Οι ανεξάρτητοι πωλητές του Amazon αποτελούν σημαντικό στοιχείο της αγοράς. To Amazon έχει πάνω από 1000 ανεξάρτητους πωλητές στην Αγγλία με 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις πέρυσι, καθώς τόσο οι έμποροι όσο και οι αγοραστές εστίασαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι third-party πωλητές στην αγορά του Amazon έχουν δημιουργήσει 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καθώς οι πωλήσεις ενισχύονται σε όλα τα αγοραστικά κανάλια. Συνολικά πουλήθηκαν 3,8 δισεκατομμύρια προϊόντα στο Amazon.com από τρίτους πωλητές στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ κατείχαν κατά μέσο όρο πωλήσεις αξίας άνω των 200.000$ τους τελευταίους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν (18%) σε ετήσια βάση.
Ορισμένες εγγενείς μάρκες του Amazon έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, καθώς έχουν γίνει ελκυστικές για το επενδυτικό κοινό, το οποίο διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά σε έναν νέο τομέα εταιρειών που μετατρέπουν τα εμπορικά σήματα σε holding εταιρείες. Εταιρείες aggregators όπως η Pharmapacks και η Anker είναι οι πρώτες, αλλά όλο και περισσότερο, οι πωλητές του Amazon επιτυγχάνουν αρκετή ανάπτυξη ώστε να μπορούν να σταθούν ως ανεξάρτητες μάρκες.
Οι δημόσιες εγγραφές και οι SPACs προσφέρουν μια πορεία προς την παγκοσμιότητα. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη δημόσια εγγραφή για να επενδύσουν σε νέα κανάλια πωλήσεων και να επεκτείνουν την παρουσία τους εκτός των παραδοσιακών αγορών.Πλέον, οι κορυφαίοι πωλητές της Amazon διαθέτουν στοιχεία και δεδομένα που ανταγωνίζονται μεγάλες, παραδοσιακές γνωστές μάρκες.
Οι εταιρείες που επιχειρούν να αποκτήσουν Amazon-native επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει συνολικά 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από τον Απρίλιο του 2020. Ενώ λίγοι, όπως η Thrasio και η Perch, έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κεφαλαίου, υπάρχουν πάνω από 80 ενεργοί aggregators.
Δύο εταιρείες που εκπροσωπούν πωλητές του Amazon που θέλουν να πουλήσουν τα brands τους, η Fortunet και η The Fortia Group, δημοσίευσαν πρόσφατα έρευνες για τους aggregators.Μαζί, οι δύο έρευνες προσφέρουν μια εικόνα του πόσο επιθετικά οι aggregators επιδιώκουν να αποκτήσουν νέες μάρκες – και όλα αυτά παρά τον αυξανόμενο σκεπτικισμό για τις επιχειρησιακές τους ικανότητες.Επίσης, παύουν να επενδύουν σε μερικές κατηγορίες προϊόντων. Σύμφωνα με την The Fortia Group, το 72% των aggregators ανέφεραν ότι έκαναν συμφωνίες στον τομέα της οικιακής φροντίδας, το 69% ανέφερε τον αθλητισμό και τη γυμναστική και το 66% κήπους και εξωτερικούς χώρους. Οι aggregators μένουν μακριά από κατηγορίες όπως η ένδυση, τα τρόφιμα και τα ηλεκτρονικά είδη ειδικότερα. Αντίθετα, προτιμούν προϊόντα με υψηλό περιθώριο κέρδους, “αειθαλή” προϊόντα, έναντι εκείνων που μπορεί να χαλάσουν ή να βγουν από τη μόδα λίγο μετά την αγορά.
Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι, ωθούμενοι από την πλημμύρα των επενδυτικών κεφαλαίων, οι aggregators ξοδεύουν επίσης πολλά χρήματα. Στην έρευνα της Fortunet, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα όριο για το πόσα μπορούν να ξοδέψουν για τις μάρκες που θέλουν να αποκτήσουν, ενώ το 25% δήλωσε ότι τα 10 εκατομμύρια δολάρια είναι το ανώτατο όριο του ποσού που μπορούν να ξοδέψουν.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την Fortia Group, περίπου οι μισοί από τους aggregators (47%) δήλωσαν ότι το μέσο ποσό που πλήρωναν για κάθε μάρκα ήταν 2 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, με το 24% να αναφέρει ότι οι συμφωνίες τους ήταν κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια και το 12% να πληρώνει κατά μέσο όρο πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια ανά συμφωνία. Οι aggregators της έρευνας προέβλεψαν ότι αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο με την πάροδο του χρόνου.
Αυτά τα αισιόδοξα στοιχεία μπορεί να είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ποσών χρηματοδότησης που έχουν τοποθετήσει οι επενδυτές σε αυτές τις εταιρείες. Αλλά προβάλλουν επίσης έναν εκπληκτικό βαθμό αυτοπεποίθησης σε μια στιγμή που πολλοί στον κλάδο εξετάζουν κατά πόσο όλοι οι aggregators είναι εξοπλισμένοι για να αναπτύξουν τις μάρκες που αποκτούν.
Τα ερωτήματα σχετικά με το πόσο ακριβώς οι aggregators είναι σε θέση να αυξήσουν τα έσοδα παραμένουν. Αρκετοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα φέτος. Οι aggregators προσπαθούν να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις και τα προιόντα τους, αλλά καθώς η προμήθεια και η αποστολή γίνεται πρόκληση για τις μάρκες, είναι προφανές ότι το απόθεμα θα εξαντληθεί και δεν ανανεωθεί εξαιτίας των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.Προς το παρόν, ορισμένοι aggregators έχουν επιβραδύνει τον αριθμό των συμφωνιών που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες, όμως υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον του κλάδου.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.