22 Οκτ 2024
READING

ΔΕH: rebranding και retail

5 MIN READ

ΔΕH: rebranding και retail

ΔΕH: rebranding και retail

Μπορεί η ΔΕΗ πριν από μερικά χρόνια να «πάλευε» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, σήμερα όμως έχει καταφέρει να αφήσει τις εποχές αυτές πίσω της.

Πλέον, μέσα από μία επιτυχημένη στρατηγική και υπό την ηγεσία του Γιώργου Στάσση, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από έναν κρατικό γίγαντα στην ενέργεια σε έναν δυναμικό retailer που προσαρμόζεται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και αναδιαμορφώνει την ταυτότητά της.

Σήμερα, η ΔΕΗ επιτυγχάνει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα, επεκτείνεται σε νέες αγορές και θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Ένα από τα κεντρικά σημεία της στρατηγικής της είναι η ανανέωση του δικτύου καταστημάτων της και η εισαγωγή σύγχρονων λύσεων εξυπηρέτησης πελατών, μέσω νέων καταστημάτων στην Αττική, ενώ παράλληλα έχει υιοθετήσει ένα ανανεωμένο brand που συνδυάζει τον παραδοσιακό ρόλο της με σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες.

Εξαπλώνεται το δίκτυο καταστημάτων

Μέρος του μετασχηματισμού της ΔΕΗ είναι η διεύρυνση του δικτύου της. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τρία νέα καταστήματα στην Αττική, και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο, τον Νέο Κόσμο, και το Χαϊδάρι. Τα καταστήματα αυτά είναι πλήρως ανασχεδιασμένα σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στον αρχιτεκτονικό και λειτουργικό σχεδιασμό. Οι χώροι είναι ανοιχτοί, φιλόξενοι και διαθέτουν εντυπωσιακό φωτισμό, προσεγγίζοντας τη σύγχρονη ανάγκη για άνεση και λειτουργικότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Αυτά τα νέα καταστήματα λειτουργούν καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., ενώ ορισμένα είναι ανοικτά και το Σάββατο, από τις 8:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία για την εξόφληση λογαριασμών και άλλες υπηρεσίες.

Τα νέα καταστήματα είναι σχεδιασμένα με τρεις βασικές ζώνες εξυπηρέτησης: γρήγορης εξυπηρέτησης, συμβουλευτικής από εξειδικευμένους συνεργάτες, και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του myΔΕΗ ServicePoint. Με αυτό τον τρόπο, η ΔΕΗ στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πελατών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί επιλέγουν παραδοσιακή ή ψηφιακή εξυπηρέτηση.

Λύσεις και προϊόντα για κατοικίες και επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ προσφέρει σήμερα ένα μεγάλο εύρος προϊόντων για κατοικίες, φοιτητές, επιχειρήσεις και λύσεις για φυσικό αέριο. Στα νέα καταστήματα, οι πελάτες μπορούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα myHome Enter και myHome 4All, που δίνουν τη δυνατότητα για σταθερές ή κυμαινόμενες χρεώσεις.
Επιπλέον, διατίθεται το πρόγραμμα myHome Gas, που περιλαμβάνει σταθερές και κυμαινόμενες τιμές με επιπλέον προνόμια, όπως εκπτώσεις και μηδενική χρέωση εγγύησης για νέους πελάτες. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το πρόγραμμα myHome4Students, το οποίο προσφέρει μειωμένες χρεώσεις και ειδικές παροχές για φοιτητές, ενώ περιλαμβάνει και προσφορές με συνεργάτες όπως η Κωτσόβολος και η AEGEAN.

Το νέο brand και οι φιλόδοξοι στόχοι

Η εικόνα της ΔΕΗ έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, με τον Γιώργο Στάσση στο τιμόνι της. Ο Στάσσης ηγήθηκε μιας στρατηγικής αναδιάρθρωσης που περιλάμβανε οικονομική εξυγίανση, επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες και την επέκταση σε νέες αγορές.

Ενδεικτικά, η εταιρεία εξαγόρασε την Κωτσόβολος, επεκτάθηκε στην αγορά οπτικών ινών, και διείσδυσε στην αγορά των Βαλκανίων με δραστηριότητες σε χώρες όπως η Ρουμανία. Παράλληλα, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για το EBITDA, με στόχο να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

Η ΔΕΗ εξελίσσεται επίσης σε έναν σύγχρονο πάροχο καθαρής ενέργειας και επενδύει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Data Centers, στοχεύοντας στην παροχή ενέργειας και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Ενδεικτικό της μετασχηματιστικής πορείας είναι και το μεγάλο πλάνο επενδύσεων ύψους 9 δισ. ευρώ για την τριετία 2024-2026, με έμφαση στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την πράσινη ενέργεια.

Η σημασία της εξαγοράς της Κωτσόβολος

Η εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί στρατηγικό βήμα για τη ΔΕΗ, επιτρέποντας της να εδραιώσει την παρουσία της στο retail και να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη μετάβαση της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς η Κωτσόβολος διαθέτει ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά με 97 φυσικά καταστήματα και ένα επιτυχημένο e-shop.

Με την εξαγορά της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ αποκτά πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο logistics και υποδομών που της επιτρέπει να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες της στο retail. Στο νέο στρατηγικό πλαίσιο, η εταιρεία μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες του omnichannel δικτύου της Κωτσόβολος.

Ο Γιώργος Στάσσης δήλωσε πως η προσθήκη της Κωτσόβολος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου να καταστεί η ΔΕΗ η πρώτη επιλογή των πελατών. Σύμφωνα με τον Στάσση, η εξαγορά αυτή φέρνει την εταιρεία πιο κοντά στο όραμα της να παρέχει μια πλήρως ψηφιακή και πράσινη εμπειρία εξυπηρέτησης. Η κίνηση αυτή επίσης εξοικονομεί για τη ΔΕΗ περίπου 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρειάζονταν για τη δημιουργία δικτύου logistics και συστημάτων πληροφορικής.

«Φωτίζοντας» μια νέα εποχή

Με την καθοδήγηση του Γιώργου Στάσση, αλλά και με συνέπεια στο στρατηγικό πλάνο, η ΔΕΗ έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και καινοτομίας, ακολουθώντας ένα πλάνο που της επιτρέπει να διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά.

Η ΔΕΗ προχωρά αποφασιστικά προς ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον

Το ανανεωμένο brand της εταιρείας, η επέκταση της στο retail και η αναβάθμιση των καταστημάτων της δείχνουν ότι η ΔΕΗ δεν αποτελεί πλέον απλώς τον κρατικό πάροχο ρεύματος, αλλά ένα σύγχρονο, πελατοκεντρικό όμιλο με ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Καθώς η εταιρεία επενδύει σε καθαρές μορφές ενέργειας και σε νέες τεχνολογίες, η ΔΕΗ προχωρά αποφασιστικά προς ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και των πελατών της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.