28 Οκτ 2024
READING

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στην πρώτη γραμμή των Logistics: Καινοτομία και Βιωσιμότητα στη Διανομή

5 MIN READ

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στην πρώτη γραμμή των Logistics: Καινοτομία και Βιωσιμότητα στη Διανομή

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στην πρώτη γραμμή των Logistics: Καινοτομία και Βιωσιμότητα στη Διανομή

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, ηγέτιδα στον κλάδο της εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και αναψυκτικών, καταφέρνει να ξεχωρίσει όχι μόνο για την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και για την προηγμένη προσέγγισή της στον τομέα των logistics και της διανομής.

Με στρατηγικές επενδύσεις και καινοτόμες τεχνολογίες, η εταιρεία έχει αναβαθμίσει σημαντικά την εφοδιαστική της αλυσίδα, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα των μεταφορών, ενώ παράλληλα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο κομβικός ρόλος των επενδύσεων στα Logistics

Ο τομέας των logistics διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην επιτυχία της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων. Όπως έχει σημειώσει ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Director της εταιρείας, η επιχείρηση κινείται γρήγορα και ευέλικτα, εφαρμόζοντας στρατηγικές που επιτρέπουν να «κάνουμε περισσότερα με λιγότερα», βελτιστοποιώντας τις υποδομές και μειώνοντας το ρίσκο. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έχει δημιουργήσει προηγμένα κέντρα logistics, τα οποία επιτρέπουν την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και των μεταφορών.

Οι συνεχείς επενδύσεις της στην τεχνολογία έχουν οδηγήσει στη μετάβασή της σε υποδομές cloud σε ποσοστό 90%, εξέλιξη που επιτρέπει τη συλλογή και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων. Αυτό διευκολύνει τη γρήγορη λήψη αποφάσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε όλα τα στάδια των logistics. Παράλληλα, με την πλήρη εφαρμογή των cloud υποδομών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, η εταιρεία θα μπορεί να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει πιο αποτελεσματικά σε περιόδους αυξημένης ζήτησης, όπως αυτές που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα ή έκτακτες ανάγκες.

Μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης κατά 80%

Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών διανομής έχει επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει τον χρόνο εξυπηρέτησης κατά 80%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιόδους αιχμής, όπως ο πρόσφατος παρατεταμένος καύσωνας ή η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού, όπου η ζήτηση για νερό και αναψυκτικά αυξήθηκε δραματικά. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κατάφερε να ανταποκριθεί άμεσα, καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο των συνεργατών της όσο και των καταναλωτών.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας είναι η επένδυση σε αυτοματοποιημένα συστήματα αποθηκών και η χρήση «έξυπνων» τεχνολογιών που επιτρέπουν την ταχύτερη και ακριβέστερη διαχείριση των προϊόντων. Η εταιρεία έχει επενδύσει επίσης στον στόλο των οχημάτων της, βελτιώνοντας τη διανομή των προϊόντων της ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σεπετά, Vice President της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, η αύξηση των σημείων διανομής έχει συμβάλει σημαντικά στην εμπορική επιτυχία της εταιρείας. Το 2023 σημειώθηκε αύξηση 12,34% στον κύκλο εργασιών, με συνολικό ετήσιο τζίρο που ξεπέρασε τα 118 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση σε αποθηκευτικούς χώρους και η δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων όγκων σημαντικοί παράγοντες στην επίτευξη αυτής της ανάπτυξης.

Η βιώσιμη προσέγγιση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων

Η δέσμευση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων προς τη βιωσιμότητα είναι εμφανής σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, επενδύοντας σε πράσινες τεχνολογίες και υποδομές που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων. Ο στόχος της είναι να λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον, εφαρμόζοντας πρακτικές που περιορίζουν τη σπατάλη και ενισχύουν την εξοικονόμηση πόρων.

Η δημιουργία εφοδιαστικών κόμβων και η σύνδεσή τους με τα κέντρα διανομής έχει ενισχύσει την αποδοτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές και βελτιώνοντας την ταχύτητα παράδοσης των προϊόντων. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων παραμένει πρωτοπόρος, συνδυάζοντας την καινοτομία με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μία οικογενειακή επιχείρηση που κατάφερε να κυριαρχήσει στην αγορά

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ιδρύθηκε το 1990, ως μια οικογενειακή επιχείρηση στην Ήπειρο, και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κλάδο της εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και παραγωγής αναψυκτικών στην Ελλάδα. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται 7 πηγές νερού και διαθέτει 260 στρέμματα ιδιόκτητων εκτάσεων. Με τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια και 33 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων παράγει έως και 537.700 φιάλες την ώρα.

Η ναυαρχίδα των προϊόντων της είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, το οποίο προέρχεται από τις πηγές της προστατευόμενης περιοχής NATURA, στο φαράγγι του Βίκου. Η εταιρεία επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της το 2014 με τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος, τα οποία παράγονται επίσης με φυσικό μεταλλικό νερό και ελληνικούς χυμούς. Από τότε, η γκάμα των προϊόντων της έχει αναπτυχθεί, περιλαμβάνοντας και προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το Βίκος Cola Zero Sugar και το Βίκος Pink Grapefruit.

Ένας ηγετικός οργανισμός με κοινωνική συνείδηση

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία και την στήριξή της σε περιόδους κρίσης. Οργανώνοντας άμεσα αποστολές βοήθειας σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή λειψυδρία, η εταιρεία δείχνει έμπρακτα τη δέσμευσή της προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην Ήπειρο, όπου βρίσκεται το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Η ανάπτυξη των τοπικών υποδομών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της. Όπως έχει τονίσει χαρακτηριστικά ο Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director, η εταιρεία βλέπει το μέλλον της στα Ιωάννινα και επενδύει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ώστε να προσφέρει νέες ευκαιρίες απασχόλησης και καινοτομίας, με στόχο την αποκέντρωση.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων αποδεικνύει ότι η επιτυχία στον τομέα της εμφιάλωσης συνδέεται άμεσα με την καινοτομία στα logistics και τη διανομή. Με συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, την αναβάθμιση των υποδομών και τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, η εταιρεία καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και να διατηρήσει την ηγετική της θέση.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων παραμένει προσηλωμένη στη βελτίωση της απόδοσης μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και της στρατηγικής διαχείρισης των υποδομών, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τον στόχο να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.