25 Δεκ 2024
READING

Η Hilton παρέμεινε το πλέον πολύτιμο ξενοδοχειακό brand σε παγκόσμιο επίπεδο

2 MIN READ

Η Hilton παρέμεινε το πλέον πολύτιμο ξενοδοχειακό brand σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Hilton παρέμεινε το πλέον πολύτιμο ξενοδοχειακό brand σε παγκόσμιο επίπεδο
1 MIN READ
24 Δεκ 2024

Ο ξενοδοχειακός τομέας θα μπορούσε να χάσει έως και 20% της αθροιστικής αξίας των brand του, μέγεθος που ισούται με 14 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που κυκλοφόρησε προ ελάχιστων ημερών από τη συμβουλευτική εταιρεία Brand Finance και αφορούσε την αποτίμηση των brand στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η Hilton παρέμεινε το πλέον πολύτιμο ξενοδοχειακό brand σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης “Hotels 50 Report 2020” που διενήργησε η Brand Finance, σημειώνοντας αύξηση 35% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η δε αποτίμηση του brand name του ανέρχεται στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της εταιρείας επλήγησαν σημαντικά φέτος, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το σύνολο των ξενοδοχειακών εταιρειών, η Hilton κατάφερε να ενισχύσει σταθερά τη φήμη της κατά τη διάρκεια της κρίσης, προσφέροντας δωρεάν θέσεις στάθμευσης σε επαγγελματίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με την American Express προκειμένου να δωρίσει συνολικά 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε γιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Mercure, ξενοδοχειακό brand που ανήκει στην Γαλλική αλυσίδα Accor, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην σχετική κατάταξη, κερδίζοντας τρεις θέσεις στην σχετική κατάταξη, «φιγουράροντας» στην 8η θέση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αύξηση της τάξεως του 57% σε brand value εν συγκρίσει με πέρυσι, διαμορφούμενη στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συμπερασματικά, 7 στα 10 ξενοδοχειακά brand της σχετικής έκθεσης, και 32 μεταξύ των top 50, εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Οι μάρκες που θα επηρεαστούν λιγότερο θα είναι όσες διαθέτουν ισχυρά brand τα οποία με την σειρά τους εφαρμόζουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι εγκαταστάσεις τους έχουν το πλεονέκτημα να εκτείνονται σε μεγάλες εκτάσεις, κάνοντας ευκολότερη την εφαρμογή του social distancing.

Τέτοια, λ.χ. μπορούν να θεωρηθούν τα θέρετρα και τα ακίνητα παρατεταμένης διαμονής. Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι τα brand που διακρίνονται από μεγαλύτερη έκθεση στις πρωτογενείς αγορές θα επηρεαστούν περισσότερο από τις δευτερογενείς και τριτογενείς αγορές, καθώς οι πελάτες επιλέγουν ακίνητα στα οποία μπορούν να φτάσουν οδηγώντας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.