19 Σεπ 2024
READING

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: είναι πλέον εφικτό να αντικαταστήσουν πλήρως τις μεταφορικές ανάγκες των Ελλήνων;

5 MIN READ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: είναι πλέον εφικτό να αντικαταστήσουν πλήρως τις μεταφορικές ανάγκες των Ελλήνων;

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: είναι πλέον εφικτό να αντικαταστήσουν πλήρως τις μεταφορικές ανάγκες των Ελλήνων;

Όταν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περνούσαν τα Ελληνικά σύνορα, η αγορά – αλλά και η κοινωνία – ήταν εντελώς ανέτοιμοι να υποστηρίξουν την ένταξή τους στην καθημερινότητα. Υπήρχαν ελάχιστα σημεία φόρτισης, τεράστια άγνοια στις τάξεις των οδηγών για τις συνθήκες οδήγησης, σχεδόν μηδενική υποστήριξη σε επίπεδο συντήρησης και φυσικά απαγορευτικές τιμές που τα καθιστούσαν μια «πολυτέλεια» για λίγους.

Αυτή η εικόνα ωστόσο, έχει αλλάξει ριζικά. Το δίκτυο σταθμών φόρτισης έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και καθημερινά εγκαθίστανται και νέοι φορτιστές ανά την επικράτεια. Ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών έχουν ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα σε εκθέσεις για άμεση επίδειξη. Οι τιμές τους έχουν υποχωρήσει σημαντικά – με δεδομένη και την κρατική επιδότηση για την μετάβαση σε ένα όχημα που κινείται με «πράσινη» ενέργεια. Υπάρχουν πλέον εξουσιοδοτημένα συνεργεία για την συντήρησή τους και επαγγελματίες που εκπαιδεύτηκαν σε ειδικά σεμινάρια για κάθε ζήτημα που μπορεί να προκύψει.

Είναι λοιπόν έτοιμη η Ελληνική αγορά να στραφεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση;

Όπως φαίνεται, η αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων κερδίζει κάθε χρόνο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στην αγορά αυτοκινήτων, εξακολουθεί ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων αυτοκινήτων, για τον μήνα Ιούνιο του 2024, τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών σε ποσοστό 44,7% ακολουθώντας στη δεύτερη θέση τα βενζινοκίνητα με ποσοστό 36,9%. Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περιορίστηκε στο 5,3% και των plug-in ηλεκτρικών στο 4,1%

*πηγή: https://seaa.gr/market-news/

Υπάρχει ωστόσο ένα στοιχείο που δείχνει ότι οι οδηγοί θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το γεγονός ότι πλέον η μερίδα του λέοντος ανήκει στα υβριδικά οχήματα (44,7%) που αποτελούν σχεδόν το ένα στα δύο καινούργια οχήματα που αγοράζονται στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες θέλουν να στραφούν στα «καθαρά» ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά διατηρούν ακόμη κάποιες επιφυλάξεις. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι επιφυλάξεις τους σχετίζονται με την εμπιστοσύνη στο δίκτυο συντήρησης, την αξιοπιστία των ηλεκτροκινητήρων και την επάρκεια υποστήριξης από την κατασκευάστρια εταιρία.

Όλα αυτά πάντως, φαίνεται πως υπάρχει πλέον ένας ασφαλής τρόπος να ξεπεραστούν ώστε να μεταβεί απροβλημάτιστα στην ηλεκτροκίνηση, κάθε Έλληνας οδηγός, ιδιώτης ή επαγγελματίας,

Leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Η επιλογή του Leasing, μοιάζει ίσως ο ιδανικότερος τρόπος αντικατάστασης των καθημερινών μετακινήσεων της μέσης οικογένειας και των επαγγελματικών μεταφορών, με ενεργοβόρα και ρυπογόνα αυτοκίνητα. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες, γίνεται εφικτή χωρίς να απαιτείται κάποια πολυέξοδη  αγορά οχήματος, χωρίς να υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια για πιστοποιημένους τεχνίτες και service, χωρίς δεσμεύσεις και ρίσκα και φυσικά, χωρίς καύσιμα και αντλίες.

Από μόνη της η προοπτική της απαλλαγής από το κόστος των καυσίμων, αποτελεί ίσως ένα τεράστιο κίνητρο επανεξέτασης του οικογενειακού ή του επαγγελματικού προϋπολογισμού, μέσα από το πρίσμα της ηλεκτροκίνησης.

Οικογένεια με έντονη εκδρομική δραστηριότητα, με ταξίδια αναψυχής, ακόμη και αποδράσεις για μοντέρνα σπορ στη φύση, έχει την δυνατότητα να απολαύσει το πολυεπίπεδο όφελος της οικολογικής, ασφαλούς και ταυτόχρονα οικονομικής μετακίνησης.

Από την άλλη πλευρά, το βαρύ συνολικό κόστος σε καύσιμα για έναν επαγγελματία που διατηρεί σε κίνηση ολόκληρο στόλο οχημάτων, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επανασχεδιασμού της επιχείρησής του. Υπό τις νέες συνθήκες με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, η εξοικονόμηση πόρων και η οικολογική αναβάθμιση εξελίσσονται στο κυρίαρχο επιχείρημα για την απόφαση μετάβασης σε νέα εποχή.

Αρκεί η εταιρία που παρέχει leasing ηλεκτρικών οχημάτων, να είναι αξιόπιστη, να διαθέτει εμπειρία και να έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει τις υπηρεσίες της στις ανάγκες κάθε πολίτη και κάθε επαγγελματία. Να φροντίζει ώστε να δημιουργούνται οι συνθήκες για μια πιο βιώσιμη κινητικότητα. Για περισσότερους ανθρώπους. Με περισσότερους τρόπους και σε περισσότερα μέρη από ποτέ.

Οι ειδικοί ενός κολοσσού που διαχειρίζονται τον μεγαλύτερο multi-brand στόλο ηλεκτρικών οχημάτων ή 3,4 εκατομμύρια οχήματα

Η Ayvens, με 14.500 εργαζόμενους σε 42 χώρες, διαχειρίζεται 3,4 εκατομμύρια οχήματα και τον μεγαλύτερο multi-brand στόλο ηλεκτρικών οχημάτων, παγκοσμίως.

Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μίσθωσης, ευέλικτες συνδρομητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης στόλου και λύσεις κινητικότητας, σε ένα πελατολόγιο μεγάλων εταιρειών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και ιδιωτών.

Στρατηγικός στόχος της Ayvens, είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην κινητικότητα χαμηλών και μηδενικών ρύπων και να διαμορφώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η βιώσιμη κινητικότητα σε μεγάλη κλίμακα. Ταυτόχρονα, επιδιώκει την παροχή βελτιωμένων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που θα καταστήσουν την καθημερινότητα, πιο απλή, «εξυπνότερη» και περισσότερο βιώσιμη.

Γιατί Ayvens;

Τον Μάιο του 2023, δύο κορυφαίες εταιρείες στον παγκόσμιο χάρτη του κλάδου τους, η ALD Automotive και η LeasePlan, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας την ALD Automotive | LeasePlan, τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας. Αυτή η συνένωση δυνάμεων έφερε κοντά τους ικανότερους επαγγελματίες και την τεχνογνωσία των δύο εταιρειών, δίνοντας τη δυνατότητα στη νέα οντότητα να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, ευρείες λύσεις και μοντέρνες προτάσεις.

Με σύνθημα “Better with every move”, η Ayvens δίνει μεγάλη σημασία στην τεχνολογική καινοτομία και τη βιωσιμότητα, τις οποίες θεωρεί θεμελιώδεις πυλώνες της προσέγγισής της. Η ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξασφαλίζει την ανταπόκρισή της στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.

Επιπλέον, παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, γεγονός που τη διατηρεί στην πρώτη γραμμή, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και της προσαρμογής στις ανάγκες κάθε πελάτη. Διασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο μια μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες της, βασισμένη στην εμπιστοσύνη και την αμοιβαία επιτυχία.

Ταυτόχρονα, η Ayvens διαθέτει κουλτούρα διαρκούς βελτίωσης, μια νοοτροπία που της επιτρέπει να προσαρμόζεται, να εξελίσσεται και να υπερβαίνει τις προσδοκίες, εξερευνώντας διαρκώς νέες καινοτομίες σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Με αυτή την στρατηγική φαίνεται πως γεννάται ένας νέος ηγέτης στο leasing ηλεκτρικών οχημάτων.Μια πιο βιώσιμη κινητικότητα είναι καθ’ οδόν με δραστηριότητες που ανοίγουν δρόμο για το αύριο.

Ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις, ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Compartment A του Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: AYV). Η Societe Generale είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Ayvens.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.