04 Οκτ 2024
READING

Coffee Berry: Η νέα προσέγγιση στο franchise και η επέκταση σε 3 νέες χώρες

5 MIN READ

Coffee Berry: Η νέα προσέγγιση στο franchise και η επέκταση σε 3 νέες χώρες

Coffee Berry: Η νέα προσέγγιση στο franchise και η επέκταση σε 3 νέες χώρες

Μια νέα πρόταση franchise που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά παρουσίασε η Coffee Berry, σε μία προσπάθεια της δημοφιλούς αλυσίδας καφέ να καινοτομεί και να επεκτείνεται δυναμικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μοντέλο συνεργασίας σχεδιασμένο προκειμένου να προσφέρει ευελιξία και σημαντικά οφέλη στους συνεργάτες της, καθιστώντας το concept ένα από τα πιο επιτυχημένα στον χώρο του street-café. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της σε 3 νέες αγορές, και συγκεκριμένα στο Μαρόκο, το Κουβέιτ και τη Ρουμανία, ενώ διατηρεί ισχυρή παρουσία σε χώρες όπως η
Κύπρος, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.

Η νέα πρόταση franchise

Η νέα πρόταση franchise που παρουσίασε πρόσφατα η Coffee Berry αποτελεί σημείο καμπής για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Χάρη Γρυπάρη, το 2024 είναι μια χρονιά-ορόσημο, καθώς η εταιρεία εισάγει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζει ενεργά τους νέους συνεργάτες.

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας πρότασης είναι η ευελιξία στους οικονομικούς διακανονισμούς, με την αρχική επένδυση να υποστηρίζεται από την Coffee Berry μέσω μακροχρόνιων διακανονισμών. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεργάτες μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με λιγότερο οικονομικό βάρος, αποπληρώνοντας την επένδυση τους μέσω των εσόδων από τη λειτουργία του καταστήματος.

Το νέο αυτό μοντέλο δεν περιορίζεται μόνο στη χρηματοοικονομική υποστήριξη. Η Coffee Berry προσφέρει στους franchisees πλήρη καθοδήγηση και εκπαίδευση σε όλα τα στάδια της λειτουργίας του καταστήματος. Από την αρχιτεκτονική σχεδίαση και το merchandising μέχρι την καθημερινή λειτουργία και τις στρατηγικές marketing, η εταιρεία παρέχει μια ολοκληρωμένη υποστήριξη που εξασφαλίζει την επιτυχία των συνεργατών της.

Επέκταση σε νέες αγορές

Το 2024 αποτελεί γενικότερα μια καθοριστική χρονιά για την Coffee Berry, καθώς η εταιρεία επεκτείνει το δίκτυό της σε νέες αγορές εκτός Ελλάδας. Τον επόμενο μήνα, το πρώτο κατάστημα της Coffee Berry στο Μαρόκο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, ενώ το 2025 αναμένονται τα πρώτα καταστήματα σε Κουβέιτ και Ρουμανία. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές συζητήσεις για νέες συνεργασίες σε άλλες αγορές, με την Αμερική να αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους της.

Η επέκταση της Coffee Berry σε διεθνές επίπεδο αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής ανάπτυξης που στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού brand με παγκόσμια εμβέλεια. Άλλωστε, η επιτυχία των καταστημάτων σε χώρες όπως η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία αποδεικνύει ότι το concept της Coffee Berry μπορεί να προσαρμοστεί και να επιτύχει σε διαφορετικές κουλτούρες και αγορές.

Οικονομικά δεδομένα και επενδύσεις

Παράλληλα με την επέκταση του δικτύου της, η Coffee Berry συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη των συνεργατών της και στην ενίσχυση της κερδοφορίας των καταστημάτων της. Το 2024, η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 500.000 ευρώ σε μειώσεις τιμών και υποστήριξη των συνεργατών της. Η κίνηση αυτή ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των καταστημάτων, καθώς η Coffee Berry έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, χωρίς να μεταφέρει το κόστος στους συνεργάτες της.

Οι πωλήσεις της Coffee Berry για το 2024 εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά, με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται 220 καταστήματα, εκ των οποίων 130 βρίσκονται στην Ελλάδα και 90 σε αγορές του εξωτερικού, όπως η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Το εργοστάσιο επεξεργασίας καφέ της εταιρείας στο Κορωπί έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγική του ικανότητα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ενώ η Coffee Berry σχεδιάζει νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μονάδας επεξεργασίας καφέ.

Τι κάνει τη Coffee Berry να ξεχωρίζει

Η επιτυχία της Coffee Berry οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έμφαση που δίνει στην ποιότητα και στην εμπειρία του πελάτη. Ο καφές εισάγεται και καβουρδίζεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί, γεγονός που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας. Η εταιρεία εξασφαλίζει τη συνεχή προμήθεια προϊόντων υψηλής ποιότητας στο δίκτυο καταστημάτων της, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ποικιλία προϊόντων καφέ, ροφημάτων, σνακ και αξεσουάρ.

Το design των καταστημάτων είναι ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει την Coffee Berry. Με minimal και σύγχρονες επιλογές, τα καταστήματα δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για τους καταναλωτές, ενισχύοντας την πιστότητα του πελάτη. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει μια πλήρη στρατηγική επικοινωνίας 360 μοιρών, με παρουσία στα social media, digital καμπάνιες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και στοχευμένα διαφημιστικά υλικά στα καταστήματα.

Ιστορία και ανάπτυξη

Η ιστορία της Coffee Berry ξεκινά το 2003, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία Grand, η οποία αρχικά εξειδικευόταν στη χονδρική πώληση καφέ στην Ελλάδα. Μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, γεννήθηκε το 2016 η Coffee Berry, με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας καφέ στους καταναλωτές, συνδυάζοντας τη μοντέρνα αισθητική και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενός street-café.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - Coffee Berry

Από την πρώτη στιγμή, η Coffee Berry ξεχώρισε για την αισθητική των καταστημάτων της, την ποικιλία των προϊόντων και την έμφαση στην ποιότητα. Η στρατηγική αυτή επέτρεψε στην εταιρεία να επεκταθεί ραγδαία, δημιουργώντας ένα δίκτυο καταστημάτων που σήμερα αριθμεί πάνω από 220 σημεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς αγορές. Η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες, ενώ οι πρόσφατες κινήσεις επέκτασης της επιβεβαιώνουν τη δυναμική της ανάπτυξη.

Στρατηγική για το μέλλον

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μελλοντικά της σχέδια, η Coffee Berry παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της για υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη. Με βάση τη νέα πρόταση franchise, η εταιρεία στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε διεθνές επίπεδο, διατηρώντας ταυτοχρόνως τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Η Coffee Berry αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους παίκτες της αγοράς

Οι νέες επενδύσεις και η συνεχής υποστήριξη των συνεργατών αποτελούν το κλειδί για τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας, ενώ η επέκταση σε αγορές όπως το Μαρόκο, το Κουβέιτ και η Ρουμανία αποδεικνύει ότι η Coffee Berry είναι έτοιμη να κατακτήσει νέες προκλήσεις και να εδραιώσει τη θέση της ως μια από τις κορυφαίες αλυσίδες καφέ παγκοσμίως.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στον χώρο του καφέ, η Coffee Berry αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους παίκτες της αγοράς, ενώ το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της προσφέρει στους συνεργάτες της μια ισχυρή βάση για μακροχρόνια επιτυχία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.