29 Απρ 2024
READING

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει το “We Love NYC”

4 MIN READ

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει το “We Love NYC”

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει το “We Love NYC”

Γιατί η Νέας Υόρκη γέμισε με καρδιές;

Η πόλη της Νέας Υόρκης εγκαινίασε μια αστική καμπάνια με τίτλο “We Love NYC”, η οποία παίζει με το γνωστό σύνθημα “I Love New York” που υπάρχει από το 1977. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να κινητοποιήσει τους πολίτες της Νέας Υόρκης να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις. Δίνει έμφαση στην ίδια την πόλη -και όχι σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά- και συσπειρώνει τους κατοίκους για τη μετά-Covid εποχή.

Η ώθηση γύρω από το καθήκον του πολίτη έρχεται σε μια εποχή που οι πόλεις, γενικά, προσπαθούν να ξεπεράσουν διάφορες προκλήσεις. Στη Νέα Υόρκη, τα εστιατόρια και τα κλαμπ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη φήμη της πόλης ως “24ωρης πόλης”. Επιπλέον, τα οικονομικά προβλήματα μαζί με την εγκληματικότητα και τα ζητήματα ποιότητας ζωής αποτελούν σημαντικά σημεία συζήτησης.

Διαβάστε ακόμα: Η εμβληματική μπλε τσάντα της ΙΚΕΑ πρωταγωνιστεί στη νέα της διαφήμιση

Η καμπάνια έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει καλύτερα μια κοινότητα που καθοδηγείται από το “εμείς” και όχι το “εγώ” και είναι ποικιλόμορφη, καθολική και χωρίς αποκλεισμούς, απευθυνόμενη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις εθνικότητες. Το λογότυπο της εκστρατείας αποτελείται από μια καρδιά που αντικαθιστά τη λέξη “love”, στιλιζαρισμένη ως “We ❤ NYC”. Η εικόνα έχει μέχρι στιγμής λάβει ανάμεικτες κριτικές, με πολλούς να εκφράζουν απογοήτευση για το σχέδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς προσπαθούν να αναζωογονήσουν την πόλη μετά από χρόνια διαταραχών που σχετίζονται με την πανδημία, οι αρχές της Νέας Υόρκης εμπνέονται από μια εμβληματική εκστρατεία marketing που ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70. Τότε, το περίφημο “I Love New York” έγινε για να ενθαρρύνει τον τουρισμό. Τώρα, το “We Love NYC” έρχεται για να δώσει έμφαση στη συλλογικότητα της κοινότητας.

Η ιστορία πίσω από το “I ❤ NY”

Το νέο σύμβολο παραπέμπει σε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της πόλης της Νέας Υόρκης, όταν ο θρυλικός γραφίστας Milton Glaser σχεδίασε το εμβληματικό πλέον “I ♥ NY” στο πίσω μέρος ενός φακέλου ενώ επέβαινε σε ένα ταξί, το 1977. Έκτοτε, το σκίτσο αυτό -το οποίο ανήκει στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης- έγινε σήμα κατατεθέν του “Μεγάλου Μήλου”. Έχει εμφανιστεί σε αναρίθμητα καταστήματα αναμνηστικών και έχει αποφέρει εκατομμύρια δολάρια μέσω σχετικών συμφωνιών αδειοδότησης.

Σήμερα, το λογότυπο του Glaser έχει εμπνεύσει μια νέα έκδοση που ο σχεδιαστής της, Graham Clifford, έχει περιγράψει ως “εκσυγχρονισμένη”. Οι New York Times αναφέρουν ότι το νέο λογότυπο δεν αποτελεί τόσο αντικατάσταση όσο μια συμπληρωματική επιλογή που προορίζεται να αντιπροσωπεύσει μια νέα εποχή της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τους Times, το “We ♥ NYC” προοριζόταν να “συμμαχήσει” με το “I ♥ NY”, αλλά η Empire State Development, η οποία επιβλέπει την εμπορία του αρχικού λογότυπου, ενέκρινε τη χρήση της νέας εκδοχής.

Οι αντιδράσεις

Η απόφαση της πόλης να αλλάξει ένα λογότυπο που είναι τόσο συνώνυμο της Νέας Υόρκης έχει αναπόφευκτα προκαλέσει κύματα απογοήτευσης και σύγχυσης στο διαδίκτυο. Η αλλαγή από το “εγώ” στο “εμείς” αναμφίβολα εκφράζει την επιθυμία της πόλης να ενώσει τους ανθρώπους της και να σταματήσει τη διαίρεση και τον αρνητισμό.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Μόνα Λίζα και η τεχνητή νοημοσύνη ηγούνται της τουριστικής ώθησης της Δανίας

Μπορεί το όραμα πίσω από τη νέα εμφάνιση να μην είναι αμέσως εμφανές, αλλά η χρήση των emoji υποδηλώνει μια προθυμία να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με την εποχή. Την ίδια στιγμή, το “we” αντανακλά την επιθυμία να απευθύνεται σε όλους και όλες που μπορεί να συναντήσουν το λογότυπο. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν όλα αυτά θα αποδώσουν ή αν το νέο branding θα “καταβροχθιστεί” ολόκληρο από το θυμωμένο κοινό των social media.

Όπως και να έχει, η νέα έκδοση δεν μπορεί να συγκριθεί με το αρχικό σχέδιο του Glaser, όχι μόνο λόγω της ιδιότυπης απλότητας του, αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο προέκυψε: τυχαία, χωρίς καμία από τις προσπάθειες marketing που διέπουν το πιο σύγχρονο αντίστοιχο σχέδιο.

Με πληροφορίες από Marketinf Dive | The Drum | Fast Company

Photo: LinkedIn

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.