18 Οκτ 2024
READING

Τα επενδυτικά πλάνα του Σταύρου Ανδεάδη στη βόρεια Ελλάδα

3 MIN READ

Τα επενδυτικά πλάνα του Σταύρου Ανδεάδη στη βόρεια Ελλάδα

Τα επενδυτικά πλάνα του Σταύρου Ανδεάδη στη βόρεια Ελλάδα

Νέα σελίδα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων έχει δημιουργήσει ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος έχει συστήσει στην εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ. Στον σχεδιασμό του βρίσκεται η επένδυση για τη δημιουργία μίας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στο Διάπορο, το νησάκι της Χαλκιδικής, με τον επιχειρηματία να επιμένει στις προοπτικές που παρουσιάζει η εν λόγω περιοχή, έχοντας ταυτιστεί επί σειρά ετών με τον όμιλο Sani/Ikos που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα και τον Ματιέ Γκιγμέν.

Ο ίδιος επιμένει επενδυτικά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας κάνει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες εκτός από επενδυτικό πεδίο, για την ενίσχυση της πόλης. Το εγχείρημα του Σ. Ανδρεάδη στη Χαλκιδική αφορά στην κατασκευή μίας καινούργιας πολυτελούς μονάδας φιλοξενίας στην περιοχή Κρυφό, σε έκταση 100 στρεμμάτων που ο ίδιος έχει αποκτήσει. Η τοποθεσία θεωρείται ιδανική, πλήρως ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με θέα από τη μία πλευρά το νησάκι Άγιος Ισίδωρος και το Άγιο όρος και από την άλλη πλευρά τον κολπίσκο του Κρυφού.

Το νησάκι του Διαπόρου έχει επιφάνεια 3,2 τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού, υπάρχουν περί τις 30 κατοικίες, που κατοικούνται από ανθρώπους αγαπούν το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής και τις παραλίες του. Όσοι έχουν σπίτια στη Διάπορο, μετακινούνται με βάρκες και προσπαθούν με δικά τους μέσα να εξασφαλίσουν νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Η επένδυση στα Κεραμεία Αλλατίνη με πολυτελή πύργο κατοικιών

Ταυτόχρονα ο Σταύρος Ανδρεάδης επενδύει και στον τομέα των κατοικιών. Δημιουργώντας έναν πύργο κατοικιών στο πρώην βιομηχανικό ακίνητο των Κεραμείων Αλλατίνη στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Ανδρεάδης έχει αποκτήσει την έκταση των 81,2 στρεμμάτων που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πύλη της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η πλήρης ανάπλαση του σημείου και στη δημιουργία ενός πολυτελούς συγκροτήματος, το οποίο θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ξένους – και όχι μόνο – αγοραστές, δημιουργώντας ένα πρότυπο έργο οικιστικής ανάπτυξης για τη βόρεια Ελλάδα. Το ύψος της συνολικής επένδυσης σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται ότι συνολικά θα δημιουργηθούν περί τα 100 πολυτελή διαμερίσματα στον πύργο που θα κατασκευαστεί.

Πώς θα γίνει η διαμόρφωση του διαθέσιμου χώρου

Η σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπει ενσωμάτωση – ανάδειξη και αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων, εκχώρηση ενός εκ των διατηρητέων κτηρίων στο δήμο Θεσσαλονίκης με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων μητροπολιτικής κλίμακας για την πόλη της Θεσσαλονίκης.Στις προβλέψεις είναι επίσης η συγκέντρωση όλης της επιτρεπόμενης νέας δόμησης σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας ψηλό κτήριο ύψους 100 μέτρων καθώς και η δημιουργία ενός υπερτοπικής εμβέλειας αστικού πάρκου αναψυχής στο σύνολο της υπόλοιπης έκτασης του ακινήτου, που μεταξύ άλλων θα αναδεικνύει πλήρως το διατηρητέο μνημείο.

Με το προτεινόμενο σενάριο, όπως προαναφέρθηκε, σχεδιάζεται ένας ενιαία διαμορφωμένος κοινόχρηστος χώρος, μεγέθους περίπου 70 στρ., και δημιουργείται ένα ψηλό κτίριο 100 μ., που διαλέγεται με τα διατηρητέα κτίρια βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου, δημιουργώντας ένα τοπόσημο από κοινού με αυτά.

Ο Σταύρος Ανδρεάδης γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με δίπλωμα πολιτικού μηχανικού.

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Δυτικού Βερολίνου. Το 1973 άρχισε την ενεργό απασχόλησή του στο πλέγμα των οικογενειακών επιχειρήσεων που είχαν κύριο προσανατολισμό στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό τομέα. Από το 1993 διετέλεσε Πρόεδρος των εταιρειών του ομίλου Σάνη Α.Ε.

Πρωτοβουλίες για τον καλλωπισμό της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των κινήσεων που κάνει για την ανάδειξη και προστασία σημείων της Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι που πέρασε έκανε δωρεά συντήρησης της οδού Αγγελάκη (ο δρόμος που περνάει δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ). Με αντικείμενο την τριετή διατήρηση, περιποίηση και αύξηση του πρασίνου, την καθαριότητα του χώρου και την αντικατάσταση των φθαρμένων λαμπτήρων. Επίσης έχει προβεί σε δωρεά για την δημιουργία περιαστικού δάσους αναψυχής με 300.000 δέντρα στον δήμο Παύλου Μελά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.