21 Δεκ 2024
READING

Eίναι έτοιμο το travel retail για τα νέα δεδομένα;

4 MIN READ

Eίναι έτοιμο το travel retail για τα νέα δεδομένα;

Eίναι έτοιμο το travel retail για τα νέα δεδομένα;

Το travel retail πρέπει να συμβαδίζει με την “νέα κανονικότητα” τoυ ψηφιακού κόσμου, δεδομένου ότι ασχολείται με αγοραστές που είναι όλο και περισσότερο παρορμητικοί και συνδεδεμένοι.

Αυτό είναι το μήνυμα από μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση του κλάδου που δημοσιεύθηκε από την Counter Intelligence Retail (CiR). Η έκθεση, με τίτλο # SOTN18, αναφέρεται ως “η πιο εντυπωσιακή ανάλυση του travel retail της μέχρι σήμερα”. Σε μια προεπισκόπηση που κυκλοφόρησε, η εταιρεία προειδοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αν δεν συμβαδίζει με τις ψηφιακές απαιτήσεις εξατομίκευσης του σύγχρονου αγοραστή.

Η έκθεση αναφέρει: “Το 2018 πρέπει να δει τους Duty free retailers να δίνουν αξιοπιστία στον συνδεδεμένο καταναλωτή και να κατανοούν το “νέο normal” που υπάρχει τώρα. Ο εγχώριος αγοραστής αυξάνει όλο και περισσότερο την ώθηση μέσω των εξελιγμένων καναλιών ηλεκτρονικού εμπορίου.”

Οι Duty free αγορές-πωλήσεις στο κατάστημα πρέπει να είναι βολικές, ευέλικτες, υπερ-εξατομικευμένες, να ανταμείβουν την πίστη και να ολοκληρώσουν το ταξίδι από online σε offline – και όχι αντίστροφο.” Τα ” Convenient “, τα “ευκίνητα” και τα “εξατομικευμένα” είναι όροι που επικρατούσαν στις travel retail conferences  τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, παρά τις εξελίξεις που έγιναν εκείνη την εποχή, η έκθεση δείχνει ότι η αγορά εξακολουθεί να υστερεί στις απαιτήσεις ενός όλο και πιο σύγχρονου τομέα αγοραστών.

Δημιουργώντας digital work

Οι επισκέπτες του τομέα retail ταξιδιών είναι περισσότερο συνδεδεμένοι από ποτέ, αλλά ο κλάδος δεν ενστερνίζεται πλήρως το “νέο normal”. Με πολλά να έχουν δημιουργηθεί κάτω από την απειλή του ψηφιακού κόσμου, η ομάδα πίσω από την έκθεση φοβάται ότι η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας στο χώρο του travel retail περισσότερο παρεμποδίζει παρά βοηθά τους πελάτες.

“Οι φορείς εκμετάλλευσης και τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τεχνολογία έχει ως στόχο την απλοποίηση της εμπειρίας των χρηστών και την άρση των εμποδίων για την αγορά, όχι το αντίστροφο”, λέει ο Garry Stasiulevicuis, ιδρυτής και πρόεδρος της CiR. “Αυτή η απλούστευση θα πρέπει να επηρεάσει θετικά τους χρόνους παραμονής και να οδηγεί σταδιακά και βιωματικά.”

Η δύναμη των αγοραστών από Ινδία και Κίνα είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της ψηφιακής κίνησης. Τα δύο πιο πυκνοκατοικημένα έθνη στη γη κρατούν επίσης το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη του PAX, καθώς οι αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες τους, σημαίνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν για πρώτη φορά.

Η Ινδία και η Κίνα έχουν σήμερα τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές εναέριας κυκλοφορίας στον κόσμο και οι αγοραστές που προέρχονται από αυτές τις χώρες είναι επίσης αυτοί που παρουσιάζουν ισχυρή τάση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πληρωμές χωρίς μετρητά. Με τους νέους αγοραστές και τους αναδυόμενους λαούς να περιμένουν μια τεχνολογικά εξελιγμένη και ψηφιακά αποδεκτή retail εμπειρία, η έκθεση  συμφωνεί με την κυρίαρχη σοφία στο εσωτερικό της βιομηχανίας ότι το digital δεν αποτελεί επένδυση για το μέλλον όσο ζωτική αναγκαιότητα για το παρόν.

Σύμφωνα με το άρθρο # SOTN18: “Οι πληρωμές μέσω κινητού είναι ο τρόπος για να “ξεκλειδώσετε” κρυφές δαπάνες από μεγάλο αριθμό εθνικοτήτων”.

Ομορφιά και ο ασιάτης αγοραστής

Η περιποίηση του δέρματος, τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης των πωλήσεων για το travel retail.

Η δύναμη της Ασίας δείχνει επίσης τη δύναμη του κλάδου ομορφιάς στο εσωτερικό της βιομηχανίας. To  Beauty έχει συνεισφέρει πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του retail τα τελευταία δύο χρόνια και η διαδικασία έχει γίνει η κινητήρια δύναμη στην αγορά.

Η έρευνα αναφέρει ότι το κανάλι travel retail είναι πλέον «πολύ εξαρτημένο από την ομορφιά», υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή τoυ στην ανάπτυξη κατά 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πάνω από το διπλάσιο από όλες τις άλλες κατηγορίες που συνδυάστηκαν κατά τη διετία 2015-2017.

Η δημοτικότητα των προϊόντων ομορφιάς στους αγοραστές της Ασίας αποτελεί μέρος αυτής της επιτυχίας. Ωστόσο, η έκθεση  επισημαίνει επίσης το δυναμισμό του τομέα στην ανάπτυξη τόσο των τομέων, όσο και των κατηγοριών. Η έκθεση αναφέρει: “Η εμπορευματοποίηση πρέπει να εξετάζει το ρόλο της σε μια κατηγορία που έχει δει διαφορές μεταξύ φύλου, εθνότητας και πολιτιστικών ρόλων”. Αλλά, προσθέτει: “Η καινοτομία που καθοδηγείται από τους καταναλωτές έχει καθορίσει την κατηγορία αυτή το παρελθόν έτος και brands όπως η L’Oréal προστατεύονται από μελλοντικούς κακοθελητές. Αυτό θα οδηγήσει την κατηγορία προς τα εμπρός, ενώ θα μεταφέρει την εξοικονόμηση κόστους στον καταναλωτή ,αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την εφευρετικότητα και την πρωτοτυπία ».

Ανταποκρινόμενη στην έκθεση, ο Stasiulevicuis προσθέτει: “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το λεπτομερές περιεχόμενο και ανάλυση που βρέθηκαν στη φετινή δημοσίευση πηγαίνει πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε έχουμε παράγει σε αυτή τη σειρά πριν – και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην duty free και travel retail αγορά. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.