- Συμφωνείτε με την ανάγκη των επιχειρήσεων να “συγχωνεύσουν” την κουλτούρα τους και το brand;
- Γιατί οι επικοινωνίες του brand συχνά διαφέρουν από τα “πολιτιστικά” μηνύματα ενός οργανισμού;
- Τι συμβουλές έχετε για εταιρείες που θέλουν να συνδυάσουν τον πολιτισμό και το brand;
Εδώ είναι οκτώ από τα πιο ενδιαφέροντα και διορατικά σχόλια από τη συζήτηση.
1. Ώρα για να πούμε μια ιστορία
Σχολιάζει ο Max Goldberg, Πρόεδρος της Max Goldberg & Associates:”Το brand μιας επιχείρησης πρέπει να αντανακλάται στην κουλτούρα της, διαφορετικά υπάρχει μια αποσύνδεση που θα επηρεάσει το ηθικό, το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει τις πωλήσεις. Οι εταιρείες χρειάζονται μια ιστορία πίσω από τα brand τους που θα περιλαμβάνει αυτό που κάνει η εταιρεία και γιατί είναι τόσο σημαντικό. Η ίδια ταυτότητα του brand πρέπει να αποτελεί μέρος της εσωτερικής κουλτούρας της εταιρείας”.
2. Σκεφτείτε το ως μια μακροπρόθεσμη σχέση
Σχολιάζει ο Brandon Rael, Retail Excellence Leader της Tulip Retail:”Οι καταναλωτές αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις με τα αγαπημένα τους brands και έχουν μια ξεχωριστή σχέση με την εταιρεία, πέρα από τα ίδια τα προϊόντα. Συνδέουμε ορισμένα νοσταλγικά συναισθήματα με συγκεκριμένα brands όχι λόγω των προϊόντων, αλλά λόγω του τι φαίνεται να φαντάζει το brand.
Όλη η μαγεία που βλέπουμε με την εικονική διαφήμιση της Coke μεταφέρει μια αίσθηση της εσωτερικής κουλτούρας της εταιρείας και για αυτό εξακολουθεί να αντηχεί ακόμη και σήμερα. Έτσι ναι, η κουλτούρα είναι το brand σας.
3. Μπορεί ο πολιτισμός να γίνει ομαδική σκέψη;
Σχολιάζει η Nikki Baird, Αντιπρόεδρος Retail Innovation της Aptos:”Eκεί που θέλω να σταματήσω, όχι επειδή έχω γνώμη ακόμα, αλλά επειδή νομίζω ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να έχω κάποια στιγμή, είναι η ισορροπία ανάμεσα στην οικοδόμηση ενός οργανισμού βασισμένου σε αυτό το βαθύτερο νόημα που σημαίνει ότι θα ξεπερνά κάποια γραμμή και θα οδηγείται σε κατάσταση λατρείας ή ομαδικής σκέψης”.
4. Απλά αφήστε τον πολιτισμό να συμβεί
Σχολιάζει ο Doug Garnett, Πρόεδρος της Protonik:”Ορισμένα πράγματα πρέπει να «συμβούν» – δεν πρέπει να κατασκευαστούν. Ένα εκ προθέσεως, γραφειοκρατικό, υπό την ηγεσία της εταιρίας σχέδιο για τη δημιουργία «αυθεντικής» κουλτούρας με το brand είναι ένα ναυάγιο.
Σίγουρα, “πωλείται” ωραία στο διοικητικό συμβούλιο – αλλά οι πελάτες θα ξέρουν ότι δεν είναι αυθεντικό. Αυτό που οδηγεί σε αυτή την απάντηση είναι τα στελέχη που θέτουν την προσοχή της εταιρείας σε αυτά που έχουν σημασία (υπηρεσίες, ποιότητα, ανταπόκριση) και πρακτικές διαχείρισης που δεν εμποδίζουν τις φυσικές παρορμήσεις των ανθρώπων που προσπαθούν να παραδώσουν αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς, είναι σπάνιο να βρεθεί μια εταιρεία επικεντρωμένη στο να κάνει το έργο – κάτι που παρακινεί περισσότερο τους εργαζόμενους. Αντ ‘αυτού, η πολιτική, οι γρήγορες επιτυχίες κλπ. τείνουν να κερδίσουν την ημέρα”.
5. Προωθήστε την “εργασία που δεν έχει το αίσθημα εργασίας”
Σχολιάζει η Gabriela Baiter, Ιδρυτής της Whereabout Studio:”Αντί να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μόνο λύσεις που δίνουν στους εργαζόμενους ένα «διάλειμμα από την εργασία», τα brands πρέπει να βρουν τρόπους να αναζωογονήσουν το μυαλό τους μέσα από «εργασία που δεν έχει το αίσθημα της εργασίας». Αυτές οι τακτικές πρέπει πάντα να κάνουν τους υπαλλήλους να αισθάνονται πιο κοντά στο προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχει το brand.
Μερικά παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό είναι η Patagonia, η Airbnb και η Uber. Η Patagonia επιτρέπει στους υπαλλήλους της να πραγματοποιούν ένα ταξίδι με βάση την υπηρεσία το χρόνο που προστατεύει το περιβάλλον. Η Airbnb δίνει στους υπαλλήλους της $ 1.000 + ταξιδιωτική πίστωση ένα χρόνο για να ταξιδέψουν στον κόσμο. Το Uber επιτρέπει στους υπαλλήλους της να προτείνουν πραγματικά προβλήματα που θέλουν να λύσουν και αν το σχέδιό τους επιλεγεί, τους παρέχουν ένα εισιτήριο για την ομάδα και το αεροπλάνο για να το λύσουν για 10 ημέρες κατά τη διάρκεια διακοπών”.
6. Βοηθήστε τους υπαλλήλους να είναι fan σας
Σχολιάζει η Cate Trotter, Επικεφαλής Τάσεων της Insider Trends:”Οι εργαζόμενοι που συνδέονται με την κουλτούρα μιας επιχείρησης είναι επίσης πιο πιθανό να παραμείνουν σε μια εταιρεία. Ορισμένες εταιρείες απασχολούν ακόμη και προσωπικό από τους μεγαλύτερους οπαδούς τους, διότι αν αγαπούν την εταιρεία ως καταναλωτές, είναι μάλλον κατάλληλοι για την κουλτούρα. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες, αν η επιχείρησή σας δεν έχει καθορισμένη κουλτούρα τότε δεν έχει USP ή ιστορία για να πει στους πελάτες”.
7. Ορίστε το παράδειγμα C-Suite
Σχολιάζει ο Art Suriano, Διευθύνων Σύμβουλος της The TSi Company:”Υπάρχει τεράστια αποσύνδεση μεταξύ του οράματος και των στόχων των στελεχών τoυ C-level με το τι συμβαίνει με τους συνεργάτες σε επίπεδο καταστήματος. Υπάρχουν πάρα πολλοί “αρχηγοί” με ημερήσιες αντζέντες και δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Η κουλτούρα μιας εταιρείας ξεκινά από την κορυφή και οι ηγέτες πρέπει να το μοιραστούν με όλους στην οργάνωση από το παράδειγμα”.
8. Να είστε περισσότερο από ένα post στο Facebook
Σχολιάζει η Cathy Hotka, Principal της Cathy Hotka & Associates:”Στην εποχή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η αυθεντικότητα του brand είναι τα πάντα. Οι καταναλωτές είναι πιο έξυπνοι από ποτέ και χρειάζονται ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις με brands που εμπιστεύονται. Οι εταιρείες που μπορούν να το παρέχουν αυτό (The Container Store, Chik-fil-A, Dunkin ‘Donuts) κερδίζουν πιστούς οπαδούς εδώ και δεκαετίες”.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.