16 Σεπ 2024
READING

Med: ποια είναι η εταιρία μαγιό και εσωρούχων που επενδύει στο real estate και τον τουρισμό

4 MIN READ

Med: ποια είναι η εταιρία μαγιό και εσωρούχων που επενδύει στο real estate και τον τουρισμό

Med: ποια είναι η εταιρία μαγιό και εσωρούχων που επενδύει στο real estate και τον τουρισμό

Διαπραγματεύσεις ώστε να προχωρήσει στη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της αγροτουριστικής ΟΝΥΞ, της Green Hope Αγροτουριστική και της AΓΑΝΩΡ που δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων, ανακοίνωσε η MED ABEE στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρία που έχει συνδεθεί εξ ιδρύσεως και εδώ και χρόνια, με το κομμάτι της εμπορίας ένδυσης και συγκεκριμένα μαγιό και εσωρούχων, ετοιμάζεται για δυναμικές επενδύσεις σε νέα μονοπάτια και μάλιστα ιδιαίτερα «περιζήτητα» και ταχύτατα αναπτυσσόμενα, αυτά του τουρισμού και βέβαια, του πολλά υποσχόμενου, real estate, στο οποίο βλέπουμε τελευταία να εισέρχονται, έστω και δειλά δειλά, όλο και περισσότεροι παίκτες που έχουν εντελώς διαφορετική δραστηριότητα.

Και αυτό διότι οι παραπάνω εταιρίες έχουν στην ιδιοκτησία τους αγροτεμάχια υψηλής αγοραίας αξίας, σε προνομιακή τοποθεσία και συγκεκριμένα στην περιοχή του δημοφιλούς Sani στη Χαλκιδική.

Κάπως έτσι, δημιουργείται αμέσως μία «κυψέλη» δυνητικών επενδύσεων και πρόσφορο έδαφος για την υλοποίηση μεγάλων τουριστικών υποδομών, λόγω της στρατηγικής τοποθεσίας και μέσα από την ομαδοποίηση των εκτάσεων που γειτνιάζουν μεταξύ τους. Έτσι, η εταιρία βάζει στο portfolio της έναν «άσσο» που προσφέρει πολλές ευκαιρίες.

«Η επικείμενη συγχώνευση τυγχάνει άκρως συμφέρουσα για την εταιρία καθώς θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τις δραστηριότητές της σε τομείς πέραν της παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων και να επιτύχει την ανάπτυξή της πέραν των υφιστάμενων στενών κλαδικών, εμπορικών ορίων, εκμεταλλευόμενη τη σημαντική ενίσχυση των στοιχείων του ενεργητικού της και με κύριο στόχο την επαύξηση της περιουσίας των μετόχων», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική της ανακοίνωση η Med ΑΒΕΕ.

Η συγχώνευση με την Axel που ναυάγησε

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό το φως της δημοσιότητας απασχόλησε η διακοπή των διαπραγματεύσεων με την εταιρία Axel Accessories, μέσα από την οποία ουσιαστικά σταμάτησε η υλοποίηση του μη δεσμευτικού μνημονίου βασικών όρων συμφωνίας (MOU), που προέβλεπε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της Axel από τη Med. Το μνημόνιο συνεργασίας της Med με την Axel Accessories AEBE, με την εισηγμένη να προχωρά στην απορρόφηση της δεύτερης, είχε ανακοινωθεί μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Η Axel, ύστερα από λύση της συγχώνευσης και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβίβαζε στη Med το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών της. Οι δε μέτοχοι της Axel θα γίνονταν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Med, σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να διατηρήσουν το σύνολο των μετοχών τους για διάστημα ενός έτους από την κτήση τους και τουλάχιστον το 50% κατά το δεύτερο έτος. Ωστόσο, η Med έκανε στροφή στα σχέδιά της, τα οποία όπως βλέπουμε ήδη κατευθύνονται αλλού.

«Η επικείμενη συγχώνευση τυγχάνει άκρως συμφέρουσα για την εταιρία καθώς θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τις δραστηριότητές της σε τομείς πέραν της παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων».

Ποια είναι η MED

Η βορειοελλαδίτικη εμπορική εταιρία MED ABEE δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορία ενδυμάτων (μαγιό, εσωρούχων, αξεσουάρ κ.α).

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1992 από τον Ευθύμη Χατζηβασιλείου, ο όποιος δημιούργησε εσώρουχα με έμφαση στο σχεδιασμό, καθώς και γυαλιά ηλίου. Πλέον διαθέτει παραγωγική δραστηριότητα στη Βουλγαρία, ενώ όσον αφορά το δίκτυο καταστημάτων, διαθέτει 20 καταστήματα στην Ελλάδα και άλλα τρία στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κάννες και Ρώμη – μέσω θυγατρικής). Όσον αφορά την Ελλάδα, μετρά τρία καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μάλιστα τα δύο βρίσκονται στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας, την οδό Ερμού και το άλλο εντοπίζεται στην οδό Κολοκοτρώνη.

Η MED έχει συμμετάσχει ως χορηγός σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Στο ενεργητικό της διαθέτει και αρκετές ανδρικές σειρές μαγιό και εσωρούχων με τα logo των μεγαλύτερων συλλογών της Ευρώπης, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, αλλά και ελληνικών ομάδων όπως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κ.λπ. Επίσης, από το 2021 και για έξι χρόνια είναι επίσημος χορηγός της Εuroleague Turkish Airlines.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία, κατά την οικονομική χρήση του 2022 η MED πραγματοποίησε πωλήσεις 4,54 εκατ. ευρώ (έναντι 4,1 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2021 και 3,7 εκατ. ευρώ το 2020) και είχε EBITDA 1,4 εκατ. (από 1 εκατ. το 2021) και κέρδη προ φόρων 370 χιλ. ευρώ (από 26 χιλ. το 2021).

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο 2023, ο επενδυτικός όμιλος ΑΡΕΧ Holdings S.A. που δραστηριοποιείται στις κατασκευές και τα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, εξαγόρασε το 70% των μετοχών της MED ABEE, με στόχο την περαιτέρω επέκταση των καταστημάτων MED σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τον Ιούλιο η εταιρία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, με αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.