20 Σεπ 2024
READING

Ο Covid-19 μεταβάλλει την καταναλωτική δαπάνη στα online marketplaces

2 MIN READ

Ο Covid-19 μεταβάλλει την καταναλωτική δαπάνη στα online marketplaces

Ο Covid-19 μεταβάλλει την καταναλωτική δαπάνη στα online marketplaces

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία του Covid-19 έστρεψε μεγάλο μέρος των καταναλωτών των ΗΠΑ να αυξήσουν τις δαπάνες τους σε online αγορές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Morning Consult που διεξήχθη σε δείγμα 2.200 ατόμων στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Αναφορικά με τις καταναλωτικές συνήθειες, το 37% αναμένεται να δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό για την αγορά προϊόντων μέσω emarketplaces, όπως είναι λ.χ. το Amazon ή το Walmart.

Μόλις το 9% δήλωσε ότι ο κορωνοϊός πιθανότατα θα τους έκανε να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στα online marketplaces, ενώ το 47% θεωρεί ότι το ξέσπασμα της πανδημίας δεν θα είχε καμία σημαντική επίδραση στις συνήθειες των δαπανών τους αναφορικά με την πραγματοποίηση διαδικτυακών αγορών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια μελέτη της Morning Consult, η αλλαγή στις καταναλωτικές δαπάνες καταδεικνύεται ανάγλυφα και από ένα άλλο εύρημα.

Συγκεκριμένα, στα μέσα Μαρτίου με την κορύφωση της πανδημίας στην Ευρώπη, στο Amazon.com τα προϊόντα και εν γένει αντικείμενα που ανήκουν στον τομέα της υγιεινής και απολύμανσης κυριάρχησαν ως κορυφαίοι όροι αναζήτησης.

Για παράδειγμα, ο όρος “χαρτί υγείας”, που κατατάχθηκε στην 37η θέση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, αποτέλεσε τον κορυφαίο όρο αναζήτησης την εβδομάδα μεταξύ 8 και 14 Μαρτίου 2020.

Ακόμη και η αναζήτηση “χύμα χαρτί υγείας” πραγματοποίησε ένα αξιοσημείωτο άλμα στην σχετική κατάταξη αναζήτησης στο Amazon και από 2.657ο στην κατάταξη, στα τέλη Μαρτίου ανελίχθηκε στην 4η θέση.

Έντονα ανοδική ήταν και η πορεία που ακολούθησαν τα ποικίλα απολυμαντικά χαρτομάντηλα, καθώς από την 96η θέση βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα στα μέσα Μαρτίου.

Όσο για τις προστατευτικές μάσκες προσώπου, που ήταν ήδη εξαιρετικά δημοφιλείς στα τέλη Φεβρουαρίου, εξακολούθησαν να παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των onlineκαταναλωτών μέχρι και τις 14 Μαρτίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.