21 Δεκ 2024
READING

Τι σχεδιάζουν οι νέοι ταξιδιώτες

4 MIN READ

Τι σχεδιάζουν οι νέοι ταξιδιώτες

Τι σχεδιάζουν οι νέοι ταξιδιώτες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τις συνήθειες και τα κίνητρα των millennials και των Generation Z ταξιδευτών? Η έρευνα της New Horizons IV με τίτλο: A global study of the youth and student traveler, προσφέρει προοπτικές για την “κάτω των 30” αγορά ταξιδίων και την εξέλιξή της από το 2002.

Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια από τον World Youth Student and Educational (WYSE) Travel Confederation, ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό. Ο WYSE, μαζί με τον οργανισμό World Tourism Organization (UNWTO), με έδρα τα Ηνωμένα Έθνη, υπολογίζουν τη νεανική αγορά ταξιδίων πως απαρτίζει το 25 % των παγκόσμιων ταξιδευτών.

Η πιο πρόσφατη έρευνα, δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, προσέλκυσε πάνω από 57.000 απαντήσεις από 188 χώρες ανάμεσα στον Ιούνιο και Νοέμβριο 2017. Παρακάτω ακολουθούν κάποια highlights:

Προτιμούν τις βιωματικές αγορές

Οι ερωτηθέντες το 2017 έδειξαν ότι ενδιαφέρονται για μοναδικές εμπειρίες περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Το 37% δήλωσαν ότι ήταν πολύ πιθανό να πληρώσουν επιπλέον μετρητά για εμπειρίες τροφίμων ή ποτών, ακολουθούμενες από το 27% για εκδηλώσεις ή φεστιβάλ, σύμφωνα με την έρευνα. Παραδοσιακές ταξιδιωτικές πολυτέλειες, όπως οι αναβαθμίσεις των αεροπορικών εισιτηρίων, ήταν οι αγορές που ευνοούνταν λιγότερο.

Πώς σχεδιάζουν και κλείνουν ταξίδια

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συνήθειες κράτησης των νέων ταξιδιωτών έχουν μετατοπιστεί από τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά πρακτορεία σε Online Travel Agencies (ΟΤΑ), αλλά ο αριθμός των πηγών που πραγματοποιήθηκε η έρευνα έχει επίσης αλλάξει. Το 2002, ο μέσος όρος πηγών για τον προγραμματισμό του ταξιδιού ήταν τρεις, ενώ μέχρι το 2017, είχε αυξηθεί σταθερά σε πάνω από 10. Οι φίλοι και η οικογένεια παρέμειναν ο πιο δημοφιλής τρόπος συγκέντρωσης πληροφοριών το 2017, αλλά η σημασία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και των ιστοσελίδων σύγκρισης αυξήθηκε σημαντικά από το 2012. Οι ψηφιακοί τύποι, “Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα τουριστικά γραφεία πληροφοριών και τα ταξιδιωτικά φυλλάδια.”

Αυτοί είναι οι top προορισμοί τους

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί του 2017 παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι όπως και το 2012 και το 2007, αλλά υπήρξαν μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να είναι η πιο επισκέψιμη τοποθεσία για νέους ταξιδιώτες, αλλά έχασε μέρος από το μερίδιό του σαν προορισμός από το 2012. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένοι από αυτούς αποφάσισαν να κατευθυνθούν και σε άλλους προορισμούς που δεν είχαν επισκεφθεί. Η Αυστραλία επιστρέφει στις τοπ 10 για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία. Η Ταϊλάνδη έκανε επίσης είσοδο στους τοπ 10, αν και οι υπόλοιπες 7 θέσεις πήγαν στις ευρωπαϊκές χώρες. Υπήρξε επίσης μια μικρή πτώση στις μακρινές μετακινήσεις των 120+ ημερών και  αύξηση των συντομότερων ταξιδιών.

Είναι μέρος της αύξησης του digital nomadism

Οι digital nomads, επίσης γνωστοί ως εργαζόμενοι που είναι ανεξάρτητοι από τη τοποθεσία, εξακολουθούν να είναι λίγοι σε αριθμό, αλλά η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει λάβει το μήνυμα. Το 2017, μόνο το 0,6% των millenials και των Gen Z ταξίδεψαν ως «digital nomad» περισσότερo από άλλες κατηγορίες, όπως είναι οι «backpackers» ή οι «travelers». Ωστόσο, ο αριθμός των ταξιδιών εξακολουθεί να είναι σημαντικός. Οι digital nomads έκαναν εκτεταμένη χρήση του Airbnb (το 56% που χρησιμοποιήθηκε κατά το τελευταίο ταξίδι τους), είναι η πιο πιθανή ομάδα που θα κάνει κράτηση για αεροπορικά ταξίδια μέσω υπολογιστή, smartphone ή tablet (85%) και είναι τρεις φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει έναν co-working χώρο σε σύγκριση με άλλους ταξιδιώτες. Ο αντίκτυπός τους σε ορισμένους προορισμούς είναι αξιοπρόσεκτος: δημιουργούνται περισσότεροι χώροι co-working και οι digital nomads «επηρεάζουν άλλους νέους ταξιδιώτες μέσω συμβουλών σχετικά με τα ταξίδια σε blog και τις συμβουλές για τον τρόπο ζωής».

Τα τρία κλειδιά για την ευτυχία τους

Οι Millennial και Gen Z ταξιδιώτες έδειξαν τρεις κύριους παράγοντες στην ευτυχία ταξιδιού: τον προορισμό, το μήκος ταξιδιού και τις δραστηριότητες. Ταξίδια στο Μεξικό, την Ιαπωνία, την Ινδονησία και το Περού τους έκαναν το πιο ευτυχισμένους. Οι ταξιδιώτες ανέφεραν επίσης μια αύξηση στην ευτυχία σε ταξίδια που ήταν από τρεις έως έξι μήνες σε διάρκεια και κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρχαν περισσότερες δραστηριότητες και εμπειρίες. Ταξιδεύοντας σε μια διαφορετική περιοχή του κόσμου και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαίνεται να οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας για τους νέους ταξιδιώτες και τα άτομα που ταξιδεύουν εκτός της πατρίδας τους αναφέρουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην περιοχή τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.