16 Σεπ 2024
READING

Πρώτο το Workearly στην Ελλάδα: “Σαρώνει” στους νέους επαγγελματίες

5 MIN READ

Πρώτο το Workearly στην Ελλάδα: “Σαρώνει” στους νέους επαγγελματίες

Πρώτο το Workearly στην Ελλάδα: “Σαρώνει” στους νέους επαγγελματίες

Όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε έχουμε παρακολουθήσει ένα course του Workearly είτε γνωρίζουμε κάποιον που έχει παρακολουθήσει ή πρόκειται να παρακολουθήσει ένα course στο Workearly. Η πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, που έχει γίνει πλέον συνώνυμο της επένδυσης στην καριέρα και τα online courses, κατάφερε σε μόλις τέσσερα χρόνια να κυριαρχήσει στην αγορά της νέας γενιάς εργαζομένων και αποφοίτων. Ειδικά στον τομέα της τεχνολογικής εκπαίδευσης επαγγελματιών στην Ελλάδα, κατέχει το προβάδισμα με μεγάλη διαφορά από τις “παραδοσιακές” λύσεις όπως τα σεμινάρια, τα e-learnings και τα πανεπιστημιακά προγράμματα κατάρτισης.

Η ανοδική πορεία – Η νέα τάση που δημιούργησε στην αγορά

Η Gamified Edtech πλατφόρμα που σχεδίασαν και λάνσαραν στην αγορά, χωρίς αρχική χρηματοδότηση οι Δημήτρης Κυριακάτης και Ευθύμης Βαφειάδης, αποτελεί περισσότερο μια εμπειρία παρά μια απλή εκπαιδευτική υπηρεσία, πράγμα που διαφοροποιεί το προϊόν σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική λύση. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γρήγορα και αποδοτικά νέες δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας με ευχάριστο και πρακτικό τρόπο που διαφέρει από την παραδοσιακή εκπαίδευση.

Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, το 90% των ανθρώπων που παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα upskilling δεν τα ολοκληρώνουν ποτέ. Το Workearly, κατάφερε να πετύχει εντυπωσιακά ποσοστά ολοκλήρωσης τριπλάσια του μέσου όρου της αγοράς.

Οι χρήστες βάζουν τον εαυτό τους στον ρόλο ενός επαγγελματία, ζώντας την καθημερινότητά τους σαν να εργάζονται ήδη σε αυτόν τον ρόλο. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και των προηγμένων αλγορίθμων προσωποποιημένης μάθησης, το υλικό κάθε προγράμματος προσαρμόζεται στο υπόβαθρο και τους προσωπικούς στόχους του καθενός, προσφέροντας την απόλυτη εξατομίκευση μέσα από την αξιολόγηση και παραμετροποίηση συγκεκριμένων μετρικών που αναθεωρούνται καθημερινά.

Ξεπέρασε σε εγγραφές ακόμα και τα πανεπιστήμια – Ανταγωνίζεται τους διεθνείς παρόχους

Το Workearly, σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει εξελίξει επαγγελματικά πάνω από 17 χιλιάδες εκπαιδευομένους και έχει μια μεγάλη κοινότητα αποφοίτων σε πλατφόρμες, όπως το Linkedin, που ανταλλάσσουν ιδέες και βοηθούν στην εξέλιξη της αγοράς εργασίας. Εδώ και αρκετό καιρό, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις “παραδοσιακές” λύσεις όπως σεμινάρια, e-learnings και πανεπιστημιακά προγράμματα κατάρτισης. Αυτό οφείλεται αφενός στον σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα και αφετέρου στην υψηλή ποιότητα του υλικού. Το Workearly συνεργάζεται και προτείνεται από διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ πρόσφατα ανέλαβε ως industrial partner του καινοτόμου ινστιτούτου DATAIA του διεθνώς αναγνωρισμένου γαλλικού πανεπιστημίου Paris-Saclay. Με τη δυνατότητα να παράγει δυναμικό περιεχόμενο, το Workearly ανταγωνίζεται τις ευρέως γνωστές e-learning πλατφόρμες όπως Udemy, Coursera και LinkedIn Learning.

Οι νέοι αναζητούν διαφορετικές εκπαιδευτικές εμπειρίες – “Έκρηξη” καινούργιων χρηστών στην πλατφόρμα το 2024

Η πλατφόρμα ξεκίνησε να αναπτύσσεται οργανικά και να αποκτά δημοφιλία μέσα από τις κοινότητες των νέων επαγγελματιών, ως ένα πρωτότυπο concept που δεν είχαν ξανασυναντήσει. Νέα στελέχη, φοιτητές, εξ αποστάσεως εργαζόμενες μητέρες και άτομα με πολυετή εργασιακή εμπειρία εγγράφονται στα προγράμματα του Workearly για να αποκτήσουν γρήγορα πρακτική εμπειρία στα κατάλληλα αντικείμενα και να ακολουθήσουν τις εξελίξεις όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Σε αντίθεση με τις “κλασικές” εκπαιδευτικές προτάσεις, οι νέοι πλέον αναζητούν γρήγορη πρόσβαση σε στοχευμένο περιεχόμενο, και όχι μακροσκελείς διαλέξεις και μονομερή μετάδοση γνώσης.

Οι θέσεις εργασίας απαιτούν πρακτική γνώση δεξιοτήτων και εργαλείων που αλλάζουν συνεχώς, επομένως το μοντέλο μιας διαρκούς, σύντομης, ευχάριστης και διαδραστικής εμπειρίας είναι η νέα τάση στην αγορά. Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης και της προσωποποιημένης μάθησης αλλάζουν ριζικά τις απαιτήσεις του κοινού σε επίπεδο εκπαιδευτικής εμπειρίας. Η εταιρεία κινήθηκε από νωρίς σε αυτή την κατεύθυνση και κατάφερε να γίνει η νούμερο ένα επιλογή για τους Gen Z και τους Millennials.

Το virality και τα reviews – Επεκταση και στις εταιρικές λύσεις

Αν διαβάσει κάποιος τα testimonials των πελατών, και παρατηρήσει τα hashtags και τις αναφορές της πλατφόρμας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα διαπιστώσει ότι έχει δημιουργηθεί ένα viral engine και μια ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα γύρω από το Workearly. Η στρατηγική παροχής υψηλής ποιότητας εμπειρίας σε πολύ χαμηλό κόστος, και η ευκαιρία να μοιράζονται οι χρήστες τα μαθησιακά επιτεύγματα τους με άλλους επαγγελματίες ήταν ένα πετυχημένο στοίχημα που βοήθησε το προϊόν να αναδειχθεί μέσα από το ίδιο το κοινό. Οι προτάσεις των χρηστών, λαμβάνονται καθημερινά υπόψη  από τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και βελτιώνουν συνεχώς το περιεχόμενο, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα γιατί σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη λύση στην αγορά οι εκπαιδευόμενοι βλέπουν την γνώμη τους να “μετράει”.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες από κάθε κλάδο της αγοράς όπως το Public Group, η Interamerican, η Novibet, η Volton, και η Alpha Bank στρέφονται στην πλατφόρμα του Workearly, για πιο πρακτικές και ευέλικτες λύσεις reskilling και στελέχωσης, που ήδη εδώ και πολλά χρόνια είναι καθιερωμένες στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους ιδρυτές, στόχος είναι να γίνει η πλατφόρμα ο βασικός πάροχος υποστηριξης των ελληνικών επιχειρήσεων, στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Τι courses μπορεί να βρει κάποιος στο Workearly;

Σίγουρα το δεδομένο είναι ότι στο Workearly μπορεί να βρει κάποιος τον μεγαλύτερο κατάλογο από tech, business και data science courses στην Ελλάδα, με πάνω από 70 gamified courses. Ωστόσο, αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι, αν κάποιος θέλει να συνδυάσει τη μάθηση με ένα χόμπι, μπορεί να κάνει το course με τον τρόπο που επιθυμεί. Του αρέσει το ποδόσφαιρο; Μπορεί να μάθει data analytics με τα δεδομένα της ομάδας του. Του αρέσει το NBA; Μπορεί να μάθει με τα δεδομένα του NBA. Είναι φαν της Formula 1; Μαθαίνει προγραμματισμό με βάση τη Formula 1.

Αλλά ακόμη και αν δεν έχει κάποιο χόμπι, μπορεί να συνδυάσει τη μάθηση με το επάγγελμά του, κάνοντας για παράδειγμα finance, marketing, healthcare ή HR tech courses που συνδυάζουν την τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων με διάφορους κλάδους. Με λίγα λόγια, η μάθηση έχει γίνει πλέον παιχνίδι!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.