19 Σεπ 2024
READING

Η British Airways παρουσιάζει μια νέα κλειστή σουίτα Business Class με πόρτα

3 MIN READ

Η British Airways παρουσιάζει μια νέα κλειστή σουίτα Business Class με πόρτα

Η British Airways παρουσιάζει μια νέα κλειστή σουίτα Business Class με πόρτα

Αφού έμεινε πίσω από πολλές αεροπορικές εταιρείες στη σημαντική αγορά του business class , η British Airways παρουσιάζει ένα νέο κάθισμα που ελπίζει ότι θα την κάνει και πάλι αγαπημένη σε εκείνους τους ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια ανά πτήση.

Ονομάζοντας το Club Suite, το νέο κάθισμα προσφέρει άμεση πρόσβαση στο διάδρομο, μια πόρτα σουίτας για ιδιωτικότητα και καθίσματα με επίπεδη βάση σε διαμόρφωση 1-2-1. Θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο με την παράδοση του πρώτου της A350 από την Airbus. Το πρώτο αεροπλάνο θα διαμορφωθεί με 56 θέσεις.

Η νέα διάταξη θα σημαίνει ότι οι επιβάτες στο παράθυρο και τα μεσαία καθίσματα δεν θα πρέπει πλέον να περάσουν πάνω από τον διπλανό τους για να φτάσουν στο διάδρομο, όπως συμβαίνει με την τρέχουσα διάταξη 2 x 4 x 2. “Μια πόρτα” βάζει την BA μαζί με τις Delta Air Lines και Qatar Airways ως τις μόνες δύο άλλες μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν μια πλήρως κλειστή business class. Οι αεροπορικές εταιρείες όπως οι Emirates, Etihad και Singapore Airlines έχουν εισάγει τις κλειστές με πόρτες σουίτες ως μέρος των first class προσφορών τους.

Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να το δοκιμάσετε. “Στη British Airways έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς στόλους μακρινών αποστάσεων και τα πιο εκτεταμένα παγκόσμια δίκτυα, οπότε θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καταστεί η καμπίνα διαθέσιμη σε όλους. Ελπίζουμε ότι καθώς περισσότεροι πελάτες έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν, θα το απολαύσουν, όσο απολαύσαμε κι εμείς το σχεδιασμό του”, δήλωσε ο Alex Cruz, CEO της BA.

Οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το νέο κάθισμα θα είναι μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης, όπου το αεροσκάφος A350 θα ξεκινήσει με πτήσεις μικρών αποστάσεων επιτρέποντας στο πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας να εξοικειωθεί με το νέο αεροσκάφος. Από την 1η Οκτωβρίου 2019, το αεροσκάφος θα ξεκινήσει μακρινές πτήσεις, δήλωσε η BA. Η πρώτη του διαδρομή θα είναι μεταξύ Heathrow και Τορόντο, και πτήσεις προς το Ντουμπάι μια εβδομάδα αργότερα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άλλα τρία αεροσκάφη τύπου A350 θα ενταχθούν στον στόλο της British Airways και δύο αεροσκάφη Boeing 777 θα εξοπλιστούν με την νέα καμπίνα. Αρχίζοντας το 2020, η αεροπορική εταιρεία θα αναπτύξει τη Club Suite σε άλλα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων σε όλο το δίκτυο.

Η διαρρύθμιση της νέας BA Club Suites είναι αυτή που αναφέρεται ως “ανάποδο ψαροκόκαλο”. Από άποψη διαμόρφωσης, είναι παρόμοια με τις τελευταίες εκδόσεις των εταιρειών American Airlines, Air Canada, Cathay Pacific, EVA Airways, Virgin Australia, Air France και άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Το αεροσκάφος A350 γενικά χαρακτηρίζεται από μειωμένα επίπεδα θορύβου, υψηλά ανώτατα όρια και φυσικό φωτισμό, στα οποία λέει η BA, πρόκειται να συμπληρώσει με την ώρα της ημέρας και το εξωτερικό φως. Υπάρχουν επίσης υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και ανανεωμένου αέρα, καθώς η πίεση στην καμπίνα ισοδυναμεί με υψόμετρο μόλις 6.000 ποδιών και η καύση καυσίμου κατά 25% χαμηλότερα ποσοστά, μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2.

Την επόμενη πενταετία, η British Airways θα παραλάβει 72 νέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων τύπων: το Airbus A350-1000, το Boeing 787-10 για τις μακρινές πτήσεις, καθώς και τα αεροσκάφη A320 και A321 Neo για μικρότερες διαδρομές. Εκτός αυτού, η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης πρόσφατα παραγγείλει 18 αεροσκάφη Boeing 777-9. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει παραλάβει 57 νέα αεροσκάφη με εξοικονόμηση καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των A380s και Boeing 787 Dreamliners.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.