21 Σεπ 2024
READING

Η Tmall ανακαινίζει τα ηλεκτρονικά καταστήματά της

3 MIN READ

Η Tmall ανακαινίζει τα ηλεκτρονικά καταστήματά της

Η Tmall ανακαινίζει τα ηλεκτρονικά καταστήματά της

Η Tmall, η online πλατφόρμα για τα εμπορικά σήματα της Alibaba, ενημερώνει την εμφάνιση των ψηφιακών καταστημάτων της.

Η νέα ιδέα, το Flagship Store 2.0, προσφέρει περισσότερη εξατομίκευση, εμπειρία μάρκας και επαυξημένη πραγματικότητα.

Fan clubs και συγκρίσεις προωθητικών

Η Tmall έχει αναπτύξει μια νέα μορφή για τα webshops στην πλατφόρμα, όπου η εξατομίκευση είναι το κεντρικό θέμα.

Θα υπάρχουν πιο σύντομα βίντεο για όσους αγαπούν τα οπτικά μέσα και τα ίδια τα προϊόντα θα είναι πιο προσαρμοσμένα.

H αρχική σελίδα του webshop θα περιλαμβάνει κατηγορία “πιθανές αγορές”, προϊόντα που πιθανότατα θα είναι ενδιαφέροντα για έναν συγκεκριμένο χρήστη.

Οι νέοι αλγόριθμοι θα αναζητούν καλύτερες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια για τον καταναλωτή.

Η ίδια λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους εμπόρους λιανικής και τα εμπορικά σήματα, τα οποία θα αποκτήσουν επίσης γνώση των εκπτώσεων των ανταγωνιστών τους.

Προκειμένου να τονώσει την αφοσίωση των πελατών, η Tmall θα χρησιμοποιεί πλέον «βαθμολογίες πιστότητας».

Oι πελάτες θα παίρνουν πόντους με κάθε ενέργεια που εκτελούν σε μια ιστοσελίδα ενός εμπορικού σήματος, από το scrolling και το παίξιμο παιχνιδιών έως το γράψιμο κριτικών.

Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερη πρόσβαση θα έχει στο αποκλειστικό περιεχόμενο του “fan club” του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος.

Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αποκλειστικά βίντεο μέχρι ειδικές προσφορές για τους φανατικούς.

Πολλά περιεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του 3D

Όσον αφορά το περιεχόμενο, οι νέες επιλογές περιλαμβάνουν AR και 3D.

Αυτή η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους χρήστες να προβάλλουν έπιπλα στο σπίτι τους ή να δοκιμάσουν μακιγιάζ μετατρέποντας το smartphone ή το tablet τους σε έναν “έξυπνο” καθρέφτη.

Η Tmall εξετάζει ακόμη και τη δυνατότητα “δερματικών τεστ με τεχνητή νοημοσύνη”.

“Έχουμε δει το περιεχόμενο να εξελίσσεται από το απλό κείμενο και τις εικόνες σε σύντομα βίντεο και ζωντανή προβολή, η οποία άνοιξε νέες πόρτες στην εμπειρία μάρκας”, λέει ο Alvin Tang, τεχνικός υπεύθυνος για το Tmall Flagship 2.0.

“Σήμερα μπορούμε να εισαγάγουμε περισσότερους τρόπους ώστε οι μάρκες να αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, AR και 3D”.

Όλη η εμπειρία του brand

Το online σύμπαν των εμπορικών σημάτων στα εικονικά καταστήματα θα επεκταθεί και με αναδυόμενα παράθυρα, τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να ανοίγουν, επιτρέποντάς τους να δουν και να βιώσουν ακόμα περισσότερα, εκτός από τη λειτουργία του webshop.

Η σύνδεση με τα φυσικά καταστήματα γίνεται με την προσθήκη των πλησιέστερων τοποθεσιών στο κατάστημα, τη γκάμα προϊόντων που διατίθενται εκτός σύνδεσης και μια περίληψη όλων των πρόσθετων υπηρεσιών στα φυσικά καταστήματα.

Η Alibaba θέλει να κάνει τα flagship καταστήματά της Tmall κάτι παραπάνω από απλά webshops: να λειτουργούν ως εταιρικά προφίλ και brand worlds.

Ο κινεζικός έμπορος λιανικής δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πότε θα παρουσιαστεί η νέα εμφάνιση. Η Alibaba εγγυάται απλώς ότι θα κυκλοφορήσει πριν την Singles’ Day, την ετήσια εκδήλωση αγορών της Κίνας στις 11 Νοεμβρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.