20 Σεπ 2024
READING

Trending Now: SmokeMon

1 MIN READ

Trending Now: SmokeMon

Trending Now: SmokeMon

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόι δημιούργησαν το SmokeMon, ένα gadget που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Η εφεύρεσή τους είναι ένα περίεργο κολιέ που μπορεί να παρακολουθεί τη θερμότητα που εισπνέει και εκπνέει ο χρήστης αντί για τα συνήθη οπτικά ευρύματα (καπνός). Ο τρόπος που λειτουργεί ξεκινά όταν παρακολουθεί τις συνήθειες ενός ατόμου που καπνίζει, σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Αυτή η παρακολούθηση περιλαμβάνει την ποσότητα καπνού που εισπνέεται, τη διάρκεια των ρουφηξιών, όταν το τσιγάρο είναι αναμμένο, το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε ρουφηξιάς και πολλά άλλα. Η ομάδα αναφέρεται σε αυτά τα στοιχεία ως μεταβλητές που συνθέτουν μια “τοπογραφία καπνίσματος”. Μετά από αυτό, τα δεδομένα που προκύπτουν χαρτογραφούνται για την κατανόηση της βλάβης και την παροχή πληροφοριών σε σχέση με τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει η συχνότητα και ο τρόπος που συνηθίζει να καπνίζει ο συγκεκριμένος χρήστης. Η απεικόνιση αυτή κατανοεί το επίπεδο εθισμού και πότε ή εάν πρέπει ο καπνιστής να λάβει παροχή ιατρικής βοήθειας για τη διακοπή του καπνίσματος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.