07 Σεπ 2024
READING

Γιατί Wolt και efood μπορούν να αφήσουν «πίσω» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ των παραδοσιακών αλυσίδων

5 MIN READ

Γιατί Wolt και efood μπορούν να αφήσουν «πίσω» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ των παραδοσιακών αλυσίδων

Γιατί Wolt και efood μπορούν να αφήσουν «πίσω» τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ των παραδοσιακών αλυσίδων

Η άνοδος των πλατφορμών ηλεκτρονικών παραγγελιών τα τελευταία χρόνια, έχει ανοίξει μία νέα αγορά, αυτή των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ για εκείνες. Έτσι, η Wolt Market και η efood Market, δείχνουν ότι μπορούν τα επόμενα χρόνια όχι απλά να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και να τις ξεπεράσουν στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Βασικότερος από αυτούς είναι η ευελιξία που διαθέτουν έτσι ώστε να αναπτύσσουν δραστηριότητα σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας με μικρότερες υποδομές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δημιουργώντας αποθήκες – dark storesμικρότερου βεληνεκούς μπορούν να εξυπηρετήσουν με ταχύτερους ρυθμούς μικρότερες περιοχές ή και νησιά, αναπτύσσοντας ταχύτερα το δίκτυό τους.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αλυσίδες όπως για παράδειγμα ο Σκλαβενίτης και η ΑΒ Βασιλόπουλος που σήμερα κυριαρχούν στις δύο πρώτες θέσεις των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ από πλευράς αξίας και όγκου πωλήσεων, ωστόσο δεν παύουν να βασίζονται σε ένα «βαρύτερο» μοντέλο λειτουργίας του ecommerce, με βασικό τους όπλο παρόλ’ αυτά τις ισχυρές αποθηκευτικές υποδομές και το ευρύ δίκτυο διανομής ανά την Ελλάδα. Γεγονός που τους δίνει σε συνδυασμό με το μέγεθος που διατηρούν την δυνατότητα να δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακας σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και να έχουν καλύτερη διαπραγματευτική ισχύ με τους προμηθευτές τους, γεγονός που μπορεί να δώσει καλύτερες τιμές προς τους καταναλωτές.

Είναι όμως γεγονός ότι οι πλατφόρμες, έχοντας μεταφέρει το μοντέλο που εφαρμόζουν από την διανομή προϊόντων εστίασης, μπορούν να εξυπηρετήσουν ταχύτερα τους πελάτες τους και στα προϊόντα σούπερ μάρκετ. Για παράδειγμα η Wolt Market πραγματοποιεί καθημερινά διανομές ειδών σούπερ μάρκετ – και τις Κυριακές – από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, σε διάστημα που κυμαίνεται από 15 έως και 25 λεπτά, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του quick commerce. Αντίστοιχα και η efood Market, εγγυάται παραδόσεις το πολύ σε 30 λεπτά της ώρας με δυνατότητα διανομής από τις 8 το πρωί έως και τις 12.30 το βράδυ όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τις Κυριακές αλλά και τις αργίες, διατηρώντας σταθερές τιμές στα προϊόντα ακόμα και διανέμοντας εκτός ωραρίου των φυσικών καταστημάτων. Το efood market είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε τρεις πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα), με περίπου 6000 επιλογές προϊόντων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των καθημερινών αναγκών, από φρουτολαχανικά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά και έτοιμα γεύματα, έως απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και πολλές ακόμα κατηγορίες.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι το efood Market βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ πίσω από Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο και συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη Wolt Market.

Η συνεργασία των πλατφορμών με τα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ

Την ευελιξία και την ταχύτητα των πλατφορμών Wolt και efood προσπάθησαν να αξιοποιήσουν και τα παραδοσιακά σούπερ μάρκετ, αναγνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτούσαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα κατά την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Γεγονός που επίσης δείχνει ότι στο πεδίο των ηλεκτρονικών αγορών, οι πλατφόρμες έχουν σε σημαντικό βαθμό το πάνω χέρι, αποτελώντας με κάποιον τρόπο αναγκαία συνθήκη για τους παραδοσιακούς λιανέμπορους. Συνεργασία με ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ αλυσίδων έχουν κατά καιρούς συνάψει η efood (με Σκλαβενίτη), η Wolt (με MyMarket, ΑΒ Βασιλόπουλο, Μασούτη, Κρητικό και e-fresh.gr), η BOX (με Μασούτη, Κρητικό και e-fresh.gr) και η InstaShop (με MyMarket και ΑΒ Βασιλόπουλο).

Ο Σκλαβενίτης ήταν η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ξεκίνησε συνεργασία με πλατφόρμα για της ηλεκτρονικές παραγγελίες κάνοντας πρεμιέρα με την efood στη διάρκεια της πανδημίας, αρχικά στην Αττική και σιγά σιγά σε πολλές περιοχές της χώρας. Η συνεργασία της με την efood καλά κρατεί, αφού η Σκλαβενίτης βρίσκεται στην πλατφόρμα ήδη τρία χρόνια χωρίς ανταγωνιστή, διαθέτοντας χιλιάδες κωδικούς προϊόντων και μάλιστα, διατηρώντας δωρεάν την παράδοση άνω των 30 ευρώ επωμιζόμενη το σύνολο του κόστους προς την efood.

Τον Μάιο του 2022 η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το InstaShop, με στόχο την παράδοση προϊόντων κατ’ οίκον αρχικά για τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για την Αθήνα. Στην εφαρμογή είναι διαθέσιμα περισσότερα από 10.000 προϊόντα, τα οποία παραδίδονται εντός 1 ώρας και στις ίδιες τιμές με τα σημεία της αλυσίδας. Το καλοκαίρι του 2022 εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Wolt με περισσότερους από 7.500 κωδικούς προϊόντων, τους οποίους μπορούν να αποκτούν οι καταναλωτές από Δευτέρα έως και Σάββατο, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, σε περίπου 40 λεπτά.

Το efood Market βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ πίσω από Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο και συνεχίζει να αναπτύσσεται

Κλειδί ο τουρισμός

Οι πλατφόρμες delivery στοχεύουν έχουν επενδύσει αρκετά και στο τουριστικό κοινό που επισκέπτεται την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης των εσόδων τους, με την αγορά να βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και να αναμένεται να τριπλασιαστεί σχεδόν τα επόμενα χρόνια. Η αρχή είχε πραγματοποιηθεί όταν η efood εγκαινίασε την υπηρεσία Gate Delivery μπορούσε να παραδώσει σε ταξιδιώτες που βρίσκονται στην πύλη αναχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» να παραγγείλουν μέσω της πλατφόρμας. Την σκυτάλη ανέλαβε στη συνέχεια η Pop Market που με την υπηρεσία Pop Marinas μπορεί να παραδώσει προϊόντα σούπερ μάρκετ σε σκάφη που βρίσκονται σταθμευμένα σε μαρίνες της Αττικής.

H αγορά online super market στην Ελλάδα

Στοιχεία της Convert Group δείχνουν ότι ο τζίρος των Online Super Market σημείωσε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του 2024. Για το πρώτο μισό του 2024, η αύξηση του τζίρου των Online SuperMarket ήταν 7% και άγγιξε τα 164 εκατομμύρια ευρώ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται οι παίκτες του Q-Commerce με τις δικές τους αποθήκες όπως eFood Market & WoltMarket που κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στην ελληνική αγορά. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση τεμαχίων ανά καλάθι στο ίδιο χρόνικό διάστημα κατά 6%, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν 34 αντί 32 τεμάχια στην ηλεκτρονική παραγγελία τους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.