19 Σεπ 2024
READING

Η Ikea ζητάει από το Διαδίκτυο να σχεδιάσει έπιπλα

2 MIN READ

Η Ikea ζητάει από το Διαδίκτυο να σχεδιάσει έπιπλα

Η Ikea ζητάει από το Διαδίκτυο να σχεδιάσει έπιπλα

Η Ikea εισάγει μία νέα γραμματοσειρά που ονομάζεται Soffa Sans. Είναι ακριβώς όπως ακούγεται: μια γραμματοσειρά που δημιουργεί λέξεις από κομμάτια καναπέ.

Αλλά σε αντίθεση με τις πολλές άλλες εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει τις δικές τους γραμματοσειρές τα τελευταία χρόνια, η Ikea δεν το κάνει αυτό μόνο για λόγους branding. Το κάνει για τους fans της.

Πριν από μερικούς μήνες, ο σουηδικός κατασκευαστής επίπλων και κεφτέδων, ξεκίνησε μια πλατφόρμα online σχεδιασμού καναπέ.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους αγοραστές να δημιουργήσουν την τέλεια διαμόρφωση σε τομή online, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κόστος και την προεπισκόπηση του τελικού προϊόντος σε μια ισομετρική προβολή 3D.

Το “δόλωμα”, όπως το διαδίκτυο πολύ γρήγορα ανακάλυψε, ότι η Ikea δεν έβαλε όριο στο μέγεθος ή την τιμή των καναπέδων που οι άνθρωποι μπορούσαν να δημιουργήσουν με το συγκεκριμένο εργαλείο.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του, οι άνθρωποι άρχισαν να δημιουργούν γελοία σχέδια, γιατί φυσικά, στις μέρες μας, δεν μπορούν να υπάρχουν ωραία πράγματα χωρίς να τα μετατρέπουμε σε memes και να τα αναρτούμε στο Twitter.

Υπήρξαν τα πάντα. Από κάστρα με πολεμίστρες και γέφυρες.

λαβύρινθους

φυλακές.

Τώρα, μπαίνει και η Ikea στο παιχνίδι. Η εταιρεία παρατήρησε το κίνημα σχεδιασμού και αποφάσισε να ζητήσει από την εταιρεία design Proximity London να σχεδιάσει μία γραμματοσειρά χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό εργαλείο.

Τώρα μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τη γραμματοσειρά στην ιστοσελίδα της Ikea.

Η εταιρεία την ονομάζει “η πιο άνετη γραμματοσειρά του κόσμου”.

Η γραμματοσειρά χρησιμοποιεί 1.424 παραλαγές από τον καναπέ Vallecuna της Ikea. Όλοι οι χαρακτήρες στην γραμματοσειρά Soffa Sans θα κόστιζαν περίπου 134.000 δολάρια στην πραγματική ζωή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.