Τo διάσημο luxury brand κοσμημάτων Bulgari, που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια και ως hotelier, ανοίγει ένα νέο θέρετρο στις Μαλδίβες. Πρόκειται μάλιστα για την 13η ιδιοκτησία του brand στον τομέα της φιλοξενίας, έχοντας κάνει την αρχή ήδη από το 2004 με ένα ξενοδοχείο στο Μιλάνο.
Το resort στις Μαλδίβες, που θα ανοίξει το 2025, θα διαθέτει 33 παραλιακές βίλες με ιδιωτικές πισίνες και επιπλέον άλλα 43 δωμάτια, ενώ θα προσφέρει υπηρεσίες πολυτελείας και θα υπάρχει και μια μπουτίκ Bulgari με κοσμήματα και αξεσουάρ του οίκου.
Το «Bulgari Resort Ranfushi» φιλοδοξεί «να εξασφαλίσει για άλλη μια φορά τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και καινοτομίας στους διεθνείς πελάτες μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί τους τις αξίες Bulgari στη φιλοξενία σε αυτήν τη νέα, πολύ αποκλειστική τοποθεσία», σύμφωνα με τον CEO του οίκου.
Η περίπτωση του Bulgari δεν είναι μοναδική. Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας πολυτελούς μόδας δημιουργούν high-end ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούν ουσιαστικά ως επέκταση του brand τους. Ο οίκος Versace, που άνοιξε το Palazzo Versace πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, οι οίκοι Ralph Lauren, Armani, Dior, είναι από τα ονόματα που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους exclusive φιλοξενία με το brand name τους. Άλλα μεγάλα brands μπορεί να συνεργάζονται με μεγάλα ξενοδοχεία είτε με exclusive προϊόντα, είτε διακοσμώντας τις σουίτες τους, όπως, για παράδειγμα, έχει κάνει ο οίκος Dior με μια σουίτα στο Regis Hotel στη Νέα Υόρκη, ή η Diane von Furstenberg στο Claridge’s στο Λονδίνο.
Την αρχή είχε κάνει η οικογένεια Ferragamo, του οίκου Salvatore Ferragamo, με το ξενοδοχείο Hotel Lungarno στη Φλωρεντία, το 1997, και έκτοτε, καθώς άρχισαν αυτές οι προτάσεις από οίκους μόδας να πληθύνονται, αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία συγκροτούν έναν ιδιαίτερο κλάδο στη φιλοξενία, που ωστόσο αποδεικνύεται εξαιρετικά ισχυρός, ειδικά δεδομένου ότι η βιομηχανία της πολυτελούς μόδας αποκτά μεγαλύτερο διεθνή αντίκτυπο, στοχεύοντας στις εύπορες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Πλέον, τα ξενοδοχεία αυτά αποτελούν συστατικά της ταυτότητάς τους, που εμβαθύνουν τις σχέσεις με τους πιστούς πελάτες των οίκων, προσφέροντάς τους πολυτελείς, αποκλειστικές εμπειρίες.
Γιατί οι ταξιδιώτες που κινούνται στους κλάδους της πολυτέλειας αναζητούν εμπειρίες πολύ πιο ουσιώδεις από την αγορά των πολυτελών προϊόντων των μεγάλων brands, που να τους δίνουν του status του exclusivity, αλλά και να δημιουργούν μια ολόκληρη φιλοσοφία lifestyle, του οποίου αυτές οι μάρκες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος. Από την πλευρά τους, τα brands με αυτές τις ιδιοκτησίες επενδύουν στην ανάπτυξή τους, και καλλιεργούν ακριβώς αυτήν την αίσθηση ότι προσφέρουν έναν ολοκληρωμένο, πολυτελή τρόπο ζωής.
Εξού και πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία έχει επιλεχθεί να αναπτυχθούν σε μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο, το Λονδίνο, το Ντουμπάι, ή σε εξωτικούς προορισμούς, εκεί δηλαδή που κινείται η high-end πελατεία που είναι και το κοινό στόχος τους.
Διαβάστε ακόμα: Το ξενοδοχειακό στοίχημα της Κορρές
Εν τω μεταξύ, καθώς τελευταία ανεβαίνει και η τάση των «staycations», με τους καταναλωτές εν πολλοίς να μένουν στο σπίτι ή στην πόλη τους για ξεκούραση, πολλά πολυτελή ξενοδοχεία προχωρούν σε νέου είδους συνεργασίες με πολυτελή brands μόδας και ομορφιάς, εξοπλίζοντας τις εγκαταστάσεις τους με προϊόντα και αποκλειστικές concept συλλογές, πατώντας στην αξιοποίηση της επιθυμίας για μια πολυτελή εμπειρία, ακόμα και σε ένα κοινό που δεν μπορεί να ταξιδέψει κάπου εξωτικά, όπως στο θέρετρο του Bulgari στις Μαλδίβες.
Έτσι, είτε διακριτικά, μέσω διακόσμησης και προϊόντων, είτε με ολόκληρες branded εμπειρίες μέσω θερέτρων και ξενοδοχείων, τα μεγάλα ονόματα της πολυτέλειας κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις στιγμές εκείνες που όλοι θέλουν να θυμούνται – της ξεκούρασης και των διακοπών.
Με πληροφορίες από Fashion United και Sotheby’s
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.