16 Απρ 2025
READING

Performance: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – Υψηλή ζήτηση, τι θα γίνει μετά το RRF

4 MIN READ

Performance: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – Υψηλή ζήτηση, τι θα γίνει μετά το RRF

Performance: Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – Υψηλή ζήτηση, τι θα γίνει μετά το RRF

Με διψήφιο ρυθμό, άνω του 20%, αναμένεται να κινηθεί η εισηγμένη τεχνολογίας Performance το 2025, με την εταιρεία ταυτόχρονα να έχει ταμειακά διαθέσιμα 20 εκατ. ευρώ τα οποία θα αξιοποιήσει για να πραγματοποιήσει εξαγορές αλλά και να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες.

Βασικό πλεονέκτημα της Performance, συγκριτικά με άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, είναι ότι αναπτύσσεται ταχύτατα στα έργα που αναλαμβάνει σε τεχνολογικές λύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η εξάρτησή της από τα έργα δημοσίου είναι ελάχιστη. Γεγονός που της δίνει…αέρα στην μετά RRF εποχή, καθώς τα κονδύλια έχουν ημερομηνία λήξης το 2026. Και υπό αυτό το πρίσμα, η Performance δεν θα έχει μεγάλο αρνητικό impact και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια.

Ο ρυθμός ανάπτυξης και οι εξαγορές

Όπως είπε ο Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance, η εταιρεία έχει ταχύτερη αναπτυξιακή πορεία συγκριτικά με τον υπόλοιπο κλάδο, καθώς τρέχει με 25%, όταν η αγορά πληροφορικής, σύμφωνα με στοιχεία, τρέχει με 10%-15%.

Αυτό το πετυχαίνει μέσα από την οργανική της ανάπτυξη, ενώ μετά και την μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Performance έχει προχωρήσει σε σημαντικές εξαγορές, οι οποίες αναμένεται να δώσουν λύσεις σε τομείς που η ίδια δεν δραστηριοποιείται, ανοίγοντας έτσι τους ορίζοντές της και μπαίνοντας σε νέες αγορές, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη τόσο σε τζίρο όσο και σε κερδοφορία.

Πρώτη επένδυσή της, η εξαγορά του 5% της ιρλανδικής εταιρεία Continuous Software, έναντι 500.000 ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία διατηρεί και το δικαίωμα να αυξήσει τη συμμετοχή του στη δεύτερη φάση χρηματοδότησης που θα γίνει στο τέλος του 2025 με τους ίδιους όρους αποτίμησης, με δυνατότητα αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της έως το 12,5%.

Σύμφωνα με την διοίκηση, η απόφαση της Performance να συμμετάσχει στο πρώτο seed financing round ύψους 2 εκατ. ευρώ, όπου συμμετείχαν επίσης ένας System Integrator και επιχειρηματικά κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία, βασίζεται στην καινοτομία και την αξία της τεχνολογίας της CS, που ήδη έχει ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο λύσεων της PT.

Η πλατφόρμα λογισμικού aangine της Continuous Software απευθύνεται με αξιώσεις στην παγκόσμια αγορά. Έχει ήδη αξιοποιηθεί από μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη βελτίωση στη λειτουργικότητα και στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση χαρτοφυλακίου έργων (Project Portfolio Management).

Στις αρχές του 2025, συμμετείχε στην ίδρυση της GAIN Consulting Α.Ε. συνεισφέροντας ποσοστό 28% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, η Performance αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο μετασχηματισμό καίριων επιχειρησιακών διαδικασιών, μέσα από εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους τομείς του Enterprise & IT Service Management (ESM & ITSM), του Business Process Management (BPM) και του Customer Service Management (CSM) & Customer Experience (CX).

Επίσης στις αρχές του χρόνου, Performance Technologies Α.Ε. και η ThreatScene Greece ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία η οποία στοχεύει στην παροχή και βελτίωση των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που  ενισχύουν τη συμμόρφωση των οργανισμών με κανονιστικά πρότυπα αλλά και την ανθεκτικότητά τους στην αντιμετώπιση συγχρόνων απειλών.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Χιντζίδης, όλες οι συνεργασίες της Performance, στοχεύουν στην ανάπτυξη της εταιρίες και την είσοδο σε νέες αγορές, στις οποίες η εταιρεία είναι αδύνατο να μπει με…ίδια μέσα. Και σαφώς προτιμάει να προχωρήσει σε εξαγορές και συνεργασίες, προκειμένου να αναπτυχθεί γρηγορότερα.

Παράλληλα η διοίκηση της Performance συνεχίζει να σκανάρει την αγορά για νέες εξαγορές, ενώ βλέπει νέες επενδύσεις σε κλάδους όπως το AI και το Software.

Ραγδαία άνοδος τζίρου

Η Performance από το 2021 έχει «μεγαλώσει» σημαντικά, αφού ο τζίρος της έχει αυξηθεί κατά 95%. Η χρήση του 2021 έληξε με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 38,045 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 έκλεισε στα 74,167 εκατ. ευρώ.

Το 2024 το EBIΤDA αυξήθηκε κατά 30,3% σε σχέση με το 2023, φθάνοντας τα 9,317 εκατ. ευρώ, παρά τα αυξημένα, μη επαναλαμβανόμενα έξοδα λόγω της εισαγωγής της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και παρά τις συνεχιζόμενες σημαντικές δαπάνες για την ισχυροποίηση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σημαντικά έργα, τα οποία ανέλαβε ο όμιλος μέσα στο 2024, περιλαμβάνουν πολυετές συμβόλαιο για DRaaS στη Motor Oil Hellas, σχεδιασμός και υλοποίηση δύο Data Centers για την Hellas Sat, σχεδιασμός και υλοποίηση διαχειριζόμενης υπηρεσίας Centralized Backup System για οργανισμό στον τομέα της ενέργειας και ο εκσυγχρονισμός εξοπλισμού του Data Center του ΑΔΜΗΕ.

Ενώ χθες ανακοίνωσε ανέλαβε την προμήθεια Κεντρικής Υπολογιστικής Υποδομής Υψηλών Επιδόσεων για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο πλαίσιο του έργου “Στρατηγικό πλάνο έρευνας του ΕΜΠ”, που υλοποιείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.