21 Δεκ 2024
READING

Πως τα brands υιοθετούν τακτικές ευεξίας για να προσεγγίσουν τους καταναλωτές

5 MIN READ

Πως τα brands υιοθετούν τακτικές ευεξίας για να προσεγγίσουν τους καταναλωτές

Πως τα brands υιοθετούν τακτικές ευεξίας για να προσεγγίσουν τους καταναλωτές

Το 2018, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα καταστήματα retail είναι κατακλεισμένα με εικόνες λαμπερών ανθρώπων που απολαμβάνουν χυμούς αποτοξίνωσης και μοιάζουν πιο αθλητικοί και υγιείς από ποτέ άλλοτε. Με την παγκόσμια οικονομία ευεξίας να αξίζει σήμερα τα £ 2,9 τρισεκατομμύρια (Global Wellness Institute), δεν είναι περίεργο ότι πολλές μάρκες προσπαθούν να βρουν τα διαπιστευτήρια υγείας και ευεξίας τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτή την ολοένα και πιο κερδοφόρα αγορά.

Καθώς η υγεία και η ευεξία γίνονται κυρίαρχες έννοιες, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να περιορίζονται από την τάξη, τα brands τείνουν να αυξάνουν όλο και περισσότερο τις προσφορές τους προκειμένου να συνεργαστούν με αυτούς τους καταναλωτές.

Stretchy brands

Το Free People, ένα γνήσιο fashion brand, είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς να μεγαλώσετε την επιτυχία με την προσφορά σας. Άρχισε να πωλεί ακριβά ρούχα μποέμ και έχει φτάσει στο να προσφέρει πολυτελή προγράμματα ευεξίας για τους πελάτες της που αγαπούν τη γιόγκα. Αυτό μοιάζει με μια φυσική επέκταση για το brand, καθώς επιτρέπει στους καταναλωτές να ζήσουν τον τρόπο ζωής που επιδιώκουν και ευθυγραμμίζεται με τις βασικές αξίες του brand, για να μην αναφέρουμε μια κερδοφόρα επιχειρηματική απόφαση.

Ένα brand που υιοθετεί δραστηριότητες ευεξίας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι millenials επηρεάζουν την οικονομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα brands να εξερευνούν και να επεκτείνουν την προσφορά τους για να συμπεριλάβουν περισσότερες εμπειρίες που βασίζονται στην ευεξία.

Αλλά τι σημαίνει αυτό για τα brands των οποίων η προσφορά ή ο σκοπός δεν επικεντρώνεται στην υγεία ή την ευεξία; Είναι καλύτερα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες και τις αξίες τους ή να παραμείνουν αυθεντικοί;

Παραμείνετε αυθεντικοί

Για τους καταναλωτές, ιδιαίτερα για τους millennials, η αυθεντικότητα είναι το κλειδί. Παρά την υπερβολική χρήση του όρου, με πολλά brands που τον υιοθετούν ως στρατηγική μάρκετινγκ, συνεχίζει να προσφέρει μια πραγματικά μοναδική προσωπικότητα που παραμένει απαραίτητη για να διατηρηθεί πιστός ένας καταναλωτής μετά.

Όπως λέει ο Douglas Brundage VP της στρατηγικής στην Team Epiphany: “Τα brands θα πρέπει να σταματήσουν να επικεντρώνονται σε κρύα, τακτικά, προωθητικά μηνύματα που προσανατολίζονται προς τη συγκέντρωση σημείων στην κλίμακα εφήμερης αυθεντικότητας. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να συγκεντρωθούν γύρω από τις προσωπικότητες. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας και μιας μοναδικής αισθητικής. ”  Έτσι, αν η ιστορία ενός brand δεν είναι κεντραρισμένο, ή σε απόσταση που εκτείνεται από την υγεία ή την ευεξία, δε θα πρέπει να γίνει με το ζόρι. Τα brands πρέπει να είναι τολμηρά και να παραμένουν αληθινά στους σκοπούς τους και ο καταναλωτής να δείχνει το σεβασμό του γι’α υτό.

Μια νέα ισορροπημένη νοοτροπία

Η καταναλωτική νοοτροπία προς την υγεία μετατοπίζεται. Παρά τα άκρα της ευεξίας, όπως το να ακολουθεί κανείς μια ‘clean’ ή paleo diet, μια νέα πιο ισορροπημένη στάση αναδύεται. Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης αγκαλιάζει έναν πιο θετικό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Ως μέρος αυτού, οι καταναλωτές απολαμβάνουν στιγμές απόλαυσης και επιλέγουν να επενδύσουν σε προϊόντα ποιότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Βιομηχανία ποτών

Αυτή η ιδεολογία έχει ιδιαίτερη επίδραση στη βιομηχανία ποτών, καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται από μια ηδονιστική ψυχική νοοτροπία και συνειδητοποιούν περισσότερο την κατανάλωσή τους. Ο Ben Branson, ιδρυτής του Seedlip, εξηγεί: “Ο κόσμος αλλάζει. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι «το 45% των ερωτηθέντων της έρευνας αναφέρει ότι« η υψηλή ποιότητα »ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίσαμε τι θα πιούμε».

Η ποιότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την αναδυόμενη νοοτροπία. Αλλά τι άλλο εκτιμούν οι καταναλωτές; Ποια είναι η προσέγγισή τους στην ευεξία; Λοιπόν, πρόκειται για την υιοθέτηση μιας θετικής στάσης απέναντι στην αυτοεκτίμηση. Απορρίπτουν τους φορετούς τρόπους παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης και της υγείας, επιλέγοντας να μη ποσοτικοποιήσουν τον εαυτό τους και τον τρόπο ζωής τους, να απομακρυνθούν από τις μετρήσεις και τα ποσοστά σωματικού λίπους, με το να μετρούν την επιτυχία απλά από το πώς αισθάνονται.

“Healthism”

Αυτό το κίνημα έχει ονομαστεί ‘Healthism’ από τους trend forecasters του WGSN. Το χαρακτηρίζουν ως κίνημα ‘anti-wellness’ και πρόκειται να αναπτυχθεί το 2019. Ωστόσο, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι πρόκειται λιγότερο για ‘anti-wellness’ και περισσότερο για το πως θα γίνει ευχάριστη η ευεξία για κάθε άτομο. Στην ουσία, πρόκειται για τη διασκέδαση και την παραβίαση των κανόνων ευεξίας προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία, υγεία και ευτυχία. Όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές της Yoga for Bad People, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη μελέτη της γιόγκα είναι κάποιος “να τηρεί αυστηρά τους κανόνες” και αυτό ασφαλώς μπορεί να εφαρμοστεί στον τρόπο που πολλοί άνθρωποι βλέπουν την ευεξία. Το ‘Healthism’ δεν έχει υιοθετηθεί μόνο από brands αθλητικών ενδυμάτων, όπως το Girlfriend Collective, αλλά γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις κοινωνικές πλατφόρμες και εμφανίζονται νέοι influencers.

Βασικά Points!

Τι σημαίνει αυτό για τα εμπορικά σήματα λοιπόν; Μην επεκτείνετε το σκοπό ενός brand αν δεν είναι μια φυσική ενέργεια.Μεταφέρετε τη μοναδική προσωπικότητα και την ιστορία του brand.Κοιτάξτε την οικονομία της εμπειρίας για να δημιουργήσετε engagement.Αγκαλιάστε αυτήν την αναδυόμενη νοοτροπία και τη νέα προσέγγιση της ευεξίας.Προσφέρετε στιγμές απόλαυσης που είναι υψηλής εξαιρετικής ποιότητας.Να είστε διασκεδαστικοί, παιχνιδιάρικοι και αυθεντικοί για να εμπλακείτε πραγματικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.