26 Οκτ 2024
READING

Πώς παράδοση και καινοτομία οδηγούν τον ελληνικό καφέ στη νέα εποχή;

4 MIN READ

Πώς παράδοση και καινοτομία οδηγούν τον ελληνικό καφέ στη νέα εποχή;

Πώς παράδοση και καινοτομία οδηγούν τον ελληνικό καφέ στη νέα εποχή;

Από γενιά σε γενιά οι Έλληνες συνεχίζουν να λατρεύουν τον ελληνικό καφέ, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Ένας καφές με πλούσια παράδοση εστιασμένη στην ιεροτελεστία παρασκευής. Το ανακάτεμα του καφέ στο μεταλλικό μπρίκι, το φούσκωμα και το πλούσιο καϊμάκι… Ποια συσκευή θα μπορούσε να επιτύχει μια τέτοια διαδικασία; Κι όμως. Το μπρίκι, έγινε BRIQI, o «ελληνικός» έγινε ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και η πατροπαράδοτη προετοιμασία του αρωματικού ελληνικού καφέ έγινε εύκολη χωρίς την παραμικρή απώλεια σε γεύση και ποιότητα.

Πώς είναι δυνατόν να εκσυγχρονιστεί η παράδοση; Πώς μπορεί να αντικατασταθεί το πατροπαράδοτο «μπρίκι» με το κουταλάκι που ανακατεύει ευλαβικά τον καφέ σκορπώντας ευωδία; Ή ακόμη, το άγρυπνο βλέμμα που φροντίζει να προλάβει το καϊμάκι πριν αυτό ξεχειλίσει κατά την διαδικασία του βρασμού; Πώς είναι δυνατόν να απλοποιηθεί μια διαδικασία τόσο ευλαβικά καθορισμένη στο πέρασμα των αιώνων;

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI

Ναι, το μπρίκι είναι must για τον ελληνικό καφέ. Και μόνο μέσα από μια εντυπωσιακή καινοτομία θα μπορούσε να ενταχθεί στο σώμα μιας συσκευής καφέ ώστε να συνδυάσει αρμονικά τις κάψουλες με το αυθεντικό χαρμάνι του ελληνικού καφέ, το απαραίτητο νερό και τις ιδανικές συνθήκες βρασμού και ανάδευσης. Έμπνευση, σχεδιασμός, δοκιμές επί δοκιμών, επιτυχία.

Ονομάστηκε ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI. Φυσικά περιλαμβάνει ένα έξυπνο μπρίκι με μια σειρά αισθητήρων και αναδευτήρα που όλα μαζί λειτουργούν έξυπνα για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν τον τέλειο ελληνικό.

Το ενσωματωμένο μπρίκι χρησιμοποιείται ώστε να τηρείται σωστά η διαδικασία του βρασμού που αποτελεί πολύ βασικό παράγοντα για την παρασκευή ελληνικού καφέ, ενώ ο αυτόματος αναδευτήρας, φροντίζει για την διαρκή ανάδευση του ροφήματος ώστε να τηρείται ο παραδοσιακός τρόπος ανάμιξης των υλικών και να εξασφαλίζεται ένα πλούσιο καϊμάκι.

Ο καφές διατηρείται σφραγισμένος σε ειδική κάψουλα, διατηρώντας την φρεσκάδα και τα αρώματά του αναλλοίωτα. Κάθε κάψουλα περιέχει μετρημένη δόση καφέ, η οποία μαζί με την κατάλληλα ρυθμισμένη ποσότητα νερού που παρέχεται από την μηχανή δίνει ένα τέλειο και ισορροπημένο φλιτζάνι ελληνικού καφέ.

Για να μάθουμε περισσότερα για την επιχειρηματική έμπνευση που έφερε την καινοτομία αυτή, μιλήσαμε με τον Άνθιμο Δημητριάδη, Πρόεδρο της Resoul και εμπνευστή της ιδέας.

Η ικανοποίηση των αναγκών των πελατών βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ. Ο Χρήστος Κόντος, Sales Manager της εταιρίας, μας εξήγησε τους πυλώνες υποστήριξης των συνεργατών και την στόχευση στα κανάλια HoReCa και Γραφείου.

Και τελικά, γιατί κάποιος να επιλέξει το BRIQI; Την απάντηση μάς δίνει ο Χάρης Ταρακτσόγλου, CEO & FOUNDER της TROUFA BREAD & CHOCOLATE, που μας εξήγησε πώς το BRIQI έδωσε λύση στο σερβίρισμα του τέλειου ελληνικού καφέ.

Η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ διαθέτει μία σειρά 3 χαρμανιών ελληνικού καφέ πλούσια σε ποικιλίες Arabica: Κλασικός, Σκούρος και Χωρίς Καφεΐνη, σε μονό και διπλό. Ο Κλασικός με αρώματα καραμέλας γάλακτος και καβουρδισμένων ξηρών καρπών είναι ο πρώτος ελληνικός καφές που έλαβε την Πιστοποίηση AFQ. Η Ζωή Σκαπέρδα, Επιστημονική Υπεύθυνη Αναλύσεων της FoodOxys, spin off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μας μίλησε για αυτή την Πιστοποίηση και τα οφέλη του ελληνικού καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ για την υγεία

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ

Οι άνθρωποι της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ έχουν ως κύριες αξίες την δημιουργικότητα, την συνέπεια και την ποιότητα. Ο Νίκος Αϊδίνης, Managing Director της εταιρίας,  λέει χαρακτηριστικά: “Με το BRIQI, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τη νέα εποχή για τον ελληνικό καφέ, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητά του. Η καινοτομία αυτή αναβαθμίζει την εμπειρία του ελληνικού καφέ με συνέπεια και ευκολία προσφέροντας την ιδανική λύση για τους επαγγελματίες και τους πελάτες τους».

Νίκος Αϊδίνης, Managing Director

 

Η Δήμητρα Κοντραφούρη, Head of Marketing της εταιρίας τονίζει: “Έμπνευση για εμάς αποτελεί ο δημιουργός Ελ Γκρέκο (κατά κόσμον Δομήνικος Θεοτοκόπουλος), ο πρωτοπόρος Έλληνας του κόσμου. Γι’ αυτό και στην καρδιά της στρατηγικής και της επικοινωνίας μας βρίσκεται η καινοτομία και η απάντηση στις ανάγκες των πελατών και καταναλωτών μας”.

Δήμητρα Κοντραφούρη, Head of Marketing

 

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI ο πιο έξυπνος τρόπος να απολαύσεις τον τέλειο ελληνικό καφέ!

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.