Η Li Suzhi μετακινείται στην πρώτη σελίδα της κινεζικής εφαρμογής Pinduoduo ηλεκτρονικού εμπορίου, περιστρέφοντας τα μπλουζάκια, τα ηλεκτρονικά και τα φρούτα, τα οποία κοστίζουν όλα σε ένα κλάσμα του κόστους παρόμοιων προϊόντων σε άλλες πλατφόρμες.
“Πρέπει να προσέξω να μην χρησιμοποιήσω αυτήν την εφαρμογή πάρα πολύ. Έχει τόσες πολλές προσφορές που θέλω να ξοδέψω όλο μου το χρόνο και τα χρήματα σε αυτή », λέει η 46χρονη νοικοκυρά και ayi (ο κινεζικός όρος για την νταντά) από την αγροτική Εσωτερική Μογγολία.
Οι αγοραστές, όπως η Li, οικονομικά ευσυνείδητοι και κάτοικοι μικρών πόλεων της Κίνας, έχουν κάνει το Pinduoduo την πιο hot εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.
Οι 366 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μηνιαίως το φέρνουν πίσω από το Alibaba, ξεπερνώντας άλλους πιο γνωστούς ανταγωνιστές όπως το JD.com.
Τον περασμένο μήνα, το Pinduoduo ανέφερε ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου έχουν υπερδιπλασιαστεί από το προηγούμενο έτος.
Η αξία της αγοράς του ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια και υπερβαίνει το eBay και το καθιστά ανέμσα στις πέντε πιο πολύτιμες εταιρείες του Διαδικτύου της Κίνας.
Οι αναλυτές αποδίδουν την επιτυχία της εταιρείας στις κάτω του κόστους προσφορές του, στις εκπτώσεις που βασίζονται σε ομαδικές αγορές προσκαλώντας τους χρήστες να καλέσουν φίλους τους σε ομαδικές αγορές και ένα σχέδιο που βασίζεται περισσότερο στην περιήγηση παρά στην αναζήτηση.
Η Rebecca Fannin, συγγραφέας τριών βιβλίων για την Κίνα, αποκαλεί το Pinduoduo “το κινέζικο Groupon”.
Η Ashley Dudarenok, συγγραφέας των πρόσφατα δημοσιευμένων New Retail: Born in China και Going Global: How Chinese Tech Giants are Changing Global Commerce, λέει ότι το Pinduoduo χρησιμοποίησε ένα άνοιγμα για να «εκπαιδεύσει τους χρήστες αγροτικών περιοχών να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές αγορές».
Αναφέρει ότι η επαρχία της Κίνας ενδιαφέρεται λιγότερο για τις μάρκες από ό,τι τα αστικά κέντρα της και έτσι κάνουν πιο ευέλικτο το σύστημα περιήγησης στο οποίο βασίζεται το Pinduoduo.
Ωστόσο, το Pinduoduo παραμένει χωρίς μεγάλα έσοδα και οι επικριτές το κατηγορούν ότι εξαγοράζει κυρίως έσοδα με μεγάλες δαπάνες μάρκετινγκ.
Τα έξοδα πωλήσεων και marketing κατά το πρώτο εξάμηνο σχεδόν ισοδυναμούσαν με τα έσοδα και ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές δεν αναμένουν από την εταιρεία να δημοσιεύσει κέρδος πριν από τα μέσα του επόμενου έτους.
«Αμφιβάλλω ότι θα αποκομίσουν κέρδος το 2020», λέει η Cathy Roberson, πρόεδρος της Logistics TI, μιας εταιρείας έρευνας και συμβουλευτικής.
Λέει ότι το Pinduoduo θα πρέπει να συνεχίσει τις μεγάλες δαπάνες για το marketing για να ανταγωνιστεί τις Alibaba και JD.
Ο Victor Tseng, Διευθύνων Σύμβουλος του Pinduoduo για τις εταιρικές υποθέσεις, λέει ότι η εταιρεία “θα συνεχίσει να βελτιώνεται “. Ως 4χρονη εταιρεία, “πρέπει να επενδύσουμε πιο επιθετικά”, λέει, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τώρα μαθαίνει να επενδύει πιο αποδοτικά.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, το search bar του Pinduoduo είναι κρυμμένο στο κάτω μέρος της μπροστινής σελίδας, καθιστώντας το επικεντρωμένο στο browsing και όχι στην αναζήτηση.
Τα προιόντα τοποθετούνται μπροστά και στο κέντρο, μια λίστα προσαρμοσμένη σε κάθε χρήστη από έναν αλγόριθμο που αναπτύχθηκε από 100 από τους 700 μηχανικούς της εταιρείας, σύμφωνα με ένα online tutorial.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.