22 Οκτ 2024
READING

Το Πρόσωπο : Παύλος Κασκαρέλης

5 MIN READ

Το Πρόσωπο : Παύλος Κασκαρέλης

Το Πρόσωπο :  Παύλος Κασκαρέλης

Έχει μεγαλώσει μέσα στην ασφαλιστική αγορά καθώς ο πατέρας του, ο νυν πρόεδρος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική» Αναστάσιος Κασκαρέλης, ήταν ο κύριος μέτοχος της ασφαλιστικής εταιρείας ήδη από το 1996, όταν την παρέλαβε από την οικογένεια Πλακίδη.

Ο Παύλος Κασκαρέλης,  Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρογείος Ασφαλιστική», έμελλε να γίνει ο «κληρονόμος» της «οικογενειακής παράδοσης» παίρνοντας τα κλειδιά από τον πατέρα του και οδηγώντας την ασφαλιστική στην επόμενη ημέρα. Δίνοντας νέες ιδέες, νέους στόχους και κυρίως νέο και μεγαλύτερο όραμα.

Παραμένοντας όμως πιστός στα ερεθίσματα που του μετέδωσε όλα αυτά τα χρόνια ο πατέρας του. Να μείνει δηλαδή πιστός στους ανθρώπους που βοήθησαν την Υδρόγειο να φτάσει εκεί που είναι τώρα. Να τους στηρίζει και να τους προστατεύει. Πράγμα στο οποίο ο Παύλος Κασκαρέλης συνεχίζει να ακολουθεί.

Στέκεται στις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, τις οποίες χαρακτηρίζει ως τον «πυρήνα» της διαχρονικής επιτυχίας της Υδρογείου όλα αυτά τα χρόνια. Με υπευθυνότητα και αγάπη για τον χώρο, τον ασφαλισμένο και φυσικά με επαγγελματισμό, όπως έχει τονίσει κατά καιρούς.

Οι σπουδές και η αρχή στην Υδρόγειο

Ως γιος του βασικού μετόχους της Υδρογείου, Αναστάσιου Κασκαρέλη, ο Παύλος από μικρός είχε άμεση επαφή με τον κλάδο και το επάγγελμα.

Αφού τελείωσε το σχολείο, ακολούθησε σπουδές του περιλάμβαναν τίτλους στην πληροφορική και τη λογιστική ενώ είναι μέλος του Institute of Leadership & Management U.K. (I.L.M. U.K.).

Εργάζεται στην Υδρόγειο Ασφαλιστική από το 1996 έχοντας αναλάβει σειρά υπεύθυνων ρόλων σε διάφορους τομείς και διευθύνσεις της εταιρείας ανάμεσά τους οι κλάδοι Ζημιών, Ανάληψης Κινδύνων καθώς και η Οικονομική Διεύθυνση.

Από αυτές τις θέσεις μάθαινε σιγά σιγά τη δουλειά, καθώς μια μέρα ήταν βέβαιο ότι θα ήταν εκείνος που θα «έτρεχε» την εταιρεία. Όπως και έγινε, όταν ο πατέρας του έμεινε μόνο ως πρόεδρος της Υδρογείου, δίνοντας ουσιαστικά το management στον γιο του Παύλο.

Πλέον είναι αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε μία εταιρεία με μεγάλο αποτύπωμα στην Ελλάδα, παρουσία σε σχεδόν όλες τις πόλεις της επαρχίας, ανεπτυγμένη ιδιαίτερα στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ενώ μετά την προ ενός έτους συμφωνία με την Reale, δηλώνει έτοιμη να μπει δυναμικά σε νέους κλάδους, να αναπτύξει νέα προϊόντα και να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα.

Η εξαγορά από την Reale και το επόμενο βήμα

Η συμφωνία με τον ιταλικό όμιλο Reale ήρθε σε μία ιστορική στιγμή για την Υδρόγειο.

Το έτος (2023) που έκλεισε 50 χρόνια ζωής. Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε τόσο για το Αναστάσιο όσο και για τον Παύλο Κασκαρέλη.

Η Υδρόγειος κατά καιρούς είχε πολλές προσφορές για να πωληθεί. Ωστόσο η οικογένεια Κασκαρέλη ήταν κάθετη, το σκεφτόταν ξανά και ξανά, για τον λόγο ότι έβαζε πάντα μπροστά τους ανθρώπους της και έψαχνε πάντα τρόπο να τους εξασφαλίσει ακόμα και μετά την εξαγορά.

Συνθήκη την οποία τους προσέφερε η Reale Mutua, και αφού τα βρήκαν σε όλα τα υπόλοιπα, έκανε την διοίκηση να πει το «ναι».

Το deal αφορούσε την εξαγορά του 85% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου, το οποίο μεταβιβάστηκε κατά 75% στον ιταλικό όμιλο στο τέλος του 2023 και το υπόλοιπο 10% μέχρι το 2026. Βάζοντας έτσι στη νέα εποχή την ασφαλιστική εταιρεία της οικογένειας Κασκαρέλη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι «το τίμημα ανήλθε στα 60-70 εκατ. ευρώ».

Οι κκ. Αναστάσιος και Παύλος Κασκαρέλης που ηγήθηκαν των συνομιλιών, ήθελαν συγκεκριμένα πράγματα για να πουν το «ναι», τα οποία εν τέλει έγιναν δεκτά από τους Ιταλούς. Ένα από τα βασικά σημεία που είδαν οι Ιταλοί και επέλεξαν την Υδρόγειο για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, είναι κυρίως το δίκτυο διανομής της ασφαλιστικής, το οποίο αξιολογήθηκε θετικά από τον όμιλο.

Το δεύτερο σημείο είναι η παρουσία της ασφαλιστικής στην επαρχία. Η Υδρόγειος δραστηριοποιείται στην επαρχία, όπου έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς, κυρίως στον κλάδο αυτοκινήτου. Διατηρεί υποκαταστήματα μεταξύ άλλων σε Ναύπλιο, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα. Ενώ ο τρίτος και πιο σημαντικό πυλώνας, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, ήταν το ανθρώπινο δυναμικό.

Την ημέρα που παρουσιάστηκε και επίσημα η συμφωνία, παρουσία εκπροσώπων της Reale αλλά και της διοίκησης της Υδρογείου, ο Πάυλος Κασκαρέλης τόνισε ότι «η Υδρόγειος μπαίνει σε μια νέα εποχή με ένα ισχυρό απόθεμα σεβασμού και εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει και μοιραζόμαστε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτι για το οποίο αισθανόμαστε όχι μόνο υπερηφάνεια αλλά – κυρίως- υπευθυνότητα. Αυτό το κεφάλαιο εισφέρουμε στη νέα  συνεργασία, αυτό το κεφάλαιο θέλουμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του διεθνούς ομίλου».

Σημαντικές επιδόσεις το πρώτο μισό του 2024

Στο πρώτο μισό του 2024, η Υδρόγειος Ασφαλιστική εμφάνισε κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τα ίδια κεφάλαιά της στα 99 εκατ. ευρώ (96,3 εκατ. στις 31/12/2023) και τον συντελεστή φερεγγυότητά της στο 219%.

Ο Παύλος Κασκαρέλης τόνισε «ότι η Υδρόγειος μετά την εξαγορά της, εργάζεται εντατικά πάνω στο πλάνο ενσωμάτωσής της, διαμορφώνοντας παράλληλα τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Ενώ είπε ότι ήδη εργάζονται σε πλάνο ανάπτυξης για τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, με αυξημένη εστίαση στους λοιπούς κλάδους εκτός οχημάτων».

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι «η επιτυχία των ασφαλιστικών εταιρειών εξαρτάται και από την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να προσφέρουν λύσεις».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.