16 Σεπ 2024
READING

ΔΕΛΤΑ: Η εταιρία όπου οι εργαζόμενοι παθιάζονται και αγαπούν τη δουλειά τους

6 MIN READ

ΔΕΛΤΑ: Η εταιρία όπου οι εργαζόμενοι παθιάζονται και αγαπούν τη δουλειά τους

ΔΕΛΤΑ: Η εταιρία όπου οι εργαζόμενοι παθιάζονται και αγαπούν τη δουλειά τους

89% των εργαζομένων της ΔΕΛΤΑ αισθάνεται ότι το όραμα της εταιρίας για μια καλή διατροφή τους εκφράζει.
84% αισθάνεται ότι η εργασία τους έχει ιδιαίτερο νόημα.
92% δηλώνει πως στη ΔΕΛΤΑ υπάρχει ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Είναι τα αποτελέσματα έρευνας από τη διεθνή πιστοποίηση Great Place to Work® στην εταιρία ΔΕΛΤΑ. Μετά από ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση που έκαναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρία τους, σχετικά με την αξιοπιστία της διοίκησης, το σεβασμό προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης που διέπει το εργασιακό περιβάλλον, την υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι και την συντροφικότητα που αναπτύσσεται στον εργασιακό τους χώρο.

Σχεδόν 9 στους 10 εργαζόμενους απάντησαν ότι η εργασία τους έχει ιδιαίτερο νόημα και αισθάνονται ότι συνεισφέρουν ουσιαστικά στην εταιρία.

Κάπως έτσι, ήρθε για τη ΔΕΛΤΑ η διάκριση Great Place to Work® για το 2024. Μια διάκριση που απολαμβάνει για πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει άλματα στην εταιρία για την υποστήριξη και την ενίσχυση των εργαζομένων.
Φαίνεται επίσης πως έχουν γίνει επιπλέον άλματα προόδου και στην απαιτητική προετοιμασία που απαιτεί η εποχή που βρίσκεται εμπρός μας με προγράμματα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και προσωπικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Η ΔΕΛΤΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ
Πίσω από κάθε απόφαση, προϊόν, ή καινοτομία της ΔΕΛΤΑ στη μακρά και επιτυχημένη πορεία της βρίσκονται άνθρωποι με μοναδικές ικανότητες, οι οποίοι με πάθος και αφοσίωση εκπληρώνουν καθημερινά το όραμα της εταιρίας: να κάνει την καλή διατροφή προσιτή, ευχάριστη και απολαυστική για όλους, μέσα από προϊόντα που συνδυάζουν τις διατροφικές συστάσεις της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, την κορυφαία ποιότητα και την εξαιρετική γεύση.
Γι’ αυτό και η εταιρία χτίζει συστηματικά ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, που σέβεται τις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης, με δομικά στοιχεία, την καινοτομία, τη συνεργασία και μια κουλτούρα διαρκούς εξέλιξης και βελτίωσης.
Με πρωτοβουλίες και προγράμματα για την προσέλκυση και διατήρηση στελεχών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους καθώς και τη συνολική αναβάθμιση της εργασιακής εμπειρίας και ποιότητας ζωής των ανθρώπων της, η ΔΕΛΤΑ δημιουργεί ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εξελιχθεί και να αναδείξει τα ταλέντα του.

ΠΩΣ Η ΔΕΛΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ
Η ΔΕΛΤΑ θέτοντας ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των νέων, σχεδίασε και υλοποίησε το 2023 ένα μοναδικό για την ελληνική αγορά πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων, το #Uinthefuture που συνδυάζει την πολύπλευρη και διαφορετική απόκτηση εμπειρίας ώστε οι graduates να πειραματιστούν και να ακολουθήσουν αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο.
To πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες, 21 έως 24 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων ή Πολυτεχνικών Σχολών, με μικρή εργασιακή εμπειρία, οι οποίοι θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 24 μηνών, συνδυάζει την cross- functional, cross-company και cross-industry απόκτηση εμπειρίας μέσα από τέσσερα 6μηνα placements σε ποικίλους τομείς της εταιρίας, αναλαμβάνοντας στρατηγικής σημασίας projects, στις διάφορες εταιρίες του Όμιλου Vivartia, αποκομίζοντας εμπειρία από διαφορετικά εταιρικά περιβάλλοντα και διαφορετικές προκλήσεις και σε άλλους κλάδους καθώς υπάρχει η δυνατότητα 6μηνου placement σε Consulting εταιρία (Big 4).

 

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΔΕΛΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ
Στην εταιρία, είναι πλέον ταυτόσημο κομμάτι της εργασιακής κουλτούρας, η συνεχής εκπαίδευση, η εξέλιξη των δεξιοτήτων και η ανοιχτή επικοινωνία. Για το σημαντικότερο κεφάλαιό της, τους ανθρώπους της, η ΔΕΛΤΑ δεν θα μπορούσε παρά να επενδύει συνεχώς σε πρωτοβουλίες για upskilling και reskilling σε κάθε στάδιο της εργασιακής τους πορείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα που βελτιώνουν, τόσο τις τεχνικές, όσο και τις διοικητικές δεξιότητες των εργαζομένων, συχνά check-ins προκειμένου να διασφαλίζεται η συνεχής ευθυγράμμιση των ατομικών και ομαδικών στόχων με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας, ετήσιες αξιολογήσεις της απόδοσης με αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο καθώς και δημιουργία εσωτερικών και ίσων ευκαιριών εξέλιξης, με ανάρτηση όλων των θέσεων εργασίας σε εσωτερικές πλατφόρμες προσβάσιμες από όλους τους εργαζόμενους.

Από τις αρχές του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 4.256 ώρες εκπαίδευσης σε τομείς όπως Leadership, Diversity Equity & Inclusion, Manufacturing & Technical, Quality & Safety Management Systems, ESG κλπ.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΛΤΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Η εταιρία παρέχει ένα ασφαλές, ευχάριστο και υγιές περιβάλλον εργασίας. Η ΔΕΛΤΑ αξιοποιεί πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, σε κάθε βαθμίδα του οργανισμού, να έχουν τη δυνατότητα να ακουστούν προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα περιοχές που χρειάζονται βελτίωση.
Ταυτόχρονα, η εταιρία μέσα από μία ολιστική προσέγγιση μεριμνά για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και τη διατήρηση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των ανθρώπων της, με προγράμματα όπως η παροχή 24ωρης υποστήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους σε θέματα ψυχικής υγείας, τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα υγείας και ευεξίας καθώς και με υπηρεσίες διατροφικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους συνεργάτες διατροφής.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΝΙΑ
Ένας από τους βασικούς στόχους της ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής υποστήριξη της οικονομικής ευημερίας των ανθρώπων της αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος εκτίμησης και φροντίδας προς εκείνους. Πέρα από τα ετήσια προγράμματα υποστήριξης εισοδημάτων και αναγνώρισης της συνεισφοράς των εργαζομένων, η ΔΕΛΤΑ προσφέρει προνομιακές εκπτώσεις για την αγορά των προϊόντων της μέσα από το πρόγραμμα «DELTISTAS Shopping», καθώς επίσης και διατακτικές, έξοδα καυσίμων, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά δώρα με προϊόντα ΔΕΛΤΑ καθώς και δωροεπιταγές στα παιδιά των εργαζομένων της για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της για ευέλικτο ωράριο εργασίας και τηλεργασία υποστηρίζοντας στην πράξη την εξισορρόπηση των απαιτήσεων της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Η Πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Εργασιακής Ένταξης αποτελεί την έμπρακτη δέσμευση της ΔΕΛΤΑ να διατηρεί ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο προάγει τη διαφορετικότητα και την ισότητα στον εργασιακό της χώρο και όπου όλοι, ανεξαιρέτως, οι εργαζόμενοι αποτελούν ζωντανά κύτταρα του οργανισμού της.

Η ΔΕΛΤΑ διασφαλίζει ένα περιβάλλον που προάγει την ισότητα των ευκαιριών και ενισχύει τη διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα της εταιρίας. Ενθαρρύνει και προάγει έμπρακτα τη γυναικεία ενδυνάμωση και ηγεσία, με την εκπροσώπηση των γυναικών σε leadership θέσεις εντός της ΔΕΛΤΑ να ανέρχεται στο 30%, ενώ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες να αυξήσει αυτό το ποσοστό, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών. Επίσης, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διασφάλιση της ισότητας στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών και τις παρακολουθεί σε ετήσια βάση προκειμένου να διασφαλίζει ότι είναι δίκαιες και ίσες για όλες και όλους.
Επιπλέον, προσφέρει εκπαίδευση στους ανθρώπους της για να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τις υποσυνείδητες προκαταλήψεις (unconscious bias), προκειμένου να δημιουργήσει έναν εργασιακό χώρο που στηρίζεται στη δικαιοσύνη και τον σεβασμό, όπου κάθε άτομο νιώθει αποδεκτό, σεβαστό και ικανό να συνεισφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΕΛΤΑ: Great Place to Work® 2024
Αυτή ακριβώς η σταθερή προσήλωση στη δημιουργία ενός σύγχρονου, συμπεριληπτικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος επιτρέπει στη ΔΕΛΤΑ να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, ως μια κορυφαία εταιρία τροφίμων που δίνει διαρκώς δύναμη στην καλή διατροφή μέσα από τους ανθρώπους της, αναδεικνύοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία των καταναλωτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.