26 Οκτ 2024
READING

Γιάννης Ξυδής – Head of HE Sales LG Electronics “Η LG είναι μια εταιρία που βασίζεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών”

5 MIN READ

Γιάννης Ξυδής – Head of HE Sales LG Electronics “Η LG είναι μια εταιρία που βασίζεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών”

Γιάννης Ξυδής – Head of HE Sales LG Electronics “Η LG είναι μια εταιρία που βασίζεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών”

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της τεχνολογίας, η LG Electronics πρωτοπορεί στον τομέα του Home Entertainment, προσφέροντας προϊόντα που συνδυάζουν καινοτομία και άνεση. Για να κατανοήσουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κύριο Γιάννη Ξυδή, Head of HE Sales LG Electronics. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μας παρουσιάζει τις τελευταίες τάσεις στην κατηγορία του Home Entertainment, τα κορυφαία προϊόντα της LG και τις στρατηγικές που θα ακολουθήσει η εταιρεία το 2025, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των καταναλωτών.

  • Δώστε μας μια εικόνα της κατηγορίας home entertainment της LG  και των δραστηριοτήτων που έχει

H κατηγορία Home Entertainment της LG αφορά στα καταναλωτικά προϊόντα εικόνας και ήχου και συγκεκριμένα τηλεοράσεις, soundbars, Bluetooth speakers, HI-FI Συστήματα. Οι τηλεοράσεις μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και πλέον είναι όλες Smart με τεχνολογίες AI, μοναδικές λειτουργίες, πλούσια γκάμα ιντσών από 32’’ έως 98”, για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας.

Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία των Premium προϊόντων αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση για την LG, η οποία κυριαρχεί με τις OLED τηλεοράσεις εδώ και 11 συναπτά έτη. Είναι η μοναδική εταιρία που προφέρει στην κατηγορία OLED, τέσσερις σειρές τηλεοράσεων με μεγέθη από 42” έως και 97”, ενώ προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παρέχοντας ακόμα 5ετή εγγύηση πάνελ για τις LG Premium TVs.

Στην κατηγορία των QNED/NanoCell TVs καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα mid-high end TVs με μεγέθη από 43’’ έως 98’’, που συνδυάζει τη δύναμη των τεχνολογιών Quantum Dot και NanoCell. Τηλεοράσεις που διαθέτουν προηγμένους επεξεργαστές για να προσφέρουν μια πραγματικά δυνατή εμπειρία προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ας μην ξεχνάμε και τις δυο πιο οικονομικές σειρές, UHD 4Κ Smart TVs από 43” έως και 86” ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού μας.

Παρόλο που οι συνθήκες της αγοράς φέτος δεν ήταν και οι πιο ευνοϊκές, η αγορά κινήθηκε θετικά στις τηλεοράσεις, σε αξία περίπου 6%

  • Πώς κινείται η αγορά μέχρι τώρα το 2024;

Παρόλο που οι συνθήκες της αγοράς φέτος δεν ήταν και οι πιο ευνοϊκές, η αγορά κινήθηκε θετικά στις τηλεοράσεις, σε αξία περίπου 6%. Οι καταναλωτές μας στρέφονται  όλο και περισσότερο σε πιο premiumπροϊόντα, γεγονός που βοηθάει στην αύξηση της αξίας.

Αλλά και στα προϊόντα ήχου έχουμε θετικό πρόσημο, με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, τόσο στα soundbars όσο και στα Bluetooth speakers. Η LG έχει μεγάλη ποικιλία στα προϊόντα ήχου και καλύπτει όλες τις ανάγκες, είτε πρόκειται για απόλαυση στο σπίτι, είτε για εξωτερικές δραστηριότητες.

  • Ποια προϊόντα και υπηρεσίες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την περίοδο όσον αφορά το homeentertainment;

Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, τα Premium προϊόντα δείχνουν να έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Οι τηλεοράσεις OLED έχουν την τιμητική τους, ειδικά τον Νοέμβριο, κατά την περίοδο των προσφορών Black Friday, ενώ ακολουθούν οι QNED TVs.

Η κατηγορία των QNED παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία 2 χρόνια, με την ζήτηση του καταναλωτικού κοινού να κορυφώνεται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Επίσης, τα συστήματα ήχου και ιδιαίτερα τα Premium όπως και τα XBOOM Speakers, παρουσιάζουν επίσης μεγάλη ζήτηση στο τελευταίο τρίμηνο, δείχνοντας την τάση των καταναλωτών να αναζητούν όχι μόνο καλή εικόνα, αλλά μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία στο σπίτι.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της LG  έναντι του ανταγωνισμού;

Η LG είναι μια εταιρία που βασίζεται πολύ στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών και φέτος η LGOLED απέσπασε στην CES 2024 15 βραβεία καινοτομίας, με την LG SIGNATURE OLED T, 4Κ,  να ξεχωρίζει ως η πρώτη στον κόσμο transparent και ασύρματη τηλεόραση.

Η LG είναι η εταιρία που σήκωσε όλο το «βάρος» για την ανάπτυξη της κατηγορίας OLED TV, αποκτώντας έτσι  μοναδική τεχνογνωσία 11 χρόνων στην κατασκευή OLED τηλεοράσεων, με αποτέλεσμα να κατακτά την #1 θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Επίσης, η LG είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία που διαθέτει ασύρματη 4Κ TV με μετάδοση σήματος 144 Hzεικόνας και ήχου, χωρίς κανένα καλώδιο, την  LG OLED evo M series, και η μοναδική εταιρία στον χώρο που προσφέρει στις LCD τηλεοράσεις τον συνδυασμό των τεχνολογιών Quantom Dot και NanoCell μέσω των τηλεοράσεων QNED.

Ένα άλλο πλεονέκτημα, είναι η μεγάλη μας εμπειρία στις τηλεοράσεις OLED, με βάση τον αποδεδειγμένο έλεγχο ποιότητας και την εύκολη και άνετη χρήση της λειτουργίας AI και Smart, με συνεχή αναβάθμιση λογισμικού. Επιπλέον, στις κατηγορίες QNED/NanoCell, η ποιότητα εικόνας και ο ισχυρός έλεγχος θα είναι πάντα το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Άλλο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της LG, είναι το νέο λειτουργικό webOS Re:New, όπου προσφέρει σε κατόχους έξυπνων τηλεοράσεων νέο λογισμικό κάθε χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια. Με την τελευταία έκδοση του webOS, οι κάτοχοι Smart TV της LG μπορούν να απολαύσουν μια ακόμη πιο εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία με μια αρχική οθόνη που υποδέχεται τους χρήστες με εξατομικευμένες προτάσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, και προσφέροντάς τους για κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια δωρεάν το νέο λογισμικό webOS της εκάστοτε χρονιάς.

Και το κυριότερο είναι ότι οι νέες τηλεοράσεις LG OLED 2024 είναι οι πρώτες με Dolby Vision Filmmaker Mode για μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία.

Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε το 2025 και ποια είναι τα σχέδια της εταιρίας για επόμενα χρόνια; Να αναμένουμε κάτι νέο από την LG;

Για 12η χρονιά, από τότε που κυκλοφόρησε η LG OLED, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις PremiumΚατηγορίες OLED, όπως οι ασύρματες τηλεοράσεις OLED και οι νέες transparent τηλεοράσεις.

Επίσης, πρόκειται να επεκτείνουμε τις σειρές QNED & NanoCell, με συνεχή καινοτομία και εστίαση στη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, διασύνδεση Smart home και συνεργασία με παρόχους περιεχομένου παγκοσμίως.

Κλείνοντας θα έλεγα με περηφάνια ότι είμαστε η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία OLED και η καινοτομία αυτή θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Για αυτό άλλωστε και έχουμε πιστούς καταναλωτές, που κάθε χρόνο αυξάνονται αναζητώντας λύσεις και προϊόντα με τεχνολογίες αιχμής αλλά και εύκολη χρήση, που κάνουν την καθημερινότητά τους ακόμα πιο ευχάριστη!

Με αιχμή του δόρατος τις premium OLED τηλεοράσεις και τις τεχνολογίες AI, η LG εστιάζει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας ψυχαγωγίας για το σπίτι. Όπως επισημαίνει και ο κύριος Ξυδής, η εταιρεία θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς, επενδύοντας σε καινοτομία και προσφέροντας προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και διαμορφώνουν το μέλλον της ψυχαγωγίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.