16 Σεπ 2024
READING

SOFTONE: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπαίνει στον αυτόματο για κάθε επιχείρηση

3 MIN READ

SOFTONE: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπαίνει στον αυτόματο για κάθε επιχείρηση

SOFTONE: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπαίνει στον αυτόματο για κάθε επιχείρηση

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Η ΨΚΕ αποτελεί μια καινοτομία που έρχεται να κάνει τη ζωή ευκολότερη για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η αρχή έγινε το 2022, με την πιλοτική εφαρμογή της στα καταστήματα των τραπεζών, των σουπερμάρκετ και εν συνεχεία σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εταιρείες security και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται
Από την 1η Ιουλίου, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτάθηκε και στις επιχειρήσεις βιομηχανίας και λιανικού εμπορίου, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου το μέτρο ισχύει και για τις επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού. Στόχος είναι σταδιακά όλες οι επιχειρήσεις της χώρας να συμμορφωθούν στα νέα πρότυπα που θεσπίζει η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας επιφέρει μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων. Το μέτρο της ΨΚΕ στοχεύει αφενός στην προστασία των εργαζομένων και αφετέρου στην απλοποίηση μια σειράς εργασιών που βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα της επιχείρησης συνολικά. Πρακτικά, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αναλαμβάνει τη real-time καταγραφή και κοινοποίηση των δεδομένων προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στο ανανεωμένο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, συμπεριλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις ώρες εργασίας των εργαζομένων όπως το ωράριο εργασίας, τα διαλείμματα, τα ρεπό, οι άδειες και οι υπερωρίες, καλύπτοντας μάλιστα όλες τις μορφές απασχόλησης. Όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής η πιλοτική εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η ΨΚΕ φέρνει μαζί της πολλαπλά οφέλη για τους εργαζόμενους και επεκτείνει τη λειτουργικότητα κάθε μικρής, μεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης.

myErgani LIVE: Πώς ωφελεί τις επιχειρήσεις τουρισμού & εστίασης
Αρωγός στη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση είναι και η SOFTONE με την εταιρεία να καινοτομεί για ακόμα μία φορά στο χώρο του business software. Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών κλάδων, η SOFTONE σχεδίασε την υπηρεσία SOFTONE myErgani LIVE. Η all-in-one λύση της SOFTONE προσφέρει πλήρη κάλυψη όλων των απαιτήσεων λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Συγκεκριμένα, προσφέρει μια ευρεία γκάμα εργαλείων για τη συλλογή και τη διαβίβαση των δεδομένων προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι μπορούν να «χτυπήσουν» την ψηφιακή τους κάρτα μέσω ειδικού web app, μέσω του app της SOFTONE για mobile συσκευές, με σάρωση QR code, αλλά και μέσω του υφιστάμενου συστήματος ωρομέτρησης της επιχείρησης. Σε πραγματικό χρόνο, το myErgani LIVE κοινοποιεί τα δεδομένα στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ανεξάρτητα από το λογισμικό ή την εφαρμογή μισθοδοσίας που χρησιμοποιεί η επιχείρηση ή ο εξωτερικός λογιστής της.

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που αφορά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης, είναι η πρόληψη λαθών κατά τη διαβίβαση δεδομένων στο σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ II. Δεδομένου πως οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας οφείλουν να κοινοποιούν άμεσα τα δεδομένα τους για κάθε εργαζόμενο που εργάζεται με φυσική παρουσία στην επιχείρηση, τα αυτοματοποιημένα εργαλεία της υπηρεσίας myErgani LIVE, ελέγχουν πως τα δεδομένα που αποστέλλονται είναι ορθά και ακριβή, ακολουθώντας τις προβλέψεις τις ισχύουσας νομοθεσίας. Με αυτό τον τρόπο, η επιχείρηση «θωρακίζεται» και αποφεύγονται λάθη και παραλείψεις που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα κοστοβόρες.

Για τους παραπάνω λόγους, το SOFTONE myErgani LIVE αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση για την εναρμόνιση των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.