21 Δεκ 2024
READING

Οι εταιρείες μόδας αύξησαν το brand value τους παρά την πανδημία

3 MIN READ

Οι εταιρείες μόδας αύξησαν το brand value τους παρά την πανδημία

Οι εταιρείες μόδας αύξησαν το brand value τους παρά την πανδημία

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου καταγράφηκε ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σε ότι αφορά την αξία του brand κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η εταιρεία έρευνας αγοράς Kantar, οι λιανεμπορικές εταιρείες έχουν ενισχύσει κατά 21% το brand value τους, παρά τις καταστροφικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη πραγματικότητα αποτελεί απόρροια της πετυχημένης δράσης και λειτουργίας των κορυφαίων «παικτών» ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως λ.χ. οι Amazon, JD.com και Alibaba.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα τρια προαναφερθέντα brands κατέδειξαν καινοτομία, όσο και ευελιξία σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς.

Την ίδια στιγμή, περισσότερο «παραδοσιακοί»  λιανοπωλητές, όπως η Walmart οφείλουν την ηγεσία τους εν πολλοίς στις μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποίησαν στο διαδικτυακό τους κανάλι πωλήσεων κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Μόδα και κλωστοϋφαντουργία κέρδισαν αξία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι αναλυτές της Kantar επισημαίνουν ότι πολλά brand στον τομέα της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας έχουν βρει νέους, όσο και δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές, να «χτίζουν» εμπιστοσύνη και να δημιουργούν ένα επίπεδο οικειότητας, ιδιαίτερα στην υγεία και την ευεξία.

Μια τέτοια περίπτωση, για παράδειγμα, είναι αυτή της Lululemon, η οποία εμφανίζει τελευταία αύξηση αποτίμησης του brand της κατά 40%, με την αξία του να ξεπερνά τα 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, συγκαταλέγεται στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brand κατά την εν λόγω περίοδο χάρη στην αλλαγή στρατηγικής που οδήγησε την Καναδική εταιρεία να επεκτείνει την προσφορά της ώστε να ενσωματώσει στολές εργασίας και να προσφέρει εικονικά μαθήματα στους πελάτες και τους πιστούς φίλους της.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως η καινοτομία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης στην κορυφή των φετινών Top 100.

Επιπροσθέτως, μπορεί και να εκληφθεί ως έναν τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση. Η δημιουργικότητα, επίσης, θεωρείται ως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τα πλέον πολύτιμα brand του κόσμου.

Εταιρείες, όπως οι Amazon, Apple και Google, συνδυάζουν με επιτυχία και τα δύο προκειμένου να παραμείνουν σχετικές με τη ζωή των καταναλωτών και να διευκολύνουν την επιλογή του ίδιου του brand από μέρους τους.

Αμερικανική brand «παντοκρατορία»

Τα αμερικανικά brand αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα μισά που απαρτίζουν την top-100 κατάταξη, ακολουθούμενες από τις ασιατικές (25%) με 17 κινεζικά brand, όπως λ.χ. η Alibaba και η Tencent και δύο ιαπωνικές εταιρείες.

 Μια σημαντική αλλαγή που διαφαίνεται σε αυτήν την έκθεση είναι η άνοδος της βιωσιμότητας ως μια νέα πολυτέλεια, καθώς οι νεότεροι καταναλωτές αναμένουν τις ιδιότητες που σχετίζονται με την πολυτέλεια, αλλά με βιώσιμα υλικά και λιγότερες συνοδευτικές συσκευασίες.

Χάρη σε αυτήν την αλλαγή τάσης, συνολικά τέσσερα πολυτελή brand εισήλθαν στην λίστα του Top-100 φέτος, όπου ηγείται ο οίκος Louis Vuitton. Μάλιστα, η κορυφαία εικοσάδα των luxury brands κατάφερε να ενισχύσει κατά 10% την αξία τους, η οποία συνολικά ξεπερνά τα 51,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.