Πώς επενδύει το Shopify;
Το Shopify είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει τεχνογνωσία ηλεκτρονικού εμπορίου σε e-shops χιλιάδων εταιρειών στον κόσμο. Η αποστολή της καναδικής πολυεθνικής εταιρείας είναι να βελτιώσει το εμπόριο με μια πλατφόρμα και υπηρεσίες σχεδιασμένες για απλότητα και αξιοπιστία, παρέχοντας παράλληλα μια καλύτερη εμπειρία αγορών για τους καταναλωτές παντού.
Και καθώς το σύνολο των εφαρμογών του Shopify έχει αυξηθεί, μαζί τους μεγαλώνει και ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στις οποίες έχει επενδύσει. Μάλιστα, πολλές από τις επενδύσεις του Shopify έχουν γίνει παράλληλα με την ανάδειξη των εν λόγω νεοφυών επιχειρήσεων σε προτεινόμενο ή αποκλειστικό προμηθευτή για ορισμένα τμήματα της πλατφόρμας. Ενώ, πολλές συνεργασίες γεννιούνται από τη δουλειά που κάνουν αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις για συγκεκριμένα επιχειρηματικά τμήματα του Shopify – από την προσφορά Shopify Plus της εταιρείας που είναι εστιασμένη στις επιχειρήσεις, μέχρι το εργαλείο για το διασυνοριακό εμπόριο Shopify markets.
Διαβάστε ακόμα: Έρευνα | Πώς ψωνίζουν οι καταναλωτές στο Amazon
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εταιρεία αυτοματοποίησης marketing, Klaviyo, η οποία έλαβε επένδυση 93 εκατομμυρίων ευρώ από το Shopify πέρυσι και τώρα είναι η συνιστώμενη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το Shopify Plus. Τέτοιες startups έχουν ως στόχο να δώσουν ώθηση στις μάρκες που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος ψηφιακής διαφήμισης, καθώς αλλάζουν οι πολιτικές γύρω από το απόρρητο των καταναλωτών.
Η πλατφόρμα έχει επίσης υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις που στοχεύουν να κάνουν τις ηλεκτρονικές αγορές πιο ελκυστικές και διαδραστικές. Συνολικά, το Shopify τείνει να επενδύει σε εταιρείες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις των εμπόρων του και θα αναπτύξουν το οικοσύστημα των εφαρμογών του.
Οι επενδύσεις
Οι μεγάλες επενδύσεις αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξης του Shopify, καθώς πιστεύει ότι θα αυξήσουν τη βάση των εσόδων του, θα βελτιώσουν τη διατήρηση μιας παγκόσμιας βάσης εμπόρων και θα ενισχύσουν την ικανότητά του να αυξάνει τις πωλήσεις προς τους εμπόρους του.
Το Shopify δεν έχει αποκαλύψει σε πόσες startups έχει επενδύσει συνολικά. Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του παγκόσμιου ειδησεογραφικού site, Insider, το Shopify πραγματοποίησε επτά επενδύσεις σε startups το 2021 και εννέα το 2022.
Τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις του Shopify τείνουν προς την κατεύθυνση των διαφημιστικών συστάσεων και της τεχνολογίας marketing. Πολλές από τις επενδύσεις του σε τέτοιες νεοφυείς επιχειρήσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις μεγάλες προκλήσεις που εμποδίζουν περισσότερους εμπόρους να μπουν στο Shopify. Σε αυτές περιλαμβάνονται το υψηλό κόστος απόκτησης πελατών και οι δυσκολίες προσαρμογής στο νέο τοπίο του ψηφιακού marketing που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Οι αναβαθμίσεις
Το τελευταίο update του Shopify περιλαμβάνει μια σημαντική τροποποίηση των σελίδων checkout, στοχεύοντας στην παροχή μιας πιο απλοποιημένης εμπειρίας για τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένης μιας “μονοσέλιδης” πληρωμής, χωρίς κωδικούς.
Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στο δίκτυο Shopify Fulfillment Network, καθώς και μια σειρά από εργαλεία προσαρμογής στην εφαρμογή Shop, η οποία ξεκίνησε το 2020 ως μέσο για να παρακολουθούν οι έμποροι ττις αποστολές τους, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα όπου τα brands μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Αλλά η μεγαλύτερη αναβάθμιση που αφορά τον πελάτη είναι η εφαρμογή του “μονοσέλιδου” checkout. Η υπάρχουσα σελίδα checkout του Shopify οδηγεί τους αγοραστές σε ενα ντόμινο από σελίδες για να εισάγουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, τις πληροφορίες αποστολής και χρέωσης. Αλλά το “one-page” update το ενοποιεί αυτό, εξαλείφοντας το χρόνο φόρτωσης μεταξύ των σελίδων που μπορεί να κάνει έναν πελάτη να σταματήσει τη διαδικασία.
Διαβάστε ακόμα: To ΥouTube συνεργάζεται με το Shopify για ψώνια μέσα από την πλατφόρμα
Ουσιαστικά, οι νέες αναβαθμίσεις θα επιτρέψουν στις πληροφορίες των πελατών να προσυμπληρώνονται αυτόματα και πιο εύκολα, ενώ η δυνατότητα προσθήκης επεκτάσεων – όπως προγράμματα επιβράβευσης ή επιλογές απόδειξης – επιτρέπει στους εμπόρους να προσαρμόζουν τη σελίδα στις εκάστοτε ανάγκες.
Οι αναβαθμίσεις του Shopify έρχονται σε μια εποχή που είναι όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να φτάσουν τις πωλήσεις-ρεκόρ που μπορεί να είχαν το 2020 και το 2021, όταν οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές εξαιτίας των “λουκέτων” που επέβαλε η καραντίνα.
Με πληροφορίες από Modern Retail
Photo: Unsplash
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.