20 Σεπ 2024
READING

Ανάπτυξη πέρα από τα όρια για την Zooplus – Πωλήσεις € 1,8 δισ. προβλέπονται για το 2020

2 MIN READ

Ανάπτυξη πέρα από τα όρια για την Zooplus – Πωλήσεις € 1,8 δισ. προβλέπονται για το 2020

Ανάπτυξη πέρα από τα όρια για την Zooplus – Πωλήσεις € 1,8 δισ. προβλέπονται για το 2020

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, η Zooplus, ένας εκ των κορυφαίων online λιανοπωλητών τροφίμων και εν γένει προμηθειών για κατοικίδια ζώα, που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, προέβη σε αναθεώρηση επί τω βέλτιστο τις προβλέψεις της αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την νεότερη πρόβλεψη από μέρους της διοίκησης της Γερμανικής εταιρείας, τα κέρδη EBITDA για το φυσικό έτος 2020 θα ανέλθουν σε €40 εκατομμύρια, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για €20 εκατομμύρια που έλαβε χώρα μόλις τον περασμένο Μάϊο. Αρκεί να υπογραμμιστεί πως τα κέρδη EBITDA κατά το φυσικό έτος 2019 διαμορφώθηκαν σε €12 εκατομμύρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2020, αυτό μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση της τάξεως του 19% σε επίπεδο πωλήσεων.

Όσον αφορά τη συνολική αύξηση των πωλήσεων για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2020 σε απόλυτα στοιχεία, θα υπερβούν το 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ. Το 2019, η Zooplus πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξυπηρετώντας συνολικά 30 χώρες στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η Zooplus έχει αναθεωρήσει τις επιχειρηματικές προσδοκίες της για δεύτερη συνεχόμενη φορά βασίζεται σε μια πολύ θετική επιχειρηματική απόδοση παρά την υφιστάμενη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού.

Κάτι, που οφείλεται στο online επιχειρηματικό μοντέλο αγορών που εφαρμόζει και δη για τα βασικά προϊόντα, προσελκύοντας περισσότερους πελάτες από ποτέ σε περιόδους lockdown και εν γένει περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, μπόρεσε επίσης να αυξήσει τη λειτουργική κερδοφορία της, να μειώσει το κόστος σε επίπεδο marketing, καθώς επίσης και να αυξήσει την αποδοτικότητα της εφοδιαστικής της αλυσίδας και logistics εν γένει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.