- To Facebook δημιούργησε θυγατρική στην Κίνα
- Το social network προσωρινά είναι απαγορευμένο στη χώρα, το οποίο έχει αυστηρή λογοκρισία στο διαδίκτυο.
- Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook είναι “πολύ μακριά από το να κάνει οτιδήποτε” στην Κίνα.
- Σε δήλωση, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το Facebook ξεκίνησε ένα “κόμβο καινοτομίας” για την υποστήριξη τοπικών προγραμματιστών.
Η θυγατρική, η οποία κατέχει 30 εκατομμύρια δολάρια σε registered κεφάλαιο, είναι εγγεγραμμένη στο Hangzhou, όπου εδρεύει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd, σύμφωνα με εγκεκριμένη κατά το τελευταίο τρίμηνο έκθεση του Εθνικού Επιχειρησιακού Πληροφοριακού Συστήματος Πληροφοριών για τα Πιστωτικά Μέσα της Κίνας.
“Μας ενδιαφέρει η δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας στην Zhejiang για την υποστήριξη κινέζων προγραμματιστών, καινοτόμων ανθρώπων και startup”, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το Facebook είναι απαγορευμένο στην Κίνα
Το Facebook παραμένει απαγορευμένο στην Κίνα, η οποία λογοκρίνει αυστηρά ξένες ειδήσεις, μηχανές αναζήτησης και κοινωνικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου από το Twitter και τη Google.
Η ύπαρξη μιας εξ ολοκλήρου ξένης επιχείρησης στην Κίνα δεν αλλάζει την προσέγγιση του Facebook στη χώρα, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να μαθαίνει διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει για να λειτουργεί στην Κίνα.
Το περασμένο έτος η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, το WhatsApp, μπλοκαρίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της χώρας που γίνεται δύο φορές την δεκαετία και παρέμεινε ως επί το πλείστον μη διαθέσιμο από τότε. Και σε μια συνέντευξη μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν “πολύ μακριά από το να κάνει οτιδήποτε στη χώρα”.
Πρόσθεσε: “Θέλω να πω, σε κάποιο σημείο, νομίζω ότι πρέπει να το λύσουμε, αλλά πρέπει να βρούμε μια λύση που να είναι σύμφωνη με τις αρχές μας και με το τι θέλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τους νόμους εκεί, αλλιώς δεν πρόκειται να συμβεί. Τώρα, δεν υπάρχει καμία σύμπτωση προσεγγίσεων και κατάλληλη συγκυρία. “
Η λογοκρισία στην Κίνα αυξάνεται
Ενώ οι έλεγχοι λογοκρισίας έχουν σκληρύνει υπό τον Xi Jinping, ο οποίος διορίστηκε επίσημα πρόεδρος το 2013, οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες με αποκλεισμένο περιεχόμενο αναζητούν ολοένα και περισσότερους νέους τρόπους για να εισέλθουν στην αγορά χωρίς να ενοχλήσουν τους εχθρούς των ρυθμιστικών αρχών.
Η Google έχει αρκετές εκατοντάδες προσωπικό στην Κίνα και πρόσφατα ξεκίνησε το δικό της εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης (AI). Έχει επίσης προωθήσει μερικές φορές αρκετές εφαρμογές για την κινεζική αγορά τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού σχεδίασης AI και διαχείρισης αρχείων.
Η Apple έχει επίσης τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα app stores της για να ταιριάζει με τους περιορισμούς της Κίνας τον περασμένο χρόνο, αφαιρώντας εκατοντάδες εφαρμογές κατόπιν αιτήματος των ρυθμιστικών αρχών.
Το Facebook δήλωσε ότι η κινεζική θυγατρική της θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και τα εργαστήρια που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές λογισμικού και τους επιχειρηματίες να καινοτομήσουν. Η εταιρεία έχει παρόμοιους κόμβους σε πολλές χώρες, όπως τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Κορέα.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.