19 Σεπ 2024
READING

Η American Express εισέρχεται στο παιχνίδι των κρατήσεων με την εξαγορά της Resy

3 MIN READ

Η American Express εισέρχεται στο παιχνίδι των κρατήσεων με την εξαγορά της Resy

Η American Express εισέρχεται στο παιχνίδι των κρατήσεων με την εξαγορά της Resy

Η αγορά των συστημάτων online κρατήσεων εξελίσσεται σε ένα πολύ δυνατό κομμάτι του κλάδου, με τα νέα της American Express να μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνιστικό τομέα.

Στις 15 Μαΐου, η εταιρεία ανήγγειλε δημοσίως ότι αποκτά την Resy, μια πλατφόρμα κρατήσεων και διαχείρισης κρατήσεων. Οι οπαδοί του παιχνιδιού των κρατήσεων μπορεί να θυμούνται ότι η Resy εξαγόρασε την ανταγωνίστρια Reserve τον Νοέμβριο του 2018, αυξάνοντας την παρουσία της εν όψει του ανταγωνισμού από τους καθιερωμένους παίκτες όπως το OpenTable.



Σύμφωνα με μια ανακοίνωση από την AmEx και την Resy που ανακοινώνει την εξαγορά, η Resy διαθέτει 4.000 εστιατόρια σε 154 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει  περισσότερες από 2.6 εκατομμύρια κρατήσεις εβδομαδιαίως.

Αν και το ποσό της πώλησης δεν κοινοποιήθηκε από την AmEx, η Resy εκτιμάται στα 53 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και περιλαμβάνει επενδυτές όπως η AirBnB και η Union Square Hospitality Group σύμφωνα με τον Eater (ένας από τους συνιδρυτές του Eater είναι ο Ben Leventhal – ο οποίος επίσης είναι συνιδρυτής της Resy) .

Η Leventhal αναφέρεται στην ανακοίνωση από την AmEx λέγοντας ότι “η American Express είναι ένα εμπορικό σήμα που έχουμε θαυμάσει και προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε από την έναρξή μας.

Υπάρχουν πολλά σημεία συνέργειας ανάμεσα στην Resy και την American Express που ανυπομονούμε να επιδιώξουμε μαζί στο όνομα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας πλατφόρμας εστίασης “end-to-end”, που θα συναρπάσει τόσο τις ταβέρνες όσο και τα εστιατόρια.

“Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εξαγορά, η Resy θα συνεχίσει να καθοδηγείται και να λειτουργεί από τον συνιδρυτή CEO Leventhal, μαζί με τον συνιδρυτή της Resy και τον CTO Michael Montero.

Αν και η Resy και η American Express ήταν ήδη συνεταίροι σε ορισμένους τομείς, ο Chris Cracchiolo, ανώτερος αντιπρόεδρος της American Express για παγκόσμια πίστη και οφέλη, δήλωσε στους The New York Times ότι η απόφαση αγοράς της πλατφόρμας κράτησης έχει νόημα.

“Η American Express θέλει να είναι πιο πολύ στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των πελατών μας”, δήλωσε ο Cracchiolo στους The New York Times.



Πιστωτικές κάρτες όπως η AmEx, η Visa Infinite και άλλες έχουν ήδη κάνει κινήσεις στο χώρο των κρατήσεων ειδικά στις ανώτερες βαθμίδες. “Η AmEx είναι πρόθυμη να κρατήσει τα μέλη της κάρτας της σε μια αγορά όπου ανταγωνίζεται άμεσα με το Reserve Sapphire της Chase και τις Prestige Cards της Citi.

Ένας τρόπος είναι να ενισχυθεί η πρόσβασή της στα εστιατόρια όπου τα μέλη της κάρτας θέλουν να δειπνήσουν », γράφει ο Ken Sweet σε άρθρο του Associated Press. Καθώς οι φίλοι της πολυτέλειας συνεχίζουν να κυνηγούν τα exclusive γεύματα όπως τη μόδα, χρειάζεται μια εταιρεία πιστωτικών καρτών να προσφέρει αυτήν την προσέγγιση σε όλο το lifestyle των πελατών της με διακριτική ευχέρεια.

Καθώς οι ίδιες οι κρατήσεις γίνονται εμπόρευμα μέσω προπληρωμένων συστημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε εστιατόρια όπως το Alinea (το οποίο χρησιμοποιεί το Tock, το οποίο ιδρύθηκε από τον συνιδιοκτήτη του Alinea, Nick Kokonas), η ίδια η φύση των hard-to-get  κρατήσεων μετατοπίζεται.

Παρόλο που κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι αυτό το σύστημα είναι πιο δημοκρατικό (σε κάποιο βαθμό), με το εστιατόριο ως υπεύθυνο των κρατήσεων να απομακρύνεται από την εξίσωση, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτές οι αλλαγές στην πραγματικότητα προσθέτουν περισσότερα επίπεδα αποκλειστικότητας μέσω του επιπέδου του εισοδήματος για το δικαίωμα πιστωτικής κάρτας και τα ανώτερα επίπεδα.

Ποιος ξέρει ποια θα είναι η διαδικασία για να κάνει κανείς μια κράτηση σε πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα; Μέχρις ότου η σκόνη κατακαθίσει, είναι ίσως σοφό να “κάνουμε κράτηση” της άποψής μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.