22 Οκτ 2024
READING

Bold Ogilvy: Το αποτύπωμα και τα οικονομικά δεδομένα του μεγαλύτερου διαφημιστικού ομίλου στην Ελλάδα

4 MIN READ

Bold Ogilvy: Το αποτύπωμα και τα οικονομικά δεδομένα του μεγαλύτερου διαφημιστικού ομίλου στην Ελλάδα

Bold Ogilvy: Το αποτύπωμα και τα οικονομικά δεδομένα του μεγαλύτερου διαφημιστικού ομίλου στην Ελλάδα

Πολυδιάστατη επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας διατηρεί ο όμιλος Bold Ogilvy. Η επιχείρηση της οποίας επικεφαλής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Θεόδωρος Κοτιώνης, ο ένας εκ των συνιδρυτών της, έχει διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία του ομίλου είναι ευρύτατη στην αγορά καθώς πραγματοποιείται τόσο μέσω της μητρικής εταιρείας Bold Ogilvy, όσο και μέσω θυγατρικών εταιρειών όπως η Mindshare, η Fifty Four αλλά και εκτός Ελλάδας η Ogilvy SHPK στην Αλβανία, η Fullhouse Ogilvy στη Σερβία καθώς και η Pandora Ogilvy στην Κύπρο.

Ιδρύθηκε το 1977 από τον Θεόδωρο Κοτιώνη, τον Γιάννη Ευσταθιάδη και τον Αντώνη Ραψομανίκη. Έκτοτε αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της επικοινωνίας και της διαφήμισης, η οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει την ισχύ της διερχόμενη και από δύσκολες περιόδους όπως αυτή της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2013 εν μέσω οικονομικής κρίσης η Bold Ogilvy είχε κύκλο εργασιών 121,85 εκατομμύρια ευρώ με κέρδη προ φόρων 365,28 χιλιάδες ευρώ και το 2014 κύκλο εργασιών 105,53 εκατομμύρια ευρώ με κέρδη προ φόρων 1,65 εκατομμύρια ευρώ.

Διαφημιστικές καμπάνιες που έχει παρουσιάσει τελευταία είναι για λογαριασμό εταιρειών όπως η Aegean, η Eurobank, η Cosmote, προϊοντικές καμπάνιες για λογαριασμό της Nestle και της ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά και ο τομέας του pr έχει παρουσιάσει σημάδια γραφής της δουλειάς του για τις τροφές κατοικιδίων Nestle Purina. Αίσθηση προκάλεσε τελευταία η καμπάνια «Stop Bulllying» που υλοποίησε η Ogilvy την περασμένη άνοιξη για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Για το 2023 ο όμιλος είχε τζίρο που έφτασε στα 121,53 εκατομμύρια ευρώ από 108,78 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2022, με τα κέρδη πριν από τους φόρους να ανέρχονται στις 840 χιλιάδες ευρώ από 600,8 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα τις δύο χρονιές. Το 2023 ο όμιλος είχε μακροπρόθεσμο δανεισμό 1,15 εκατομμύρια ευρώ και βραχυπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια 6,51 εκατομμύρια ευρώ. Τα ταμειακά της διαθέσιμα στο τέλος του 2023 ήταν 6,85 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης

Ο Θεόδωρος Κοτιώνης γεννήθηκε το 1948 στην Κωνσταντινούπολη και αρχικά εργάστηκε σε επιχείρηση πετρελαιοειδών που διατηρούσε ο πεθερός του, πριν κάνει το δικό του επιχειρηματικό βήμα. Αποφοίτησε από το μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε καλοκαιρινά μαθήματα στο NYUτης Νέας Υόρκης. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας στο διάστημα 1999-2003, ενώ η πορεία του στο χώρο της διαφήμισης ξεκίνησε το 1972 στην ΑΔΕΛ, η οποία του έδωσε το έναυσμα και τα εφόδια για να ακολουθήσει στη συνέχεια αυτόνομη πορεία με την ίδρυση της Bold Ogilvy. Eκεί γνώρισε και τους δύο συνοδοιπόρους του, Γιάννη Ευσταθιάδη και Αντώνη Ραψομανίκη.

O Γιάννης Ευσταθιάδης

Φύσει δημιουργικός, ο Γιάννης Ευσταθιάδης εκτός από συνιδρυτής της Bold Ogilvy είναι συγγραφέας βιβλίων, μουσικοκριτικός αλλά ραδιοφωνικός παραγωγός. Θήτευσε και αυτός στην ΑΔΕΛ όπου γνωρίστηκε με τον Θεόδωρο Κοτιώνη, ενώ έχει διδάξει σε σχολές διαφήμισης αλλά στο Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Αντώνης Ραψομανίκης

O τρίτος εκ των ιδρυτών της Bold Ogilvy, Αντώνης Ραψομανίκης, έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2009, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Και εκείνος είχε θητεύσει στην ΑΔΕΛ, εταιρεία που καθόρισε και τη δική του επαγγελματική πορεία στη συνέχεια όπως και των συνεταίρων του.

Από τα πεπραγμένα της διαφήμισης και της επικοινωνίας δεν έχουν διαφύγει και οι δύο γιοι του Θεόδωρου Κοτιώνη, Γιώργος και Στέλιος – ο πρώτος είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Bold Ogilvy-, οι οποίοι εκτός των άλλων είναι επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής Foss Productions που μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει δουλειές στην τηλεόραση όπως το Maestro, η Παραλία, το Μουσικό Κουτί και πολλές ακόμη. Η εν λόγω εταιρεία έχει παρουσία και στη διαφήμιση με καμπάνιες για την Mondelez με τη σοκολάτα «Παυλίδης Υγείας», την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα με τη μπύρα «Μάμος», την Aegean, την Interamerican, την Τράπεζα Πειραιώς και πολλές ακόμη.

Η Ogilvy Greece αποτελείται από τουλάχιστον 400 επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, την τεχνολογία και τις κοινωνικές πλατφόρμες. Αποτελεί ταυτόχρονα το πιο πολυβραβευμένο agency στην Ελλάδα καθώς και το πιο βραβευμένο ελληνικό πρακτορείο στο εξωτερικό. Εκτός από την κατάκτηση 1336 βραβείων Ermis και 81 βραβείων Effie στην Ελλάδα, ο oργανισμός έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων 9 Cannes Lions, 2 Clio Awards, 1 One Show Pencil, 1 D&AD Pencil, 8 London International Awards και 2 Webby Awards.

Στη διαρκεια του Οκτωβρίου βραβεύτηκε με Bronze Lion στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών, η μικρού μήκους ταινία “Stop Bullying” που αναφέραμε προηγουμένως. H ίδια καμπάνια τιμήθηκε και με Bronze LIA για τo casting και τις ερμηνείες των ηθοποιών, στην κατηγορία Health & Wellness-Craft, των “London International Awards”, που φέτος κρίθηκαν στο Las Vegas.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.