19 Σεπ 2024
READING

Alter Ego Media: Οι κινήσεις του Β. Μαρινάκη που την οδηγούν στην πόρτα του Χρηματιστηρίου

4 MIN READ

Alter Ego Media: Οι κινήσεις του Β. Μαρινάκη που την οδηγούν στην πόρτα του Χρηματιστηρίου

Alter Ego Media: Οι κινήσεις του Β. Μαρινάκη που την οδηγούν στην πόρτα του Χρηματιστηρίου

Kινήσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες που τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιεί ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο όμιλος Alter Ego ο οποίος διαχειρίζεται ιστορικά μέσα της χώρας τα τελευταία χρόνια μεταξύ των οποίων το Mega, το Βήμα, τα Νέα, το in.gr και ο Οικοδομικος Ταχυδρόμος, διευρύνει το εκτόπισμά του εντάσσοντας και νέες δραστηριότητες εκτός από τις ήδη υπάρχουσες.

Η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας θα αποτελέσει ένα γεγονός που έχει αρκετά χρόνια να συμβεί από κάποια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των media. Θα θυμίσουμε για παράδειγμα την περίπτωση της άλλοτε κραταιάς Imako του Πέτρου Κωστόπουλου, η οποία εισήλθε στην οργανωμένη αγορά επί διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια βρέθηκε εκτός αυτής, όντας αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την έφεραν στην χρεοκοπία και στην παύση λειτουργίας της. Ένα ακόμα παράδειγμα από το χώρο των media ήταν και οι Εκδόσεις Λυμπέρη, οι οποίες επίσης κατέρρευσαν στη συνέχεια υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της βουτιάς που έκανε στην Ελλάδα ο χώρος της διαφήμισης στα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Μοναδική επιχείρηση μέσων ενημέρωσης που αυτή τη στιγμή παραμένει στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι οι Αττικές Εκδόσεις που παρουσιάζουν άκρως υγιή χρηματοοικονομική εικόνα και εκδίδουν μία σειρά από περιοδικά όπως το Madame Figaro, το Bazaar, το Esquire, ενώ διαθέτουν και αρκετά ηλεκτρονικά μέσα αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο Rockfm, o Best και ο  Lampsi.

Για την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη η νεότερη επιχειρηματική κίνηση ήταν αυτή της ίδρυσης της Alter EgoVentures, η οποία ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. O αρχικός της προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες με έμφαση στην τεχνολογία, οι οποίες παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Το 2022 τελευταία χρονιά για την οποία έχει δημοσιεύσει έως τώρα ισολογισμό, ο όμιλος Alter Ego Media είχε πωλήσεις που ανήλθαν σε 105,37 εκατ. ευρώ από 78,84 εκατ. ευρώ το 2021

Επέκταση και σε άλλους τομείς δραστηριότητας – Η ανθεκτικότητα της τεχνολογίας

Η Alter Ego Media με αυτόν τον τρόπο δεν περιορίζεται στα media, τα οποία παρουσιάστηκαν εύθραυστα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αλλά επεκτείνεται και στην τεχνολογία, η οποία παρουσιάζει προοπτικές και δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης στα χρόνια που θα ακολουθήσουν αλλά και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Ταυτόχρονα θα μπορούσαν να προκύψουν ισχυρές συνέργειες με τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου με πολλαπλά οφέλη εκατέρωθεν. Η δυνατότητα των προς επένδυση εταιρειών στον κλάδο τεχνολογίας, μπορεί να  είναι και εξαγωγική, ενώ ταυτόχρονα διευρύνουν τα διαθέσιμα προϊόντα και όπλα στη φαρέτρα του ομίλου Alter Ego, ο οποίος βάσει δραστηριότητας και χαρτοφυλακίου, αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο μέγεθος στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη χώρα. Ταυτόχρονα, μέσω της νέας θυγατρικής η επικείμενη εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να καταστεί ελκυστικότερη για εν δυνάμει επενδυτές και κατ’ επέκταση για την προσέλκυση κεφαλαίων που θα εξυπηρετήσουν τους επενδυτικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς του ομίλου τα επόμενα χρόνια. Ο όμιλος εκτός από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχει συστήσει την εταιρεία παραγωγών, Alter Ego Studios καθώς και την εταιρεία περιεχομένου More Media καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό My Radio που συμπληρώνουν το παλμαρέ του.

Το 2022 τελευταία χρονιά για την οποία έχει δημοσιεύσει έως τώρα ισολογισμό, ο όμιλος Alter Ego Media είχε πωλήσεις που ανήλθαν σε 105,37 εκατ. ευρώ από 78,84 εκατ. ευρώ το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,57%. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται στην ανοδική πορεία της δραστηριότητας του Mega και των ψηφιακών μέσων που έχει στην ιδιοκτησία του. Επιπλέον γύρισε σε θετικό πρόσημο τα αποτελέσματα του, καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 5,17 εκατ. ευρώ το 2021. Με θετικά αποτελέσματα που επίσης έρχονται να ενισχύουν την προοπτική της επιχείρησης και το ενδιαφέρον που αυτή θα έχει κατά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.