17 Σεπ 2024
READING

Η απόκτηση μίας μικρής αγρινιώτικης φάρμας και η είσοδος στην πρωτογενή παραγωγή

3 MIN READ

Η απόκτηση μίας μικρής αγρινιώτικης φάρμας και η είσοδος στην πρωτογενή παραγωγή

Η απόκτηση μίας μικρής αγρινιώτικης φάρμας και η είσοδος στην πρωτογενή παραγωγή

Το 2023 η οικογένεια Αγγελοκωστόπουλου απέκτησε τη μικρή φάρμα παραγωγής τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, Κτήμα Ταξιαρχών, η οποία ανήκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και λειτουργούσε κατά κύριο λόγο για την ενίσχυση φιλανθρωπικών δράσεων και την κάλυψη των αναγκών της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας. «Σκοπός του Κτήματος Ταξιαρχών ήταν να ενισχύει άπορα παιδιά. Ωστόσο η παραγωγική μονάδα διέκοψε τη λειτουργία της το 2019 και η οικογένεια Αγγελοκωστόπουλου αποφάσισε να την αποκτήσει και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της», επισημαίνει ο εμπορικός διαχειριστής της εταιρείας, Δημήτρης Στεφανόπουλος.

Η επιχείρηση της οικογένειας Αγγελοκωστόπουλου ξεκίνησε την πορεία της με εμπορική δραστηριότητα στο χώρο των τροφίμων το 1996, ωστόσο επιθυμία της ήταν να εισέλθει και στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση

Το βήμα που πραγματοποιήθηκε έγινε χωρίς τα προϊόντα της Φάρμας Ταξιαρχών να έχουν αποσυρθεί από την αγορά στο διάστημα που αυτή είχε διακόψει τη λειτουργία της.

«Η απόκτηση του Κτήματος Ταξιαρχών βασίζεται στις υπάρχουσες συνταγές, ενώ διατηρήσαμε τόσο την επωνυμία όσο και το λογότυπό της ως είχαν. Πρόκειται για μία μικρή βιοτεχνική μονάδα στο Αγρίνιο, η οποία αυτή τη στιγμή έχει παρουσία σε πανελλαδικής εμβέλειας αλυσίδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας όπως είναι τα Market In, η ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Κρητικός. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το προϊόν και να αυξήσουμε την παραγωγή, διατηρώντας τα στοιχεία μίας μικρής επαρχιακής επιχείρησης, έχοντας να αντιμετωπίσουμε μεγάλους παίκτες σε επίπεδο ανταγωνισμού. Στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στα εργατικά χέρια, καθότι η παραγωγή μας δεν είναι αυτοματοποιημένη.  Η φέτα αλλά και όλα μας τα προϊόντα συνεχίζουν να παράγονται παραδοσιακά και το γάλα μας προέρχεται από κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό να υποστηρίξουμε την τοπική παραγωγή», επισημαίνει το THETOTALBUSINESS ο κύριος Στεφανόπουλος.

Κορωνίδα των προϊόντων η ΠΟΠ φέτα Αγρινίου

Τα παραγόμενα προϊόντα εκτός από την ΠΟΠ φέτα Αγρινίου, είναι η μυζήθρα, το τσαλαφούτι, η γραβιέρα, το πεκορίνο, η κεφαλογραβιέρα και το κεφαλοτύρι. Επιπλέον, το Κτήμα Ταξιαρχών παράγει και συσκευάζει παραδοσιακό πρόβειο και στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα, ρυζόγαλο, κρέμα, κρέμα κακάο.

«Εκτός από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τοπικά μικρά σημεία πώλησης στο Αγρίνιο, τα προϊόντα μας διατίθενται και από ένα πρατήριο λιανικής με προϊόντα delicatessen, όπου πωλούνται και τρόφιμα από πολλές χώρες του κόσμου, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγική με την εμπορική μας δραστηριότητα. Επιδίωξή μας είναι να αυξήσουμε και να σταθεροποιήσουμε τις ποσότητες της παραγωγής μας, εισερχόμενοι σε περισσότερα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο εξετάζουμε την κάθοδό μας στην Αθήνα κυρίως με τη φέτα, όπου έχουμε ποσότητες παραγωγής να διαθέσουμε στην αγορά προκειμένου να γνωρίζει το καταναλωτικό κοινό το προϊόν που παράγουμε».

Στα επόμενα βήματα και στόχους της μικρής παραγωγικής μονάδας, είναι να καταφέρει να διευρύνει το παραγωγικό της εκτόπισμα. Έχοντας ήδη εμπειρία και πελάτες στα κατάλληλα κανάλια διανομής στην ελληνική αγορά, μέσω της ήδη υπάρχουσας εμπορικής δραστηριότητας της οικογένειας Αγγελοκοστώπουλου, θα επιδιώξει να επεκταθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπου βασικό μέλημα θα παραμείνει να διατηρήσει την ποιότητα και τις ποσότητες στα επίπεδα μίας μικρού βεληνεκούς γαλακτοκομικής επιχείρησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.