17 Οκτ 2024
READING

Ηilton: Γιατί επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα

4 MIN READ

Ηilton: Γιατί επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα

Ηilton: Γιατί επιμένει να επενδύει στην Ελλάδα

Συνεχίζει την επέκτασή της στην Ελλάδα η Hilton, καθώς σύντομα ξεκινάει η μετατροπή ενός ακόμη ξενοδοχείου εν λειτουργεία σε Hilton Garden Inn. Πρόκειται για την ξενοδοχειακή μονάδα Lux & Easy που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και ουσιαστικά θα αναβαθμιστεί – παρά το γεγονός ότι πρόκειται για νεόδμητη ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελείας με πισίνα στο roof garden – και θα αλλάξει πρόσωπο, προκειμένου να εναρμονιστεί με το μοντέλο λειτουργίας και την αισθητική της Hilton. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο Nova Constructions ο οποίος διατηρεί μεταξύ άλλων και μισθωμένα πολυτελή διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και την κατασκευαστική εταιρεία Green Properties.

Η Hilton διαθέτει επί του παρόντος οκτώ εν λειτουργία ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με πλάνο να ανοίξει έξι ακόμα ξενοδοχεία τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει σε ειδική έκδοση της Travelworks ο επικεφαλής ανάπτυξης της Hilton στην Ελλάδα και την Κύπρο, Ανδρέας Κουκάς, στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση στη χώρα μας, αναπτύσσοντας τα εμπορικά σήματά της τόσο σε πόλεις όσο και σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς, ανοίγοντας ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, την Κρήτη και τη Ρόδο. Τα εγκαίνια ξενοδοχείων στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τα brands Conrad Hotels & Resorts στην πρωτεύουσα σε συνεργασία με τον όμιλο Temes στο πλαίσιο δημιουργίας του project, The Ilisian, καθώς και το πρώτο CurioCollection by Hilton στην ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, με το Isla Brown Corinthia Resort & Spa σε συνεργασία με την Brown Hotels.

Εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε ανερχόμενους προορισμούς

Πέρα από βασικούς προορισμούς αναψυχής και την πρωτεύουσα, η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα εστιάζει επίσης την προσοχή της σε ανερχόμενους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης σε περισσότερα τμήματα της αγοράς. Για παράδειγμα, πρόσφατα ανακοίνωσε το πρώτο της ξενοδοχείο που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα Χανιά και το ντεμπούτο της Tapestry Collection by Hilton. Την ίδια ώρα συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της με θέρετρα στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Chania Flair Boutique Hotel Tapestry Collection, γεγονός που δίνει στην αλυσίδα να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση για ξενοδοχεία πόλης που εξυπηρετούν τόσο επαγγελματίες όσο και ταξιδιώτες αναψυχής.

Η ανάπτυξη του ελληνικού χαρτοφυλακίου προέρχεται κυρίως από τις σχέσεις με νέους ιδιοκτήτες και επωνυμίες, για παράδειγμα με την Brown Hotels, με την οποία ανακοίνωσε σχέδιο για το άνοιγμα δύο ξενοδοχείων τύπου resort.

Εκτός από την ενεργή επιδίωξη σχέσεων με νέους ιδιοκτήτες, βλέπει επίσης τη ζήτηση από υπάρχοντες ιδιοκτήτες να ενισχύουν τη σχέση τους μαζί της, όπως η οικογένεια Τσιλεδάκη, με την οποία άνοιξε το Chania Flair Boutique Hotel, Tapestry Collection by Hilton. Πέρα από βασικούς προορισμούς αναψυχής και την πρωτεύουσα, εστιάζει επίσης την προσοχή της σε ανερχόμενους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης ξενοδοχειακών υποδομών σε περισσότερα τμήματα της αγοράς.

Ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο

Πέρα από την ισχυρή εμπορική μηχανή της Hilton, υπάρχουν αναμφίβολα βασικά πλεονεκτήματα στις συμφωνίες με νέους και υπάρχοντες ιδιοκτήτες στην Ελλάδα. Η φήμη του Hilton ως καλύτερος χώρος εργασίας στον κόσμο, σύμφωνα με την διεθνή αξιολόγηση, Great Place to Work, γεγονός αποτελεί ένα βασικό κίνητρο προσέλκυσης εξειδικευμένου και υψηλής κατάρτισης προσωπικού κάτι που κατ’ επέκταση φέρνει ελκυστικές ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας προϊόν. Επιπλέον, διαθέτει το βραβευμένο πρόγραμμα επιβράβευσης, Hilton Honors, με περισσότερα από 180 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Συνολικά επικεντρώνει στα υπεύθυνα ταξίδια και τον τουρισμό, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καθαρό μέλλον και κορυφαίες τεχνολογικές βελτιώσεις στον κλάδο, συμβάλλοντας στην ελκυστικότητα του brand Hilton τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ιδιοκτήτες.

Ο στόχος επέκτασης στη Μεσόγειο

Η αλυσίδα συνεχίζει να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς στις χώρες της Μεσογείου. H Hilton άνοιξε δέκα νέα ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία, Ιταλία και Κροατία το καλοκαίρι που πέρασε. Πρόκειται για το NumoIerapetra Beach Resort Crete, το Curio Collection by Hilton, που διαθέτει 132 δωμάτια και σουίτες, ένα υπαίθριο γυμναστήριο, δύο πισίνες, ένα γήπεδο τένις, pool bar και το pop up μπαρ, Nouvelle Vague. Στην Ισπανία λειτούργησε το The Club Cala San Miguel Hotel Ibiza, Curio Collection by Hilton, που προσφέρει μια επιλογή από εστιατόρια και μπαρ, όπως ένα ιαπωνικό εστιατόριο και ένα μπαρ δίπλα στην πισίνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.