20 Σεπ 2024
READING

Πώς το thredUP οδηγεί το κίνημα της κυκλικής second-hand μόδας

4 MIN READ

Πώς το thredUP οδηγεί το κίνημα της κυκλικής second-hand μόδας

Πώς το thredUP οδηγεί το κίνημα της κυκλικής second-hand μόδας

Η κυκλική μόδα αποτελεί μέρος της κυκλικής οικονομίας, ενός οικονομικού συστήματος που στον πυρήνα της είναι ενσωματωμένη μια ιδεολογία επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και “ανακαίνισης”, προκειμένου να εξαλειφθούν τα απόβλητα, να σταματήσουν τα αντικείμενα να εισέρχονται σε χώρους υγειονομικής ταφής και να παρατείνεται ο κύκλος ζωής των προϊόντων διατηρώντας τα χρήσιμα και σε κυκλοφορία.

Η βιομηχανία της μόδας είναι πασίγνωστη για τις σπάταλες και τις περιβαλλοντικά καταστρεπτικές πρακτικές που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα, ποσοστό που προβλέπεται να αυξηθεί σε 24% του παγκόσμιου προϋπολογισμού για τον άνθρακα έως το 2050 με την τρέχουσα κατάσταση.

Πολλά από αυτά οφείλονται στις συνθετικές ίνες και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται κυρίως στη γρήγορη μόδα, 70 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πολυεστέρα κάθε χρόνο και οι σπάταλες πρακτικές επιδεινώνουν τον αντίκτυπο, αποδεικνύεται ότι το ισοδύναμο ενός φορτηγού απορριμμάτων υφασμάτων να θάβεται σε χώρους υγειονομικής ταφής ή να καίγεται κάθε δευτερόλεπτο!

Μόλις πέρυσι, η ThredUP ανέπτυξε 576.000 είδη γρήγορης μόδας και οι αριθμοί δείχνουν μια σταθερή πορεία ανάπτυξης από έτος σε έτος με τις αγορές μεταχειρισμένων να έχουν προγραμματιστεί να διπλασιαστούν τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν την ανακυκλωμένη μόδα.

Εάν όλοι αγόραζαν ένα ήδη χρησιμοποιημένο αντικείμενο αντί για ένα νέο είδος ρούχων φέτος, θα ελαχιστοποιούσαμε τις εκπομπές άνθρακα κατά το ήμισυ, κάτι αντίστοιχο με ένα δισεκατομμύριο αυτοκίνητα να βγουν από το δρόμο για ένα χρόνο.

Η AI στην τιμολόγηση

Με περισσότερα από 35.000 εμπορικά σήματα και περίπου 100 εκατομμύρια μοναδικά αντικείμενα που έχουν υποστεί επεξεργασία, η εταιρεία χρησιμοποιεί την AI που παρέχεται από το Vue.ai για να επεξεργάζεται τα εισερχόμενα αντικείμενα μέσω αναγνώρισης εικόνων που επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη οπτική ετικέτα και αναθέτουν αρμοδιότητες βάσει λεπτών γραμμών, μοτίβων, όνομα ετικέτας, χρώμα, κόψιμο, και πολλά άλλα.

Χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη βάση δεδομένων της, η εταιρεία χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση με γνώμονα την τεχνολογία AI και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη φθορά, επιτρέποντας στην εταιρεία να καθορίσει την αξία μεταπώλησης σε κλίμακα για κάθε ένα από τα εκατομμύρια των μοναδικών αντικειμένων της.

Η AI στην εξατομίκευση

Επιπρόσθετα, ενώ πολλές εταιρείες μπορούν και αξιοποιούν την AI για εξατομικευμένες εμπειρίες χρηστών που βασίζονται σε προηγούμενες συμπεριφορές αγορών και περιήγησης, ο τεράστιος όγκος των μοναδικών προϊόντων της thredUP καθημερινά μεγεθύνει την πρόκληση, διότι είναι σαν να ψάχνει ψύλλο στα άχυρα.

Η AI μπορεί επίσης να δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα υπηρεσιών με βάση την εμπιστοσύνη των πελατών, τις προηγούμενες δαπάνες και την τάση συμμετοχής σε άλλες προσφορές υπηρεσιών, όπως οι ειδικές λιανικές συνεργασίες.

Η AI για Υπηρεσίες Styling

Μία από τις σειρές προϊόντων της thredUP είναι μια box service που στέλνει 10 προιόντα που επιλέγονται από έναν στυλίστα.

Η υπηρεσία αξιοποιεί την τεχνολογία του Vue.ai για να βοηθήσει τους στυλίστες να εκπληρώσουν τις παραγγελίες τους με βάση το προηγούμενο ιστορικό του καταναλωτή, καθώς και για να βελτιώσουν αυτές τις επιμελημένες προτάσεις με προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία και επικρατέστερα δεδομένα για να βρουν εποχιακές και ενημερωμένες τάσεις της μόδας.

Η μεταπώληση ως υπηρεσία

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση μεταπώλησης της thredUP, η μεταπώληση είναι έτοιμη να ξεπεράσει την γρήγορη μόδα μέσα σε 10 χρόνια!

Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να καταλήξουν σε μια στρατηγική μεταπώλησης για να ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη στο σήμα και να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς.

Η thredUP έχει δημιουργήσει μια σειρά εταιρικών σχέσεων με μάρκες όπως η Reformation, η Everlane και η Cuyana που ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να καθαρίζουν τις ντουλάπες τους με βιώσιμο τρόπο και να κερδίζουν πίστωση για να κάνουν αγορές στα μαγαζιά τους.

Εύρεση ενός σπιτιού για κάθε προιόν

Ορισμένες εκπληκτικές ιδέες της εταιρείας, δείχνουν ότι ως μέρος του ταξιδιού της thredUP περιλαμβάνει την εκμάθηση ότι κάθε σχεδόν κάθε αντικείμενο έχει ένα σπίτι να βρει, ανεξάρτητα από το σχέδιό του, είτε το ξεπερασμένο στυλ του, είτε ακόμα και αν αγοράστηκε πριν από καιρό.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της AI, η thredUP κατάφερε να βελτιστοποιήσει κάθε στάδιο των δραστηριοτήτων της από τη διαλογή των ρούχων και την αποτελεσματική τιμολόγησή τους σε κλίμακα, στην παροχή εξατομικευμένων εμπειριών αγορών στην ανάπτυξη πρακτικών εκπλήρωσης που βελτιστοποιούν την παράδοση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.