20 Σεπ 2024
READING

Σπύρος Σπυρόπουλος: Managing Director PRODRINKS- “Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των Premium Ho.Re.Ca Brands”

5 MIN READ

Σπύρος Σπυρόπουλος: Managing Director PRODRINKS- “Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των Premium Ho.Re.Ca Brands”

Σπύρος Σπυρόπουλος: Managing Director PRODRINKS- “Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των Premium Ho.Re.Ca Brands”

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιλήσαμε με τον Σ.Σπυρόπουλο ιδιοκτήτη της PRODRINKS η οποία εισάγει, διανέμει και εμπορεύεται premium ποτά. Μιλήσαμε για το όραμα της εταιρείας, την στρατηγική για την ανάπτυξη της και τα σχέδια του για το μέλλον. 

Πείτε μας μερικά λόγια για την εταιρείας σας:

Η PRODRINKS ιδρύθηκε το 2007 από τον Λουκά & Σπύρο Σπυρόπουλο, με στόχο την εισαγωγή, τη διανομή και την εμπορία Premium ποτών στην ελληνική αγορά. Ξεκινήσαμε με μια μικρή γκάμα προϊόντων, αλλά με την πάροδο του χρόνου καταφέραμε να αναπτύξουμε ένα πλούσιο portfolio από εξαιρετικές μάρκες. Σήμερα, η PRODRINKS αντιπροσωπεύει πάνω από 30 brands από όλο τον κόσμο και σε όλες τις κατηγορίες ποτών. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στον Ασπρόπυργο και στεγάζονται σε έναν χώρο 6000 τετραγωνικών μέτρων (5.200 τ.μ σύγχρονη αποθήκη ξηρού φορτίου και 800 τ.μ χώρος γραφείων και υποδομών).

Ποιο είναι το όραμά σας για την εταιρεία;

Να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των premium Ho.Re.Ca brands, συνδυάζοντας την άριστη εξυπηρέτηση με την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα. Ξέρετε, εδώ και καιρό έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να επιλέγουμε προϊόντα που παράγονται σεβόμενα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, όπου η ποιότητα και η υπευθυνότητα αποτελούν θεμέλιο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής σας;

Η στρατηγική μας βασίζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες: την ανάπτυξη ενός premium portfolio μαρκών, την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, την υιοθέτηση πληροφοριακών συστημάτων αιχμής και την επένδυση σε σύγχρονα συστήματα και υποδομές logistics. Μέσω αυτών, επιδιώκουμε να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και να προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την ανάπτυξη του portfolio των προϊόντων σας;

Η ανάπτυξη του portfolio μας είναι αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και συνεργασίας με κορυφαίους παραγωγούς ποτών από όλο τον κόσμο. Επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι κάθε μάρκα που εισάγουμε πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Συγκεκριμένα, από το 2014 έχουμε μια συνεχή συνεργασία με το κορυφαίο Brand KOPPARBERG Bryggeri που παράγει τους ομώνυμους μηλίτες διεθνούς φήμης αλλά και άλλα ποτά όπως Gins, Rtd & Coctails . Συνεργαζόμαστε επίσης με τον οίκο Rumsbury (Gin – Vodka – Single Estate) ενώ ήδη από το 2014 έχουμε στο portfolio μας το εξαιρετικό ανθρακούχου νερό «Ξυνό Νερό» για το οποίο σήμερα είμαστε αποκλειστικοί διανομείς σε όλα τα κανάλια στην Ελλάδα. Επίσης εξάγουμε το προϊόν στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2018 το ενδιαφέρον μας στράφηκε προς την Ιταλική αγορά και μετά από ένα διάστημα εκτεταμένης έρευνας καταφέραμε να εντάξουμε στο portfolio μας το γνωστό Ιταλικό νερό San Benedetto καθώς και να κλείσουμε συμφωνία με τον οίκο Montelliana & Τosti.

Έπειτα ακολούθησαν συμφωνίες που έφεραν στην ελληνική αγορά αρκετά premium brands όπως το Penasol, Papas Pilar, Herno Gin, Felix Solis, Sentir, Bache Gabrielsen, , MACKMYRA Swedish Single MaltWhisky, Sir Edmond, Des Moisans κ.α.

Πώς υποστηρίζετε την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού σας;

Επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του προσωπικού μας, προσφέροντας ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της εταιρείας μας και φροντίζουμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να προοδεύουν.

Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας στην εταιρεία σας;

Η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μας. Έχουμε επενδύσει σε πληροφοριακά συστήματα αιχμής που μας επιτρέπουν να βελτιστοποιούμε τις διαδικασίες μας, να παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς και να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες των πελατών μας. Η τεχνολογία μας βοηθά επίσης να διασφαλίζουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας σε κάθε στάδιο της διακίνησής τους.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην αγορά των οινοπνευματωδών ποτών

Η αγορά των οινοπνευματωδών ποτών βρίσκεται σε μια φάση δυναμικής εξέλιξης, με πολλές νέες τάσεις και insights να αναδύονται. Ορισμένες από τις κυριότερες τάσεις περιλαμβάνουν:

  • Premiumization: Οι καταναλωτές προτιμούν ολοένα και περισσότερο ποτά υψηλότερης ποιότητας και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για premium προϊόντα.
  • Καινοτομία στα προϊόντα: Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για νέα και καινοτόμα προϊόντα, όπως τα craft spirits και τα flavored ποτά.
  • Υγεία και ευεξία: Η ζήτηση για ποτά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και θερμίδες αυξάνεται, αντανακλώντας μια γενικότερη τάση προς έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής.
  • Βιωσιμότητα: Οι καταναλωτές δίνουν σημασία στη βιώσιμη παραγωγή και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών.
  • Ψηφιοποίηση: Η αύξηση των online αγορών και η χρήση ψηφιακών πλατφορμών για την προώθηση και πώληση οινοπνευματωδών ποτών είναι σημαντική.

Αυτές οι τάσεις αναδεικνύουν τη σημασία της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας για τις εταιρείες του κλάδου μας και η PRODRINKS τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη για τη χάραξη της στρατηγικής της.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Την επόμενη 3ετία σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας  επεκτείνοντας το portfolio μας με νέες καινοτόμες μάρκες και ενισχύοντας την παρουσία μας στην αγορά. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην τεχνολογία, με στόχο να διατηρούμε την πρωτοπορία μας και να προσφέρουμε πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας. Τέλος, θα επενδύσουμε στο physical και digital experience των μαρκών μας τόσο σε επίπεδο b2b όσο και σε b2c.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.