Η Hyundai συνεργάστηκε με το Netflix, παρέχοντας ρετρό μοντέλα από τη δεκαετία των 80s και μια τοποθεσία για μια καταδίωξη αυτοκινήτων, για τη νέα ταινία “Seoul Vibe”. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει επίσης τη σιλουέτα του νέου της μοντέλου Grandeur (Azera) σε ένα ψηφιακό σποτ με θέμα την ταινία, η οποία κυκλοφόρησε από το Netflix στις 26 Αυγούστου.
Επιπλέον, η Hyundai αναδημιούργησε το γκαράζ που παρουσιάζεται στην ταινία στην πλατφόρμα metaverse Zepeto, όπου οι χρήστες μπορούν να συναρμολογήσουν και να οδηγήσουν τα οχήματα που εμφανίζονται στην ταινία, να αλληλεπιδράσουν με μια έκδοση NPC ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας και να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση vlog.
Η ταινία δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα για τα ιστορικά οχήματα με ένα νεορετρό (new+retro) παλμό, που θα προσελκύσει κάθε γενιά.Το marketing της αυτοκινητοβιομηχανίας στοχεύει στους Gen-Z και Millennials καταναλωτές και εκμεταλλεύεται την επιδίωξη του Netflix να συνεργαστεί με τις εταιρείες πριν από την έναρξη των παραδοσιακών διαφημίσεων.
Για την προώθηση του επερχόμενου μοντέλου Grandeur (Azera), η Hyundai κυκλοφόρησε ένα κινηματογραφικό ψηφιακό σποτ που περιστρέφεται γύρω από την ιστορία της ταινίας, παρουσιάζει το καστ και τονίζει την εξέλιξη του μοντέλου. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο YouTube και το Instagram, επεκτείνοντας την εμβέλεια της καμπάνιας πέρα από τα όρια του Netflix που αφορά μόνο συνδρομητές.
Η Hyundai δεν είναι η πρώτη φίρμα που αξιοποιεί τις δυνατότητες τοποθέτησης προϊόντων του Netflix. Πρόσφατα, η Coca-Cola και η Lacoste αύξησαν τις μετοχές τους με την εμφάνισή τους στην επιτυχία της πλατφόρμας “Stranger Things”.
Μέχρι τώρα, η τοποθέτηση προϊόντων είναι ο μόνος τρόπος για τους εμπόρους να “διαφημιστούν” στους θεατές του Netflix. Ωστόσο η πλατφόρμα σχεδιάζει να ξεκινήσει να φιλοξενεί διαφημίσεις στις αρχές του 2023, με συνεργάτη τη Microsoft σε θέματα διαφημιστικής τεχνολογίας και πωλήσεων.
Διαβάστε ακόμα: Έρχεται το Netflix με διαφημίσεις, σε συνεργασία με τη Microsoft
Στο Netflix πιστώνεται η αλλαγή του τρόπου που ορίζεται η διασκέδαση στο σπίτι, το «binge watching» και το «Netflix ‘n’ chill», η εξέλιξη της ίδιας της έννοιας του σίριαλ, που πλέον μπορεί να δει κανείς μονομιάς, ξεχνώντας την εβδομαδιαία αναμονή και τα προγράμματα, η συνειδητοποίηση ότι μπορεί κανείς να παρακολoυθήσει στο σπίτι του μια ταινία ή μια σειρά χωρίς διαφημίσεις, ακόμα και η εξοικείωση του ευρέος κοινού με την έννοια της συνδρομητικής υπηρεσίας.
Μαζί με την εκρηκτική ανάπτυξη του Netflix ήρθε και η ανάπτυξη μιας ολόκληρης βιομηχανίας streaming, με τα κανάλια και τα κινηματογραφικά στούντιο να μεταμορφώνονται σε παρόχους υπηρεσιών streaming, το χτίσιμο ενός κοινού πολύ πιο απαιτητικού για καλό περιεχόμενο, οι σειρές – πολιτισμικά φαινόμενα.
Αλλά το Netflix, με τις «εμείς-ποτέ-διαφημίσεις» διακηρύξεις του και την πολιτική μη μετάδοσης αθλητικών γεγονότων, δεν είναι πια αυτό που ήταν. Και τώρα οι αναλυτές εξηγούν ότι, παρόλο που έχουν άπειρα γραφτεί για το πώς άρχισε να χάνει συνδρομητές και κέρδη, ουσιαστικά ο κολοσσός του streaming δεν καταστρέφεται· απλώς, αλλάζει.
Με πληροφορίες από το Marketing Dive
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.