Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις 9 συνολικά χώρες στις οποίες η Hennes & Mauritz (H&M) ξεκίνησε από τις 20 Μάϊου, την online λειτουργία της, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού διαρκούς διαδικασίας ψηφιοποίησής της.
Μάλιστα, η εταιρεία σχεδίαζε την υλοποίηση της συγκεκριμένης κίνησης προ μηνός, ωστόσο αναγκάστηκε να την αναβάλει ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού που ενέσκηψε.
Οι χώρες, που μαζί με την Ελλάδα, προστέθηκαν στην ψηφιακή διάσταση του H&M Group και των επιμέρους brand του, συμπεριλαμβανομένων των Arket, Weekday, Monki, & Other Stories and Cos, ήταν η Κύπρος, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Λουξεμβούργο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις αρχές Φεβρουαρίου, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των H&M, Karl–Johan Persson είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να στρέψει την εταιρεία προς μια εντελώς καινούρια επιχειρηματική κατεύθυνση-προσέγγιση, περιορίζοντας το πλήθος των φυσικών καταστημάτων, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση μέρος τους προκειμένου να μετατραπούν σε logistics hubs προς εξυπηρέτηση των online παραγγελιών.
Υπό αυτό το πρίσμα η εταιρεία σχεδιάζει για φέτος να εγκαινιάσει τη λειτουργία του μικρότερου αριθμού νέων καταστημάτων κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας! Ξεκάθαρο δείγμα της σταδιακής «στροφής» του ενδιαφέροντός της μακριά από το «παραδοσιακό» λιανεμπόριο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εκτιμούμε πως έφτασε η στιγμή να μεταβάλουμε τον ρόλο και την σημασία των ίδιων των καταστημάτων. Για αυτό και εξετάζουμε τρόπους βέλτιστης αξιοποίησής τους, κατευθύνοντας σημαντικά κεφάλαια για την άμεση ψηφιοποίηση των λειτουργιών μας”.
Συγκεκριμένα, η H&M προγραμματίζει την έναρξη λειτουργίας συνολικά 200 καταστημάτων το 2020, ενώ την ίδια στιγμή θα παύσει τη λειτουργία 175 καταστημάτων που βρίσκονται στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.