22 Οκτ 2024
READING

Douleutaras: Η δυναμική ανάπτυξη και οι στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό

5 MIN READ

Douleutaras: Η δυναμική ανάπτυξη και οι στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Douleutaras: Η δυναμική ανάπτυξη και οι στρατηγικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η Douleutaras, το δημιούργημα του Ανδρέα Γραμμάτη, κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups στον τομέα των υπηρεσιών για το σπίτι, προσφέροντας λύσεις τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

Ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να φέρει επαγγελματίες τεχνικούς σε επαφή με καταναλωτές που αναζητούν υπηρεσίες όπως ανακαινίσεις, καθαρισμούς και άλλες εργασίες οικιακής συντήρησης.

Αξιοποιώντας τη χρήση τεχνολογίας και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, η Douleutaras κατάφερε να καταστεί η κορυφαία πλατφόρμα του είδους της στην Ελλάδα, προσφέροντας σήμερα υπηρεσίες σε ένα δίκτυο πόλεων εντός και εκτός συνόρων.

Καλύπτοντας πάνω από 90 κατηγορίες εργασιών

Η Douleutaras εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών για το σπίτι και τα κτήρια, καλύπτοντας πάνω από 90 διαφορετικές κατηγορίες εργασιών. Αυτές περιλαμβάνουν εργασίες ανακαινίσεων, επιδιορθώσεων, καθαρισμού, και εγκαταστάσεων, εξυπηρετώντας τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα της λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης για πελάτες που χρειάζονται υπηρεσίες και επαγγελματίες που τις προσφέρουν. Στους καταναλωτές δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να επιλέξουν επαγγελματίες με βάση κριτικές, αξιολογήσεις και προφίλ που υπάρχουν στην πλατφόρμα, εξασφαλίζοντας ότι θα λάβουν ποιοτικές υπηρεσίες.

Το μοντέλο λειτουργίας της Douleutaras είναι απλό. Βασίζεται στη δωρεάν χρήση από τους καταναλωτές, ενώ οι επαγγελματίες καταβάλλουν ένα μικρό ποσοστό επί του τζίρου που πραγματοποιούν μέσω της πλατφόρμας. Αυτό το μοντέλο αν και απλό έχει αποδειχθεί επιτυχημένο, προσφέροντας αμοιβαία οφέλη για όλες τις πλευρές.

Επέκταση σε νέες Αγορές και B2B Υπηρεσίες

Η Douleutaras δεν περιορίζεται μόνο στην ελληνική αγορά. Από το 2020, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, ενώ το 2021 ακολούθησε η είσοδος της εταιρείας στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, υπό τις επωνυμίες YourPro και YourHero αντίστοιχα. Αυτή τη στιγμή, η Douleutaras δραστηριοποιείται σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις, με την Αθήνα, τη Λευκωσία και τη Λισαβόνα να αποτελούν σημαντικά κέντρα της επιχειρηματικής της δράσης. Στόχος της είναι να επεκταθεί περαιτέρω σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά της στη διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη του τομέα Business to Business (B2B), συνεργαζόμενη με κορυφαία brands για την παροχή υπηρεσιών μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακαινίσεις γραφείων και κτηρίων. Ειδικότερα, από την άνοιξη του 2024, η συνεργασία με τη Skroutz και την Elpedison δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μία υπηρεσία την ίδια στιγμή που αγοράζουν ένα προϊόν. Για παράδειγμα, οι επαγγελματίες της Douleutaras πραγματοποιούν συναρμολογήσεις επίπλων, εγκατάσταση ηλεκτρολογικών ή συστημάτων smart home, ενώ για την Elpedison παρέχουν πιστοποιητικά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε νέα συμβόλαια.

Ακόμα, η συνεργασία με την IKEA, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2024, για τη συναρμολόγηση επίπλων και την τοποθέτηση αντικειμένων, αναμένεται να είναι κομβική. Δεδομένης της μεγάλης επιρροής της ΙΚΕΑ στην αγορά πρόκειται για ένα deal που μπορεί να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Douleutaras βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλες μεγάλες εταιρείες στους τομείς των ηλεκτρονικών ειδών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, με στόχο την επέκταση του δικτύου B2B συνεργασιών της μέχρι το 2025.

Εκτός από τις συνεργασίες με Skroutz, Elpedison και IKEA, η εταιρεία διερευνά νέες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της μίσθωσης διαμερισμάτων, των ηλεκτρονικών ειδών, της ασφάλισης και της ενέργειας. Αυτές οι συνεργασίες έχουν στόχο να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της και να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της, δημιουργώντας ένα μοντέλο “one-stop shop”.

Τέλος, η Douleutaras δείχνει έντονη προσαρμοστικότητα και καινοτομία, με την ανάπτυξη της spin-off εταιρείας Piney, η οποία προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού για βραχυχρόνιες μισθώσεις AirBnB, σε συνεργασία με διαχειριστές real estate με χαρτοφυλάκια άνω των 50 κατοικιών.

Τζίρος 50 εκατ. ευρώ το 2023

Η Douleutaras έχει καταγράψει σημαντική ανάπτυξη από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Το 2023, η εταιρεία πέτυχε τζίρο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για το 2024 δείχνουν αύξηση του τζίρου στα 60 εκατομμύρια ευρώ, με ρυθμό ανάπτυξης 20%.

Πρόκειται για αριθμούς που αντικατοπτρίζουν την σταθερή επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές και τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Σημαντικό μέρος του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τις διεθνείς αγορές όπου δραστηριοποιείται. Στην Κύπρο, η εταιρεία ξεκίνησε το 2020 και παρουσίασε τζίρο 7,5 εκατομμύρια ευρώ το 2023, με πρόβλεψη για 10 εκατομμύρια το 2024.

Αντίστοιχα, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, με στόχο αυτές οι χώρες να συνεισφέρουν το 1/3 του συνολικού τζίρου της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από κορυφαίους επενδυτές

Τον Απρίλιο του 2023, το Douleutaras εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, με βασικούς επενδυτές το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση και το VentureFriends του Απόστολου Αποστολάκη.

Από πλευράς Latsco, sponsor της επένδυσης ήταν ο γιος της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης, ενώ στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν σημαντικά «ονόματα» όπως ο Lars Rasmussen (συνιδρυτής Google Maps), οι Αιμίλιος Χαλαμανδάρης και Πύρρος Τσιάκουλης (συνιδρυτές Innoetics), ο Θάνος Παπαγγελής (ιδρυτής Epignosis), ο Ιωάννης Μαρτίνος (ιδρυτής Signal Group) και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος (ιδρυτής Buildium).

Υπερδιπλασιασμός του ανθρώπινου δυναμικού

Η ανάπτυξη της Douleutaras αντικατοπτρίζεται και στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της. Από 50 εργαζόμενους το 2021, σήμερα απασχολεί πάνω από 100 άτομα στις τέσσερις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η Douleutaras έχει ολοκληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο εργασίες

Το δίκτυο των συνεργαζόμενων επαγγελματιών επίσης έχει αυξηθεί, με περίπου 2.000 επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, και 3.000 συνολικά σε όλες τις χώρες. Αυτοί οι επαγγελματίες καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της πλατφόρμας, οι οποίοι φτάνουν τα 1.000 αιτήματα εργασιών καθημερινά.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η Douleutaras έχει ολοκληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο εργασίες, εξυπηρετώντας περισσότερους από 400.000 πελάτες. Μέσω της εφαρμογής της για κινητά, η οποία είναι διαθέσιμη σε App Store και Google Play, το 10% του συνολικού τζίρου της εταιρείας προέρχεται από ψηφιακές παραγγελίες, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της τεχνολογίας στην ανάπτυξή της.

Η Douleutaras αποτελεί μία καινοτόμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρηση, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται με σταθερό ρυθμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, στρατηγικές συνεργασίες και έμφαση στη διεύρυνση του B2B τομέα, η εταιρεία δείχνει να έχει βρει τη «συνταγή» προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.