22 Νοέ 2024
READING

Το YouTube θέλει να γίνει ένας προορισμός για ψώνια μέσω του video commerce

2 MIN READ

Το YouTube θέλει να γίνει ένας προορισμός για ψώνια μέσω του video commerce

Το YouTube θέλει να γίνει ένας προορισμός για ψώνια μέσω του video commerce

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το νέο φαινόμενο και όλοι άρχισαν να μαθαίνουν για τις  αγορές μέσω ζωντανής ροής βίντεο που είχαν μεγάλη απήχηση. Συνδυάζοντας τις προσωπικές διαφημίσεις με τις ευκολίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, η επιτυχία της μορφής αυτής στην Κίνα ενέπνευσε μεγάλο ενθουσιασμό των επενδυτών στη Δύση.

Πολλές εταιρίες θεωρούν ότι το video shopping είναι ένας δυνητικά ισχυρός τρόπος για να εμπλακούν και να δημιουργήσουν στους καταναλωτές συναισθήματα γύρω από τις μάρκες τους και ότι θα αλλάξει ριζικά το εμπόριο.

Η κίνηση προς τις ηλεκτρονικές αγορές θα ωθήσει τους χρήστες του YouTube να πωλούν ένα μείγμα από δικά τους εμπορεύματα και εμπορεύματα από επιλεγμένα brands απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Τις περισσότερες φορές το YouTube αποτελεί μια πύλη για την έρευνα προϊόντων και το showrooming, με τους χρήστες να αναζητούν βίντεο για συστάσεις προϊόντων και στη συνέχεια να πραγματοποιούν την αγορά σε άλλες πλατφόρμες και κανάλια όπως το Amazon. Το YouTube θέλει τώρα να συμμετέχει σε αυτό.

Βίντεο με δυνατότητα αγορών (Shoppable Video)

Με τη δυνατότητα πώλησης και αγοράς μέσω της πλατφόρμας του, το YouTube θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν γιγαντιαίο προορισμό αγορών, ειδικά για τη Gen Z.Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει κανάλια αγορών με υψηλά έσοδα, με το Facebook, το TikTok και το Snapchat να έχουν μετατραπεί σε πλατφόρμες με δυνατότητα αγορών.Με την Alphabet της Google ως μητρική εταιρεία, το YouTube έχει στα χέρια του τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Σύμφωνα με το Social Media Today, οι καταναλωτές συνηθίζουν όλο και περισσότερο να βλέπουν και να αγοράζουν προϊόντα μέσα από κοινωνικές εφαρμογές, με βάση το περιεχόμενο που προβάλλεται (το οποίο αποτελεί επίσης μέρος της ευρύτερης αλλαγής αγορών του Facebook), γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι συνήθεις συμπεριφορές και να μεταβληθούν οι προσδοκίες από τις πλατφόρμες.

Γενικότερα, το online shopping έχει και καλά αλλά κακά χαρακτηριστικά. Για τους πελάτες, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δεν υπάρχει σε απόθεμα το προϊόν που επιθυμούν να αγοράσουν χωρίς να αυτό να δηλώνεται με σαφήνεια από την εκάστοτε ιστοσελίδα και να νευριάζουν με τις περίπλοκες διαδικασίες επιστροφής, την ασάφεια στα κόστη αποστολής, αλλά και τις ελλιπείς και αόριστες περιγραφές των προϊόντων.

Όμως, μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα στα προϊόντα χρησιμοποιοώντας φίλτρα που τους βοηθούν να βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν, το check-out είναι πολύ πιο εύκολο, ενώ απολαμβάνουν και το γεγονός ότι οι αγορές πλέον μπορούν να γίνονται από το κινητό τους τηλέφωνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.