18 Δεκ 2024
READING

Η Hugo Boss θα καταργήσει το mulesing

3 MIN READ

Η Hugo Boss θα καταργήσει το mulesing

Η Hugo Boss θα καταργήσει το mulesing

Η γερμανική εταιρεία μόδας Hugo Boss ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα πιστοποιηθεί ότι προμηθεύεται αποκλειστικά μαλλί mulesing-free για τα καθαρά μάλλινα κοστούμια της και θα λάβει πιστοποίηση για αυτό. Επιπλέον, θα προωθηθεί η χρήση μαλλιού χωρίς mulesing για το σύνολο της γκάμας των προϊόντων μέχρι το 2030.

To mulesing είναι μια βάναυση πρακτική κατά την οποία κομμάτια του δέρματος κόβονται από το πίσω μέρος του γλουτού του προβάτου για να αποφευχθεί η προσέλκυση μυγών. Η διαδικασία γίνεται συνήθως σε πρόβατα ηλικίας λίγων εβδομάδων, με το πρόβατο ακινητοποιημένο, και χωρίς αναισθησία. Σαν αποτέλεσμα στο σημείο γίνεται ουλή, η οποία  είναι απαλή και έχει λιγότερο μαλλί, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να λερωθεί και να προσελκύει μύγες.Ο στόχος είναι να παραχθεί περισσότερο μαλλί.

Επί του παρόντος, περισσότερο από το 75% των εξαγωγών μαλλιού και έως και το 90% του μαλλί μερίνο, το οποίο είναι πολύ πιο λεπτό και μαλακό από το κανονικό μαλλί και καλλιεργείται από πρόβατα Μερίνο, που χρησιμοποιείται στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας προέρχεται από την Αυστραλία, τη μοναδική χώρα στον κόσμο όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται το mulesing.

Η Hugo Boss είναι ένας από τους πιο ένθερμους και ενεργούς υποστηρικτές του mulesing-free μαλλιού εδώ και πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα επιδιώκει να βελτιώνει συνολικά τις πολιτικές της για την καλή διαβίωση των ζώων. Το θετικό είναι ότι συνολικά 35 διεθνείς μάρκες μόδας, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών κολοσσών Adidas και Calvin Klein, και τώρα η Hugo Boss δήλωσαν ότι προτίθενται να αγοράζουν μόνο πιστοποιημένο μαλλί χωρίς mulesing.

Η Hugo Boss επιπλέον, στο πλαίσιο της μείωσης του animal cruelty, είναι αντίθετη στις δοκιμές σε ζώα και απορρίπτει την ειδική εκτροφή ζώων για τη βιομηχανία ένδυσης. Από το 2016 δεν χρησιμοποιεί στα προϊόντα της γούνες, δέρματα ή δέρματα από ζώα που εκτρέφονται ειδικά για τη βιομηχανία ένδυσης. Αντίθετα, η εταιρεία επιδιώκει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά δέρμα που παράγεται ως υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων.

Η παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων Four Paws έχει στόχο να κινητοποιήσει αρκετές μάρκες ώστε να τοποθετηθούν δημόσια κατά της κακομεταχείρισης των ζώων στην διάρκεια της παραγωγής και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να ενθαρρύνουν τη βιομηχανία μαλλιού που εδρεύει σε μεγάλο βαθμό στην Αυστραλία να τερματίσει τη σκληρή διαδικασία του mulesing.

Μια πρόσφατη μελέτη της Four Paws δείχνει ότι η κακομεταχείριση των ζώων προκαλεί επίσης όλο και περισσότερο δυσαρέσκεια στους πελάτες των ενδυμάτων, καθώς ένας στους τρεις καταναλωτές αναζητά πλέον πιστοποιητικά φιλικά προς τα ζώα όταν αποφασίζει τι ή πού θα αγοράσει, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το Covid-19.

Παρόλα αυτά, ακόμη και με την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές για πιο φιλική προς τα ζώα μόδα, μόνο το 32% των βρετανικών εμπορικών σημάτων χρησιμοποιούν πιστοποιημένο μαλλί και πούπουλα. Ταυτόχρονα, το 68% χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα υλικά ζωικής προέλευσης, αλλά μόλις το 11% έχει δεσμευτεί να μειώσει τη χρήση τέτοιων υλικών. Συνεπώς, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές πολυτελών ειδών μόδας υστερούν.

H Hugo Boss αποτελεί έναν ακόμη σύμμαχο στον αγώνα κατά του mulesing. Ωστόσο, οι εταιρείες που εναρμονίζονται με αυτό δεν πρέπει να αποτελούν την μειοψηφία, αντιθέτως, περισσότερες μάρκες καλούνται να αποκλείσουν το μαλλί από πρόβατα που υποβάλλονται σε mulesing, προκειμένου να γλιτώσουν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια πρόβατα στην Αυστραλία από αυτή τη σκληρή και ξεπερασμένη διαδικασία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.