Το WhatsApp προσθέτει τώρα υποστήριξη για φωνητικές κλήσεις και βιοντεοκλήσεις στην desktop εφαρμογή της, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της εταιρείας που ανήκει στο Facebook, γεγονός που ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους περισσότερους χρήστες της εφαρμογής οι οποίοι κάθονται μπροστά από τους υπολογιστές τους και ήταν αναγκασμένοι να ψάχνουν το τηλέφωνό τους κάθε φορά που κάποιος τους καλούσε στο WhatsApp.
Προς το παρόν, το WhatsApp δήλωσε ότι η desktop εφαρμογή για Mac και Windows που αριθμεί ήδη πέντε χρόνια λειτουργίας θα υποστηρίζει μόνο κλήσεις one-to-one, αλλά ταυτόχρονα ανέφερε ότι η εταιρεία θα επεκτείνει αυτό το χαρακτηριστικό για να συμπεριλάβει ομαδικές κλήσεις τόσο φωνητικές όσο και βίντεο στο κοντινό μέλλον.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, οι βιντεοκλήσεις λειτουργούν απρόσκοπτα τόσο για τον portrait όσο και για τον landscape προσανατολισμό και οι χρήστες της desktop εφαρμογής βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και της εστίασης της εταιρείας, για αυτό και κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους πραγματοποιήθηκαν δοκιμές με μια μικρή ομάδα χρηστών για την desktop εφαρμογή.
Τα νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται στην εφαρμογή πρόκειται να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα για εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά την desktop εφαρμογή του WhatsApp και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το Zoom ή το Google Meet για τις one-to-one τηλεδιασκέψεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τους εν μέρει λόγω της ευκολίας.
Μάλιστα, το WhatsApp, το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα, δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες και αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πόσο δημοφιλείς είναι οι κλήσεις βίντεο και φωνής στην πλατφόρμα του, αλλά δήλωσε εμφατικά ότι κατά την διάρκεια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η εφαρμογή επεξεργάστηκε πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια κλήσεις. Σε γενικές γραμμές, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει παραδοσιακά υψηλές αποδόσεις για την πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας τόσο τα 100 δισεκατομμύρια μηνύματα που επεξεργάζεται το WhatsApp στην πλατφόρμα του κάθε μέρα, όσο και οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.
Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε την φήμη ότι καθυστερεί αρκετά για να εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην συγκεκριμένη εφαρμογή, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους το WhatsApp έχει εμφανώς υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση σε ό,τι αφορά στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών κατά το παρελθόν έτος.
Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του Ιανουαρίου, το Facebook πρόσθεσε τον έλεγχο της ταυτότητας μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων, μέσω της αναγνώρισης του προσώπου ή της ίριδας του ματιού για το WhatsApp στην desktop εφαρμογή και στον browser και είναι σαφές ότι αυτό το χαρακτηριστικό οδηγεί σε ένα σημαντικό επίπεδο προστασίας που έχει ακόμη περισσότερο νόημα μετά τις πρόσφατες προσθήκες στην εφαρμογή.
Ακόμα, η εφαρμογή εισήγαγε στα τέλη του περασμένου έτους εφήμερα μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται μετά από επτά ημέρες και επίσης κυκλοφορεί πλέον την υπηρεσία πληρωμών της στην Ινδία, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αγορές της με βάση τα δημογραφικά των χρηστών της.
Τέλος, οι νέες προσθήκες των χαρακτηριστικών ανακοινώνονται καθώς του WhatsApp προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να συμφωνήσουν στις ήδη προγραμματισμένες αλλαγές της εταιρείας στην πολιτική απορρήτου του — η οποία έχει λάβει αρκετά αρνητική κριτική στο Twitter. Μένει να φανεί εάν θα υπερισχύσει η αρνητική στάση των χρηστών ή θα υποχωρήσουν μπροστά στην χρηστικότητα της εφαρμογής.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.