20 Σεπ 2024
READING

Η εστιάση της Nike στο online shopping

2 MIN READ

Η εστιάση της Nike στο online shopping

Η εστιάση της Nike στο online shopping

Η Nike ανέκαμψε έπειτα από την πτώση που προκλήθηκε από τον Covid-19 και πέτυχε ένα εντυπωσιακό 82% άλμα στις ψηφιακές πωλήσεις μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Αυτό αντιστάθμισε τη χαμηλότερη κίνηση στα φυσικά καταστήματα, με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να γίνει μία μόνιμη τάση.

Η Nike ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το συγκεκριμένο τρίμηνο καθώς τα καθαρά έσοδα της αυξήθηκαν από 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,52 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Κίνα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη των πωλήσεων , πετυχαίνοντας αύξηση 6%, σε αντίθεση με τη Βόρεια Αμερική όπου οι πωλήσεις έπεσαν 2%.

Οι αλλαγές στην κατάσταση έχουν υπερ τροφοδοτήσει την ψηφιακή απόδοση της Nike, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 30% των δραστηριοτήτων της το τρίμηνο – ένα ποσοστό που δεν αναμενόταν να επιτευχθεί έως το 2023.

Οι άμεσες πωλήσεις σημείωσαν επίσης ανοδική πορεία, σημειώνοντας άνοδο 12% και φθάνοντας τα 3,7 δισ. δολάρια καθώς η εταιρεία στοχεύει να επανατοποθετηθεί από το να είναι κυρίως χονδρέμπορος.

Τα τελευταία χρόνια, η Nike έχει απομακρυνθεί από τους συνεργαζόμενους retailers με το να επενδύει στα δικά της καταστήματα, καθώς στον ιστότοπο και τις εφαρμογές της.

Αυτή η προσέγγιση κορυφώθηκε με τη Nike να γυρνάει την πλάτη της στον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στον κόσμο, το Amazon, το Νοέμβριο για να επικεντρωθεί στην καλλιέργεια περισσότερων προσωπικών εμπειριών των καταναλωτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, John Donahoe είπε  ότι πιστεύει πως οι διαδικτυακές συνήθειες και η ψηφιακή ανάπτυξη ήρθε μετά το άνοιγμα των περισσότερων φυσικών καταστημάτων.

Η Nike δεν είναι η μόνη που καταγράφει βαθιές αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, με τους Lululemon, Dick’s Sporting Goods και Peloton να αναφέρουν ισχυρή ζήτηση για είδη ένδυσης και προπόνησης.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.