22 Οκτ 2024
READING

Τα ξενοδοχεία Shinola έχουν χώρο για να αναπτυχθούν

5 MIN READ

Τα ξενοδοχεία Shinola έχουν χώρο για να αναπτυχθούν

Τα ξενοδοχεία Shinola έχουν χώρο για να αναπτυχθούν

Η μάρκα ρολογιών θα εισέλθει στον χώρο φιλοξενίας με ένα νέο ξενοδοχείο στο Ντιτρόιτ να ανοίγει το 2019.

Το νέο ξενοδοχείο Shinola προγραμματίζεται να ανοίξει στο κέντρο του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2019. Θα ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό εμπορικών σημάτων που έχουν επεκτείνει τις προσφορές τους στην κατηγορία φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο 129 δωματίων, που βρίσκεται στην λεωφόρο Woodward 1400, θα καταλαμβάνει χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από το T.B. Rayl & Co και ένα πρώην κατάστημα Singer ραπτομηχανών. Σε συνδυασμό με ένα τρίο των πρόσφατα κατασκευασμένων παραρτημάτων, το ξενοδοχείο σχεδιάζει να προσφέρει περίπου 5.000 τετραγωνικά m2 λιανικού εμπορίου, τροφίμων και ποτών με σκοπό να προσελκύσει τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες.

Το ακίνητο θα είναι μια εταιρική σχέση μεταξύ της Shinola, του οίκου ρολογιών και lifestyle που βασίζεται στο Ντιτρόιτ και της κτηματομεσιτικής εταιρείας Bedrock με έδρα το Ντιτρόιτ, η οποία ήδη εκμεταλλεύεται πάνω από 330 γραφεία και συνεργάζεται με retailers στην πόλη. Θα διοικείται από την Mac & Lo με έδρα τη Νέα Υόρκη, οι πελάτες της οποίας περιλαμβάνουν το Ace Hotel της πόλης της Νέας Υόρκης και το πρόγραμμα τροφίμων και ποτών θα διοικείται από τον σεφ της πόλης της Νέας Υόρκης Andrew Carmellini του NoHo Hospitality Group, με το Bar Primi και το Little Park.

Ο χώρος θα συγχωνεύει high-end ανέσεις υψηλής τεχνολογίας, όπως κλειδιά δωματίου με τεχνολογία RFID, με εμπορεύματα και επώνυμα προϊόντα Shinola σε όλα τα δωμάτια και κεντρική τέχνη του Ντιτρόιτ στους δημόσιους χώρους. Ο αρχιτεκτονικός και εσωτερικός σχεδιασμός θα έρθει μέσω του Kraemer Design Group με έδρα το Ντιτρόιτ, γνωστό για τις αρχιτεκτονικές του ανακαινίσεις στους χώρους του Ντιτρόιτ, όπως ο Πύργος Broderick και τα Gachot Studios στη Νέα Υόρκη, που σχεδίασε μια μπουτίκ Shinola στο Λος Άντζελες και το Μπρούκλιν, επίσης υπεύθυνο για το σχεδιασμό του εστιατορίου Little Branch του σεφ του Carmellini.

Πάνω από όλα, το Shinola παρακολουθεί όλες τις τάσεις για το πρώτο της εγχείρημα φιλοξενίας και για καλό λόγο. Το West Elm ανοίγει το δικό του boutique ξενοδοχείο στο Ντιτρόιτ στον ίδιο δρόμο με το Shinola, αν και 20 λεπτά με τα πόδια από το δρόμο. Η ιδιοκτησία του West Elm, που θα ανοίξει δίπλα στο θέατρο Bonstelle το 2020, θα διαχειρίζεται ο Roxbury Group με έδρα το Ντιτρόιτ, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το εκλεκτό ξενοδοχείο Element Detroit, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Shinola.

Ο Jan Freitag, ανώτερος αντιπρόεδρος της STR, μια παγκόσμια εταιρεία έρευνας, δεδομένων και εταιρείας αναφοράς που εδρεύει στο Hendersonville του Τενεσί, δήλωσε ότι οι τρεις μεγαλύτερες μακροοικονομικές τάσεις για τα ξενοδοχεία αυτές τις μέρες είναι κινητές (όπως στις τηλεφωνικές υπηρεσίες), κοινωνικές (όπως, η παροχή Instagrammable στιγμών) και τοπικές (όπως είναι ο εμπειρογνώμονας της περιοχής). Για το Shinola, το τοπικό πλεονέκτημα πιθανότατα θα είναι το πιο σημαντικό, τόσο για το εμπορικό σήμα όσο και για τους πιθανούς πελάτες του.

“Το Shinola είναι ένα εμπορικό σήμα που χτίστηκε από την πόλη και τους ανθρώπους του Ντιτρόιτ και αυτό μας ξεχωρίζει από άλλες μάρκες που ανοίγουν ξενοδοχεία στην πόλη”, εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shinola Tom Lewand. “Το Ντιτρόιτ είναι το σπίτι μας, και στοχεύουμε να είμαστε «το σαλόνι» του Ντιτρόιτ. Κάθε πτυχή του ξενοδοχείου ήταν συναρμολογημένη μαζί με την πατρίδα μας στο μυαλό μας». Εξήγησε ότι ελπίζει επίσης ότι το ξενοδοχείο «θα ενεργήσει ως οδηγός του Ντιτρόιτ» για τους επισκέπτες.

Οι τοπικές εταιρείες που περιλαμβάνουν τον κατασκευαστή κεραμικών Pewabic, την Booms Stone Company και την Great Lakes Stainless, θα προσφέρουν πολλά από τα τελειώματα του ξενοδοχείου, ενώ τα μίνι-μπαρ του δωματίου θα είναι εφοδιασμένα με σνακ και ποτά από εταιρείες όπως οι Great Lakes Chips, Vernors Ginger Ale , καθώς και τοπικές μπίρες.

Ο Greg Portell, επικεφαλής συνεργάτης στην παγκόσμια καταναλωτική και λιανική πρακτική του A.T. Η Kearney, μια εταιρεία συμβούλων στρατηγικής και διαχείρισης, δήλωσε ότι η σύνδεση με το Ντιτρόιτ θα βοηθήσει να ξεχωρίσει το ξενοδοχείο. “Το Shinola έχει παράδοση στο Ντιτρόιτ και είναι συνδεδεμένο με την κοινότητα”, είπε. «Η οικοδόμηση ενός χώρου συγκέντρωσης στην περιοχή είναι μια μοναδική σκέψη και ένα ξενοδοχείο είναι καλύτερος χώρος από ένα μπαρ ή ένα εστιατόριο».

Το Shinola θα χρειαστεί να καθιερώσει αμέσως και σταθερά την ταυτότητα της μάρκας της. “Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Shinola θα βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με το West Elm”, δήλωσε ο Portell. “Αλλά το West Elm είναι μια διαφορετική πρόταση αξίας για τον καταναλωτή, το West Elm προσπαθεί να σας βυθίσει στον κατάλογό της και έχει αυτή την ικανότητα να δημιουργήσει αυτή την εμπειρία σε πολλαπλές τοπικές τοποθεσίες. Ο Portell είπε ότι ενώ το Shinola έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι δύσκολο να επεκετείνει την εμπορική επωνυμία που βασίζει στη θέση του. “Δεν πρόκειται να πάτε στην Ατλάντα και να ψάξετε μια εμπειρία τύπου Ντιτρόιτ”, είπε. “Γι ‘αυτό είναι μια ωραία ευκαιρία για να επεκτείνουν το σήμα τους και τον τρόπο ζωής τους, αλλά το να κάνουν αυτό το ξενοδοχείο μια παγκοσμίως συναφή εθνική αλυσίδα; δεν είμαι σίγουρος”.

Σε κάποιο βαθμό, ο Portell συμφώνησε. “Το Shinola μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές την εμπειρία της φήμης της μάρκας”, είπε. “Αλλά αυτό θα απαιτήσει μια εξαιρετική υλοποίηση, και είναι δύσκολο να το κάνουμε. Με το West Elm, το προϊόν θα μεταφέρει την υπόσχεση της μάρκας. Για το Shinola, θα είναι οι άνθρωποι. Οι σερβιτόροι και οι γραμματείς και το προσωπικό.

Ωστόσο, στο τέλος, το ξενοδοχείο δεν πρόκειται απλώς να είναι ένα πείραμα, αλλά ένας επιχειρηματικός κίνδυνος πραγματικού κόσμου, που σπρώχνει την επιχειρησιακή περίπτωση για την επένδυση σε ένα ξενοδοχείο ενάντια στα βιωματικά σημεία που το εμπορικό σήμα παίρνει λέγοντας ότι είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου. “Υπάρχει υπερηφάνεια για το να είσαι το βασικότερο ξενοδοχείο σε μια πόλη”, είπε ο Portell. “Το λάθος θα ήταν να κοιτάξουμε τον κλάδο των ξενοδοχείων και να πούμε ότι αυτό είναι ένα μέρος που είναι εύκολο να κερδίσεις χρήματα. Είτε επιβιώσει το Shinola, είτε όχι, εξαρτάται από το πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο, και όχι από το πώς λειτουργεί το εμπορικό σήμα τους”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.