Μια νέα έρευνα αποτυπώνει ότι οι διαδικτυακοί retailers είναι σε θέση να μπορούν να διατηρήσουν τα αυξημένα επίπεδα αγορών, ακόμη και μετά την έναρξη λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων. Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα του Ιουλίου του 2021 αποτελούμενη από 1.500 Αμερικανούς και Βρετανούς καταναλωτές και διεξήχθη από τον πάροχο τεχνολογίας Qubit, ο οποίος στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία (85,9%) των ερωτηθέντων, πρόκειται να συνεχίσει να πραγματοποιεί τις αγορές του είτε με τον ίδιο τρόπο είτε περισσότερο διαδικτυακά, παρόλο που τα περισσότερα καταστήματα έχουν επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμη τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών του 2021 θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα για τον τομέα των online αγορών. Συγκεκριμένα το (54,5%) των ερωτηθέντων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις αγορές του στο διαδίκτυο όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της πανδημίας. Το (28%) των ερωτηθέντων επιθυμεί να ψωνίσει περισσότερο online συγκριτικά με την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών του 2020. Παράλληλα οι προκλήσεις των retailer να προσφέρουν ιδανικές εμπειρίες στους καταναλωτές συνεχίζουν να παραμένουν, διότι το (88%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι υφίσταται μια συντριπτική ποικιλία αγοραστικών επιλογών τις περισσότερες φορές.
Μερικά εξίσου ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:
Το (71%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αυξήσει τη συχνότητα των διαδικτυακών αγορών τους σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία.
Όταν ρωτήθηκαν αν σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ψωνίζουν διαδικτυακά για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων απάντησαν ότι: Το (64%) θα επιλέγει το διαδίκτυο για προϊόντα κατηγορίας fashion, ενώ το (63%) θα αγοράζει ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ψωνίζουν online για είδη παντοπωλείου, σπιτιού, κήπου και ομορφιάς (49%, 49% και 47%, αντίστοιχα).
8 στους 10 ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η προτίμηση και η πίστη τους για 2-3 brands είτε διατηρήθηκε είτε αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο το (31%) ανέφερε ότι πλέον ψωνίζει από περισσότερα brands συγκριτικά με την περίοδο πριν από την πανδημία.
Το (55%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συνήθως χρειάζονται ένα παραπάνω κίνητρο ώστε να τους πείσει να πραγματοποιήσουν κάποια διαδικτυακή αγορά από ό, τι μία αγορά στα φυσικά καταστήματα.
Ενώ το 2020 αποτέλεσε ρεκόρ για τις αγορές μέσω διαδικτύου, παρατηρείται ότι οι παγκόσμιες συνθήκες της πανδημίας έχουν καταφέρει να μεταβάλλουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα αρκετοί καταναλωτές έχουν συνηθίσει να πραγματοποιούν τις αγορές τους online, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα brands, διότι οφείλουν να είναι πλήρως έτοιμα να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών για το 2021, η οποία μπορεί να ξεπεράσει σημαντικά τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου το 2020 στο διαδίκτυο.
Για να αξιοποιήσουν πλήρως την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι retailers οφείλουν να κατανοήσουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν, με στόχο να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους και να βελτιώσουν τις εμπειρίες που προσφέρουν, διασφαλίζοντας ότι θα συμβαδίζουν με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.