26 Οκτ 2024
READING

Παραδόθηκε σε μόλις έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες το Αντιπλημμυρικό Έργο στο Δήμο Τρικκαίων

3 MIN READ

Παραδόθηκε σε μόλις έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες το Αντιπλημμυρικό Έργο στο Δήμο Τρικκαίων

Παραδόθηκε σε μόλις έναν χρόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες το Αντιπλημμυρικό Έργο στο Δήμο Τρικκαίων

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» τον Σεπτέμβριο του 2023, τα Τρίκαλα κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της προστασίας της πόλης από μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα. Το νέο αντιπλημμυρικό έργο που παραδόθηκε από την Coca-Cola στην Ελλάδα, στην περιοχή της Μπάρας έρχεται να προσφέρει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητό μετά τις περσινές πλημμύρες.

Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola, αποτελεί το πρώτο παράδειγμα σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην περιοχή. Ενισχύει τα υφιστάμενα έργα του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη απομάκρυνση των όμβριων υδάτων. Μέσω της εγκατάστασης ενός νέου αγωγού που απομακρύνει τα νερά από τη Μπάρα προς την τάφρο της Μπαλκούρας, το έργο συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της πόλης απέναντι σε ενδεχόμενες ακραίες βροχοπτώσεις, προστατεύοντας παράλληλα τις περιουσίες των πολιτών.

Photo από αριστερά προς τα δεξιά: Χρήστος Μπλουγούρας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ), Μιχαήλ Σκούλλος, Πρόεδρος του Global Water Partnership – Mediterranean, Νικόλαος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Πέτρος Καμπούρης, Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Στην τελετή παράδοσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του κεντρικού κράτους και του ιδιωτικού τομέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωσή του έργου με τόσο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Ο Πέτρος Καμπούρης, Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι τέτοιες συνέργειες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για μελλοντικά έργα υποδομής σε περιοχές που πλήττονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, χαρακτήρισε το έργο ως σημαντικό βήμα για τη θωράκιση της περιοχής και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι σε μελλοντικές κλιματικές προκλήσεις.

Το έργο αυτό υπογραμμίζει την πρωτοποριακή προσέγγιση της Coca-Cola στη βιώσιμη ανάπτυξη και την έμπρακτη συμβολή της στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων, ενδυναμώνοντας τις τοπικές κοινωνίες για ένα πιο ανθεκτικό μέλλον.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα  έχει δείξει από την πρώτη στιγμή την αφοσίωσή της στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Εκτός από την άμεση ανταπόκριση με δωρεές προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, η εταιρεία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υλοποίησε και ένα ευρύτερο πεντάμηνο πρόγραμμα στήριξης των κατοίκων της Θεσσαλίας, μέσω κινητής μονάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και υγειονομικής περίθαλψης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.