20 Σεπ 2024
READING

Η Ocado εξαγοράζει την εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης Kindred Systems με 262 εκ.δολάρια

2 MIN READ

Η Ocado εξαγοράζει την εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης Kindred Systems με 262 εκ.δολάρια

Η Ocado εξαγοράζει την εταιρεία ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης Kindred Systems με  262 εκ.δολάρια

Η Ocado ολοκλήρωσε την απόκτηση με 262 εκατομμύρια δολάρια της εταιρείας ρομποτικής τεχνητής νοημοσύνης Kindred Systems.

Η Kindred Systems, που ιδρύθηκε το 2014, είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησαν τη “deep reinforcement learning” για να αναπτύξουν τα ρομπότ της, τα οποία χρησιμοποιούν “όραση” και ρομποτικούς βραχίονες με τεχνολογία AI για να επιλέγουν και να ταξινομούν αντικείμενα «με ανθρώπινη νοημοσύνη».

Η εταιρεία, της οποίας τα 90 μέλη του προσωπικού θα ενσωματωθούν τώρα στην Ocado, αναμένεται να λειτουργήσει 180 ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους.

Τα ρομπότ της, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη από μάρκες λιανικής όπως η Gap, αναμένεται να αποφέρουν έσοδα 35 εκατομμυρίων δολαρίων καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Kindred Systems και να την καλωσορίσω επίσημα στην ομάδα στο Ocado», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ocado, Tim Steiner.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ρομποτικών λύσεων επιλογής, βελτιώνοντας την ταχύτητα, την ακρίβεια, τη γκάμα προϊόντων και τα οικονομικά τους, τα οποία θα ωφελήσουν τους συνεργάτες μας Ocado Solutions, καθώς και τους υπάρχοντες πελάτες της Kindred Systems».

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ocado έχει μετατοπίσει σε μεγάλο βαθμό την εστίασή της στην επιχείρηση Solutions, η οποία παρέχει σε τρίτους λιανοπωλητές την πρωτοποριακή τεχνολογία της.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης της συμφωνίας για την παροχή των ρομποτικών λύσεών της στο Groupe Casino της Γαλλίας το 2017, η Ocado υπέγραψε άλλες οκτώ συμφωνίες σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα με διάφορους μεγάλους λιανοπωλητές όπως η Kroger στις ΗΠΑ.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στην Ocado να μην θεωρείται πλέον ως λιανοπωλητής, αλλά περισσότερο ως εταιρεία τεχνολογίας από επενδυτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.